Cum activezi controlul parental în aplicația YouTube pentru Android

Pe internet și în aplicațiile Android poți găsi orice fel de conținut dorești. Nu întotdeauna însă, conținutul este potrivit pentru copii.

De aceea, există jocuri de copii pe Android, special create pentru protejarea acestora. De asemenea, multe aplicații oferă opțiuni pentru control parental. Iată cum activezi controlul parental în aplicația YouTube.

Conținut potrivit pentru copii pe YouTube

Pe YouTube se găsește orice fel de conținut video. De la dezbateri politice la seriale, documentare, podcast-uri sau show-uri de comedie. Nu orice clip este, însă, destinat copiilor. Multe dintre acestea conțin limbaj licențios, violență, consum de droguri etc.

De aceea, conținutul trebuie filtrat. O filtrare potrivită o fac aplicațiile de control parental, care protejează copiii. În plus, însă, poți opta pentru filtrarea conținutului video fie direct din aplicația YouTube, fie descărcând aplicația dedicată YouTube Kids.

Blochează conținutul nerecomandat minorilor pe YouTube

Pentru a activa funcția de control parental pe YouTube, urmează pașii aceștia:

  • Intră în aplicația YouTube pe telefonul cu Android.
  • Mergi la Profil.
  • Mergi la Settings.
  • Bifează Restricted Content.

Trebuie să ții cont, însă, de faptul că această funcție este activă doar pe device-ul pe care ai făcut setarea. Este nevoie de restricționarea funcției și pe browser, dacă cel mic va folosi laptop-ul sau PC-ul. Pentru a activa controlul parental pe PC, urmează acești pași:

  • Deschide browserul și intră pe YouTube.com.
  • Apasă imaginea de profil din dreapta sus.
  • Apasă Restricted mode: Off.
  • Bifează ACTIVATE RESTRICTED MODE.

În acest fel, vei asigura protecția celor mici. Ai grijă ca atunci când dai telefonul copiilor, acesta să fie asigurat pentru a nu intra pe site-uri malițioase. De asemenea, trebuie să ai grijă ca aceștia să nu cumpere cu cardurile salvate în memoria telefonului. Cel mai bine este ca, de la o vârstă, aceștia să aibă un telefon al lor pe care să fie instalate doar aplicații de învățare sau distracție potrivite.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. YouTube Kids

    YouTube Kids

    YouTube Kids este o aplicație Android cu conținut video pentru copii. Aceasta are preactivate toate funcțiile de control parental și filtrează clipurile astfel încât să nu fie afișate acelea nepotrivite pentru vârsta celor mici.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …