Ziua programatorului: 5 aplicații Android pentru a învăța programare

Ziua programatorului se sărbătorește la 13 septembrie. A fost propusă în 2002 de către Valentin Balt și Mihail Cerviakov, doi programatori din Rusia, și a fost instituită oficial la 11 septembrie 2009 de către președintele rus, Dimitri Medvedev.

Data a fost aleasă ca fiind a 256-a zi a anului, de aceea, în anii bisecți se sărbătorește la 12 septembrie. Simbolic, numărul 256 se scrie ca 100 în sistem hexazecimal sau 28, un număr care poate fi reprezentat în 8 biți sau ca cea mai mare putere a lui 2 cu un rezultat mai mic de 365, numărul total al zilelor unui an. Toate aceste numere sunt importante în programare.

Pentru a marca Ziua programatorului, am ales să vă prezentăm 5 aplicații pentru Android cu care să înveți să programezi. Unele dintre ele au lecții chiar pentru cei care nu au absolut nicio cunoștință despre programare și sunt gratuite.

  1. Udemy: Courses and Tutorials

    Udemy: Courses and Tutorials

    Udemy: Courses and Tutorials este aplicația pentru Android care conține peste 50.000 de cursuri predate de către experți. Ai la dispoziție peste 2000 de subiecte, printre care programare web, Java, C++, dar și muzică, yoga sau Kotlin. Cursurile sunt gratis sau cu plată, între 10 și 300 $.

  2. Learn Python

    Learn Python

    Learn Python este o aplicație Android de la SoloLearn cu care înveți limbajul de programare Python. Procesul de învățare se desfășoară precum un joc, în care înveți să scrii cod în Python, rezolvi quiz-uri, primești puncte și colaborezi cu ceilalți utilizatori ai platformei.

  3. Programming Hub

    Programming Hub

    Programming Hub este aplicația Android prin care poți învăța cele mai folosite și mai căutate limbaje de programare: C, C++, Java, HTML, Javascript, R, CSS sau VB.net. Ai la dispoziție o colecție impresionantă de cursuri, exemple de programare și un compilator pentru a exersa.

  4. Udacity - Learn Programming

    Udacity – Learn Programming

    Udacity – Learn Programming este o aplicație prin care înveți să programezi cu experți de la Facebook, Google, Amazon sau Github. Ai acces la săli de clasă virtuale, îți poți contacta mentorul și îți poți urmări evoluția, poți să descarci conținut exclusiv pentru a avansa în carieră. Găsești cursuri de data science, inteligență artificială, marketing digital, web development, app development și multe altele.

  5. Coursera

    Coursera

    Coursera este o universitate online în care vei găsi mai mult de 1000 de cursuri și specializări predate la universități de top din lume. Cursurile sunt pentru începători, medii sau avansați pe subiecte care includ programare, data science, fotografie, muzică, matematică sau medicină.

    Cursurile se pot accesa pe PC și pe aplicația de Android, fiind sincronizate și disponibile într-o sumedenie de limbi: engleză, chineză, spaniolă, portugheză, franceză, rusă etc. De la Coursera obții și certificate de specializare care te pot ajuta în carieră.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…