Cum se activează backupul criptat end-to-end pe WhatsApp

WhatsApp vine cu opțiuni noi de securitate. Deja conversațiile sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că doar tu și interlocutorul tău veți avea acces la dialog.

Dacă ai descărcat aplicația WhatsApp Beta și ești în program, cel mai probabil ai acces la noua opțiune de securitate: criptarea end-to-end a back-upului conversațiilor. Iată cum activezi această funcție.

Activează și dezactivează criptarea end-to-end a back-up-ului WhatsApp

Deja știi cum să faci backup și să recuperezi datele de pe WhatsApp. Până acum conversațiile salvate în cloud, de obicei Google Drive, erau salvate fără niciun sistem de criptare. Acest lucru înseamnă că oricine avea acces la contul tău de cloud îți putea accesa arhiva conversațiilor fără nicio problemă.

Noua funcție WhatsApp, momentan aflată în stadiul Beta, rezolvă această problemă. Oricărui backup al arhivei de conversație WhatsApp îi poate fi adăugat un strat nou de securitate. Practic, acea arhivă nu poate fi accesată decât de pe un telefon pe care ești logat cu propriul cont de WhatsApp. Iată cum activezi funcția:

  • Intră în aplicația WhatsApp pe telefonul cu Android.
  • Mergi la Settings – Chats – Chat Backup.
  • Selectează End-to-end Encrypted Backup.
  • Apasă Turn On.
  • Introdu o parolă sau lasă aplicația să genereze automat o cheie de securitate de 64 de caractere, mult mai puternică.
  • Apasă Create.
  • Pentru a dezactiva funcția, urmează aceiași pași și selectează Turn Off, apoi introdu parola și confirmă.

Trebuie să știi că această măsură pentru o securitate crescută pe WhatsApp trebuie luată foarte în serios. De asemenea, ai grijă să nu uiți sau să pierzi parola sau cheia de securitate. Fără ele nu mai poți accesa backup-ul, iar WhatsApp nu ți-o poate reseta și nici nu poate recupera arhiva.

Dacă ți-a plăcut acest articol, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație instant messenger pentru Android. Cu ajutorul ei poți trimite mesaje, poze, clipuri video și fișiere sau poți face apeluri audio și video. Prin programul WhatsApp Beta sunt testate funcțiile noi ale aplicației.

Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas
Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas

TikTok este o platformă gratuită unde poți încărca și viziona videoclipuri scurte, poți face live și poți întâlni oameni cu aceleași interese. Deși este gratuită, aplicația are propria sa monedă virtuală, cunoscută sub numele de TikTok Coins. Aceste monede pot fi folosite pen…

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…