Cum îți deblochezi telefonul cu Android dacă ți-ai uitat parola

Cea mai bună metodă de a-ți securiza telefonul cu Android este să îi pui o parolă sau să îl blochezi cu un pattern. Astfel, nimeni nu va putea să îți acceseze pozele, e-mailul, mesajele și aplicațiile cu detalii financiare.

Ce faci, însă, atunci când îți uiți parola sau pattern-ul? Oricând de familiară ar fi parola pe care ai pus-o telefonului, ți se poate întâmpla, pur și simplu, să o uiți. Totuși, există și metode de deblocare a telefonului cu Android, atunci când ai uitat parola. Iată ce trebuie să faci.

Găsește-mi dispozitivul

În cazul în care telefonul ți-a fost furat sau l-ai pierdut, poți să folosești anumite aplicații pentru a-l găsi, cum este Find my phone. Cu această aplicație poți să găsești pe hartă telefonul și poți să îl blochezi.

Dar dacă știi unde îți este telefonul cu Android, dar nu îl poți debloca pentru că ți-ai uitat parola, atunci poți să folosești serviciul Găsește-mi Dispozitivul creat de Google. Acesta te va ajuta să folosești din nou telefonul, schimbându-i parola. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  • Intră pe site-ul Găsește-mi dispozitivul
  • Intră în contul tău
  • Selectează device-ul care este blocat
  • Selectează opțiunea de a-l bloca
  • Setează o parolă nouă
  • Alege o parolă pe care să o ții minte
  • Introdu noua parolă în telefon

Este foarte simplu să îți accesezi din nou telefonul. Și în cazul în care vrei să îți schimbi din nou parola, o poți face din setările telefonului.

Recuperează parola pe contul de Gmail

Telefoanele cu Android oferă utilizatorului posibilitatea de recupera parola prin intermediul Gmail. Dacă ai introdus parola de câteva ori greșit ți se oferă posibilitatea de recuperare a parolei. Trebuie doar să apeși „Recuperează parola” și să introduci adresa de Gmail. Un cod îți va fi trimis pe mail, iar cu acesta poți să deblochezi contul.

Este indicat ca după ce ai accesat telefonul să îi schimbi parola din setările telefonului, astfel ca situația să nu se mai repete.

Folosește un manager de parole

Managerul de parole ține minte toate parolele pe care tu le folosești, inclusiv cea de deblocare a telefonului cu Android. Poți instala o aplicație precum LastPass Password Mgr Premium pe toate device-urile cu Android. Astfel, vei putea să accesezi parola de pe un alt dispozitiv sau din browser-ul calculatorului. Aplicația este la rândul ei protejată prin parolă, deci datele tale nu vor fi în siguranță.

Google SmartLock este o altă aplicație care îți înregistrează parolele, însă nu o ține minte pe cea de deblocare a dispozitivului cu Android. În cazul în care folosești aceeași parola pentru a debloca telefonul cu cea de la alte site-uri sau aplicații, atunci poți să folosești SmartLock. Iată cum deblochezi telefonul cu SmartLock:

  • Accesezi site-ul SmartLock
  • Te loghezi pe contul de Google
  • Accesezi lista de parole de pe ecran
  • Caută parola care se potrivește cu cea a telefonului tău
  • Fă clic pe iconiță să vezi parola
  • Introdu parola în telefon

Este indicat să schimbi parola telefonului după ce ai folosit SmartLockpentru a o găsi.

Folosește serviciul de găsire a producătorului telefonului tău

Unii producători de telefoane mobile au dezvoltat propriile aplicații de gestionare a parolelor și de găsire a telefonului mobil pierdut sau furat. Pentru utilizatorii de Samsung  este disponibilă aplicația Find My Phone cu care îți găsești telefonul și poți gestiona parolele. Mi Cloud oferă aceleași beneficii pentru utilizatorii de Xiaomi. Și alți producători de telefoane cu Android au creat aplicații care să te ajute să gestionezi parolele pe telefonul mobil.

Tu ți-ai uitat parola pentru telefonul cu Android? Cum l-ai deblocat? Scrie-ne în comentarii.

  1. LastPass Password Mgr Premium*

    LastPass Password Mgr Premium*

    LastPass Password Mgr Premium este un manager de parole, care îţi permite să gestionezi toate conturile şi parolele,  astfel încât să poți naviga pe internet fără să introduci parola de fiecare dată. Ea poate fi folosită și pentru gestionarea parolei de deblocare a telefonului cu Android. 

  2. Find My Phone

    Find My Phone

    Find My Phone este un tracker eficient cu care vei localiza dispozitivul Android în cazul în care l-ai pierdut sau a fost furat. Poți să urmărești mai multe telefoane. Și îți poți schimba parola de acces în telefon, atunci când ai uitat-o.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…