Cele mai bune metode pentru folosi senzorul de amprentă pe telefonul tău cu Android

Autentificarea cu amprentă, cea mai nouă metodă de securizare a fișierelor devine din ce în ce mai populară, având în vedere că noile modele de telefoane cu Android, includ această funcție.

Un alt avantaj al autentificării cu amprentă constă în faptul că nu mai trebuie să reții diferite parole. De altfel, ea este foarte simplu de folosit. Scanezi amprenta și te-ai autentificat.

Prin urmare, este perfect normal să adaugi un nou strat de protecție informațiilor sensibile din telefonul tău, folosind amprenta care este unică și personală. Dacă alegi această metodă de securitate nu te mai încurci de parole și nici nu vei sta cu frică că îți va putea accesa cineva informațiile din telefonul mobil sau de pe cloud.

Desigur, pentru aplicațiile cu informații sensibile sau fișierele unde ai ascuns lucruri importante, este indicat să folosești și o parolă, pentru a adăuga o treaptă în plus de verificare.

Ce telefoane cu Android suportă autentificarea cu amprentă?

Începând cu Android 6.0 Marshmallow, toate telefoanele cu Android suportă deblocarea cu amprentă, în cazul în care senzorul este prezent pe telefon.

Majoritatea aplicațiilor care suportă deblocarea cu amprentă folosesc API-ul (protocolul de comunicare) al Android. În acest fel, serverul securizat al Google doar va confirma aplicației că cel care s-a autentificat este cel înregistrat cu amprenta respectivă, fără a trimite amprenta către terțe părți.

Iată o listă de aplicații în care autentificarea cu amprentă te ajută să faci mult mai mult decât o simplă deblocare.

  1. App Lock | Protect apps

    App Lock | Protect apps

    App Lock: Fingerprint Password este o aplicație Android care îți adaugă extra protecție pe telefon. Blochează aplicațiile al căror conținut vrei să îl ții secret față de alți oameni care îți umblă în telefon. O aplicație, dacă este blocată cu App Lock, nu va putea fi dezinstalată. De asemenea, poți alege între protecția cu PIN, pattern sau amprentă.

  2. Fingerprint Quick Action

    Fingerprint Quick Action

    Fingerprint Quick Action îți permite să folosești senzorul de amprentă pentru a da diferite comenzi telefonului cu Android. Printre acestea se numără: back, home, recent apps, split screen, activarea panoului de notificări sau lansare aplicație / scurtătură. Acestor comenzi trebuie să le fie atașate gesturi pe care le faci cu degetul pe senzorul de amprentă.

  3. Journal by Journey

    Journal by Journey

    Journal by Journey este jurnalul tău privat. În această aplicație Android îți poți lăsa gândurile, notițele, listele sau orice idee pe care nu vrei să o vadă absolut nimeni. Toate acestea sunt securizate cu amprentă. Le poți încărca în Google Drive, le poți accesa și de pe desktop sau web și ai la dispoziție un ghid pentru începători.

  4. Hide videos & pictures

    Hide videos & pictures

    Hide videos & pictures se folosește atunci când dorești să blochezi complet accesul la fișierele multimedia aflate pe telefonul tău. Fotografiile și filmulețele vor fi protejate 100% cu criptare AES CTR, același sistem folosit de bănci. Dacă vrei un extra nivel de securitate, poți face aplicația să fie complet invizibilă.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…