Cum folosești Google Translate în orice aplicație Android

Atunci când te afli într-o țară străină al cărei alfabet sau limbă nu le cunoști, Google Translate îți poate fi de mare ajutor. Poți traduce în timp real inscripții aflate pe clădiri, indicatoare sau ghiduri turistice scrise în limba locală.

De asemenea, cu Google Translate poți face traduceri ale textelor foarte simplu. Nu mai este nevoie să scrii sau să copiezi textul în aplicație. Acum ai la dispoziție un floating widget care îți rezolvă problema. Iată cum îl folosești.

Activează Tap to Translate în Google Translate

Pentru a activa opțiunea de automatizare a traducerilor în orice aplicație, urmează pașii aceștia. Aplicația trebuie să fie actualizată la zi.

  • Intră în Google Translate.
  • Mergi la Meniu (cele trei linii orizontale din stânga sus).
  • Mergi la Settings.
  • Apasă Tap to Translate.
  • Bifează opțiunea Enable.

În acest moment vei avea opțiunea activată și o poți folosi în interiorul aplicațiilor, acolo unde ai nevoie de traducere.

Cum folosești Tap to Translate

Pentru a folosi opțiunea de traducere automată Tap to Translate, trebuie să faci astfel:

  • În aplicația dorită selectează textul de tradus, apăsând lung pe acesta și mutând cele două cursoare.
  • În meniul pop-up apasă Copy.
  • Ajustează setările (dacă știi în ce limbă este textul, traducerea va fi mult mai rapidă și mai precisă).

Acum poți traduce (aproape) orice limbă de pe Pământ într-una care îți este accesibilă.

Tu la ce folosești Google Translate? Scrie-ne mai jos, într-un comentariu!

  1. Google Traducere

    Google Traducere

    Google Traducere este o aplicație Android care te ajută să traduci texte scrise sau vorbite din aproape toate limbile. Suportă traducerea conversațiilor, traducere instant folosind camera telefonului și scris de mână, direct pe ecranul telefonului.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…