Avantaje și dezavantaje ale folosirii aplicației WhatsApp
WhatsApp este, probabil, cea mai populară aplicație de comunicare, cu peste două miliarde de utilizatori. A devenit un must have atât pentru utilizatorul simplu, cât și pentru business-uri, școli sau alte instituții.
De când a fost preluată de către Facebook, aplicația de tip messenger a primit numeroase îmbunătățiri, atât vizuale cât și funcționale. Iată principalele avantaje și dezavantaje ale folosirii WhatsApp, precum și alternative la aceasta, în cazul în care dorești altceva.
Avantajele folosirii WhatsApp
Cu siguranță, WhatsApp excelează la mai multe capitole, printre care siguranța utilizării și interfața prietenoasă. Este folosită de cei mici și de cei mari iar popularitatea sa e în continuă creștere. Avantajele folosirii sale sunt următoarele:
- Este gratuită. Se poate descărca din Google Play sau de pe Android Liste, unde găsești ultimele versiuni oficiale. Prin ea poți efectua apeluri video sau audio gratuite, oricând ai o conexiune la internet.
- Securitatea este factorul cheie. Mesajele sunt criptate end-to-end, astfel încât nici proprietarii aplicației nu le pot vedea, chiar dacă trec prin serverele lor. Sau cel puțin așa se laudă.
- Interfața grafică este excelentă. Comenzile sunt simple și intuitive, astfel încât se poate folosi fără vreo instruire prealabilă.
- Toți prietenii tăi o au. Este o aplicație populară, astfel încât este greu să nu găsești pe cineva pe WhatsApp, dacă ai numărul său în agenda telefonului. Sau poți trimite mesaje și numerelor pe care nu le ai în agendă.
- Poți distribui orice fel de fișier. Condiția este să aibă maximum 100 MB.
- Este o aplicație multiplatformă. WhatsApp poate fi folosit pe Android, iOS sau prin clientul WhatsApp Web pe telefonul cu Android, PC sau laptop.
- Grupurile de comunicare sunt next level. Până la 256 de membri care pot discuta subiectele care-i leagă într-un spațiu comun.
Dezavantajele folosirii WhatsApp
Desigur, WhatsApp are și câteva părți care nu ne plac. Iată care sunt acestea:
- Dă dependință. Facilitatea comunicării transformă această aplicație într-un cronofag. Poți pierde timpul lejer discutând cu prietenii sau cu colegii.
- Nu poți anula trimiterea unui mesaj. Ai un timp limitat în care poți face acest lucru, însă există lucruri de care să ții cont.
- Profilul tău este vizibil oricărui utilizator care are numărul tău de telefon. La fel și poza de profil.
- Dacă vrei să te conectezi cu cineva, trebuie să îi dai numărul tău de telefon.
Alternative la aplicația WhatsApp
Dacă WhatsApp nu îți place, există alte aplicații pe care să le folosești atunci când comunici.
- Telegram este, în mare parte, cea mai viabilă alternativă. Prin el poți trimite mesaje sau fișiere, te poți abona la canale de știri, informații sau update-uri și poți chiar să programezi răspunsuri automate.
- Signal este varianta mai securizată. Dacă ești o persoană care ține la protecția datelor personale, atunci trebuie să știi ce este Signal și cum se folosește pe Android. Este considerată printre cele mai sigure aplicații în ceea ce privește securitatea datelor personale.
Fii cool! Dă un share acestui articol către prietenii tăi!
Telegram
Telegram este o aplicație instant messenger. Rapidă și securizată, se sincronizează cu toate device-urile tale pentru a te ține conectat tot timpul. Poți transmite fișiere fără limită de dimensiuni iar grupurile de chat pot avea până la 20000 de membri.
Signal
Signal este aplicația Android de comunicare axată pe protecția datelor. Acestea sunt criptate de către experți în criptografie independenți, astfel încât nu pot fi văzute decât de tine și de către destinatar. Serverele Signal nu au acces la aceste date.