Cum să încarci bateria dispozitivului Android mai repede

Să rămâi fără baterie des poate fi frustrant. Având în vedere că suntem dependenți de multe aplicații și obligați, de multe ori, să folosim funcții care necesită resurse, telefonul rămâne fără baterie mult mai repede decât ne-am dori. Astfel, destul de des trebuie să ne încărcăm telefonul chiar la jumătatea zilei, chiar dacă am făcut-o în timpul nopții.

Există însă câteva sfaturi dar și aplicații care prezervă viața bateriei tale și care te ajută să o încarci mai repede atunci când este nevoie. Iată care sunt acestea.

Activează modul avion sau închide-ți telefonul

Dacă stai într-o zonă unde semnalul telefonului este slab, atunci căutarea constantă a rețelei îți va goli bateria. Pentru a evita consumul de baterie în timpul încărcării, activează modul avion. Acest truc poate reduce timpul de încărcare cu până la 25%.

Modul avion se activează din bara de notificări. Apasă butonul cu iconița unui avion atunci când încarci și apoi dezactivează-l după ce bateria este plină.

Iar dacă suspectezi că sunt mai mulți factori care duc la descărcarea rapidă a bateriei, atunci poți să îți închizi telefonul în timp ce în încarci. Astfel, sistemul nu va reduce din viața bateriei încărcate.

Încărcătorul contează foarte mult

Este indicat să folosești încărcătorul cu care a venit telefonul. În cazul în care acesta a avut o soartă nefericită, ar trebui să cumperi un încărcător de la producătorul dispozitivului Android. De foarte mult ori încărcătoarele generice nu oferă conexiune și voltajul promis. Prin urmare, timpul de încărcare este mai mare. Variantele originale, însă, sunt trecute prin testarea calității, prin urmare, încarcă telefonul mult mai repede. 

Ai grijă la setările pentru încărcarea USB

Pentru a încărca prin USB telefonul Android mai rapid, ar trebui să folosești USB 3.0. Portul  USB 2.0 care are o putere de 2.5 wați, iar 3.0 are o putere de 4.5 wați. Prin urmare, varianta mai nouă îți va umple bateria mai repede.

De asemenea, pentru o încărcare optimă setările dispozitivului trebuie să fie corecte. Atașează cablul USB, du-te la notificări și alege „Atingeți pentru alte opțiuni USB”. Selectează „Doar încărcare”.

Evită încărcarea wireless

Modelele mai noi de dispozitive Android vin cu o funcție foarte interesantă, de încărcare prin wireless. Ei bine, deși este foarte cool, acest tip de încărcare nu este deloc eficientă, oferind un timp cu până la 50% mai mare de umplere a bateriei. În plus, încălzește telefonul foarte tare. Prin urmare, dacă vrei să încarci dispozitivul Android rapid, evită încărcarea wireless.

Ține-l la o temperatură scăzută

Cu cât telefonul este mai fierbinte, cu atât mai repede golește bateria.  Evident, nu ar trebui să îl ții în frigider pe timp de vară. Însă, pentru a prelungi durata de viață a bateriei și să optimizezi încărcarea acesteia, poți să îl ții la umbră și să îi scoți husa.

Gestionează energia consumată de aplicații și diferite funcții

Felul în care setezi aplicațiile și diferite funcții precum NFC, GPS, WiFi, lumină de ecran dictează rata de consum a bateriei. Prin urmare, atunci când încarci telefonul ar trebui să închizi toate funcțiile care nu sunt necesare

De asemenea, ar trebui treci la aplicații inactive toate acele aplicații care folosesc energie de fundal. Pași pentru a face o aplicație inactivă imediat ce nu este utilizată sunt:

  • Intră în Setări și apoi la Întreținere Dispozitiv
  • Selectează Baterie și apoi
  • Apasă pe Utilizate baterie, unde vei vedea care sunt aplicațiile care au folosit cea mai multă energie.
  • Selectează-le pe fiecare în parte și apasă Treci aplicația la inactive.

Investește într-o baterie externă

O baterie externă nu îți va încărca bateria dispozitivului Android mai rapid decât un încărcător conectat la priză, însă te va ajuta atunci când vei avea nevoie. Este important să investești într-o baterie externă puternică, care are capacitatea să îți încarce dispozitivul de mai multe ori.

Instalează aplicații de protecție a bateriei

Aplicațiile care întrețin bateria sunt foarte utile. Pe de o parte, o astfel de aplicație te ajută să eviți descărcarea completă a acesteia în momente inoportune. Și de cealaltă parte, optimizează procesul de încărcare automat, astfel că tu nu mai trebuie să modifici activ setări ale telefonului.

Tu cum încarci rapid bateria dispozitivului Android? Spune-ne în comentarii!

  1. Kaspersky Battery Life: Saver & Booster

    Kaspersky Battery Life: Saver & Booster

    Kaspersky Battery Life poți optimiza durata de viață a bateriei Androidului, închizând aplciațiile care consumă energie de fundal și limitând consumul de energie prin apăsarea unui singur buton. De asemenea, această aplicație sporește încărcarea bateriei.  

  2. Battery Doctor (Battery Saver)

    Battery Doctor (Battery Saver)

    Battery Doctor este o aplicație foarte utilă pentru toți utilizatorii de Android.Cu singură atingere reduci consumul de energie.  Aceasta estimează timpul rămas, gestionează aplicațiile, widget-urile, Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul și controlează rapoartele cu privire la hardware și software și reduce încălzirea dispozitivului.

  3. Yellow Battery

    Yellow Battery

    Cu Yellow Battery viața bateriei se poate mări cu pînă la 50%. Aceasta oferă diferite moduri de economisire a energiei.Modul de lucru pentru utilizarea la locul de muncă este foarte practic. Aplicația economisește energie oprind WiFi şi Bluetooth șli reducând cu 10% luminozitate pentru ecran.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…