Cum verifici dacă ți-a fost furată parola

Securitatea pe internet nu este lucru de glumă. După cum îți protejezi casa și lucrurile personale de hoți, așa trebuie să îți protejezi și datele digitale de cei care încearcă să le fure. În deep web se găsesc de vânzare liste întregi de combinații user și parolă reale, furate în urma diferitelor atacuri informatice care au avut loc de-a lungul timpului.

Este posibil ca și tu să poți face parte dintre cei cărora le-au fost furate datele de logare. Din fericire, există două metode simple pentru a ști cu siguranță acest lucru.

Metoda 1: haveibeenpwned.com

Pentru a verifica dacă ți-au fost compromise datele de logare, intră pe site-ul https://haveibeenpwned.com/ și introdu adresa de email pe care vrei să o verifici. Vei primi instant rezultatele și vei ști dacă este cazul să îți schimbi parola adresei de email sau nu.

Metoda 2: Google Password Checkup

Managerul de parole de la Google, cel care te ajută să îți sincronizezi contul oriunde te loghezi cu userul și parola de la Gmail, are o nouă opțiune: password checkup. Aceasta îți verifică datele de logare ale tuturor conturilor salvate în managerul de parole din contul tău Google și îți va da o analiză detaliată care include:

  • Conturi compromise: acele conturi care au fost deja furate în urma atacurilor informatice.
  • Parolă utilizată pe mai multe conturi: Nu este o idee bună să folosești peste tot aceeași parolă. Indicat e să folosești un generator de parole care să îți dea o parolă unică.
  • Parolă slabă: Combinația de litere pe care o folosești este extrem de slabă. Schimb-o! Construiește noua parolă din litere mici, LITERE MARI, cifr3, caractere $peciale. Minimum 15 caractere.

Tu cum îți protejezi datele de logare? Răspunde-ne într-un comentariu.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…