5 cele mai bune aplicații Android pentru editare foto în 2019

Fiecare generație de telefoane vine cu cameră foto îmbunătățită, care creează fotografii cât mai detaliate, cu rezoluție mai bună, cu efecte și zoom-uri mai puternice.

Iar pentru că trăim în epoca social-media, în care fiecare dintre noi își construiește un brand personal, am devenit experți în fotografie dar și editarea acestora. Nu numai camera foto este importantă, dar și aplicațiile de editare foto pe care le folosești pot să te ajute să creezi poze mult mai frumoase care stârnesc emoție.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o aplicație de editare foto pentru Android

Înainte de a instala orice aplicație de editare foto trebuie să ai în vedere câteva caracteristici care te vor ajuta să editezi mai ușor și mai fin. Iată care sunt acestea:

 • Interfața – O interfață bine organizată, care îți pune la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie este mult mai practică decât una contra-intuitivă.
 • Reducerea granulației – Fotografiile făcute în locuri cu puțină lumină de obicei au granulație. Acest instrument este foarte practic pentru a face pozele mai clare cu imagini mai bine definite.
 • Setări rapide de editare – Uneori nu trebuie să editezi foarte mult poza. Un contract mai puternic, un text sau doar o schimbare a luminozității este suficientă pentru a crea fotografia perfectă. Toate acestea fac parte din meniul de setări rapide, care ar trebui să fie la îndemâna ta, vizibil.
 • Filtre și efecte – Posibilitatea de adăugare a filtrelor și efectelor face diferența între o aplicație de editare foto comună și una bună.
 • Ajustări ale luminozității, contrastului și culorii – Acestea sunt setări de bază pe care ar trebui orice aplicație foto să le aibă.
 • Mărimea – Având în vedere că majoritatea fotografiilor editate de tine vor ajunge pe social-media, este important să poți modifica mărimea acestora, pentru a fi mai ușor de uploadat.

Care sunt cele mai bune aplicații de editare foto pentru Android

Aplicațiile pentru Android de editare foto propuse de noi iau în considerare caracteristicile dar și numărul de utilizatori. Iată care sunt cele mai bune aplicații de editare foto pentru Android din 2019.

 1. Adobe Photoshop Express:Realiz. colaje editor foto

  Adobe Photoshop Express:Realiz. colaje editor foto

  Adobe Photoshop Express este una dintre cele mai populare aplicații de editare foto de pe piață. Aceasta te ajută să decupezi, rotești, să ajustezi culorile, să adaugi filtre și efecte și să partajezi pe rețelele de social media  fotografiile editate.  Meniul este foarte intuitiv și ușor de folosit.

 2. VSCO Cam®

  VSCO Cam®

  VSCO Cam este o aplicaţie gratuită pentru editarea fotografiilor pe Android. Poți interveni asupra contrastului, luminozității, orientării și a temperaturii. Aceasta îți pune la dispoziție filtre și efecte pe care le poți folosi. VSCO Cam îți permite să compari fotografia originală cu cea editată.

 3. PicsArt Photo Studio

  PicsArt Photo Studio

  PicsArt este o aplicație de editare foto care îți permite să personalizezi fotografiile cu filtre, efecte, rame, autocolante și text. De asemenea, poți regla contrastul, granulația, luminozitatea. PicsArt îți permite să intervii în forma subiectelor pozei. La final, poți împărtăți cu prietenii de pe social-media rezultatul final al pozelor.

 4. Snapseed

  Snapseed

  Snapseed este o aplicaţie de partajare și editare a fotografiilor. Această aplicație îți permite să modifici culoarea, luminozitatea, contrastul și îți pune la dispoziție multe efecte speciale, filtre și autocolante. Aplicația are o interfață simplă și suportă fotografiile JPEG.

 5. Pixlr Express - photo editing

  Pixlr Express – photo editing

  Pixlr Express este un excelent editor de imagine cu foarte multe funcții. Pe lângă cele de bază, legate de contrast și luminozitate, acestă aplicație îți oferă posibilitatea de a schimba forme, de a corecta imaginea și de a uniformiza culoareaPixlr Express are peste 600 de efecte speciale. De asemenea, îți oferă posibilitatea de a partaja pozele retușate direct pe conturile de social-media.

Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube
Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube

Dependența de telefonul cu Android începe să devină o problemă de sănătate psihică din ce în ce mai prevalentă și este aproape de a fi inclusă în manualele de psihiatrie. Timpul petrecut pe smartphone începe să ocupe din ce în ce mai mult ziua și mintea multora dintre noi. Pe…

Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android
Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android

Chiar dacă pare demodat sau implică o serie de costuri suplimentare, SMS-ul a rămas una dintre funcțiile de bază ale telefonului cu Android. Întotdeauna poți trimite un mesaj scurt atunci când nu ai acoperire de date. În schimb, nu este neapărat să păstrezi aplicația Android …