Cum să scapi de aplicațiile preinstalate

Imagine de la Cum să scapi de aplicațiile preinstalate

Nu toate aplicațiile preinstalate pe smartphone-ul tău sunt și folositoare. Eliminând aplicațiile de care nu ai nevoie, vei putea îmbunătăți performanța telefonului și elibera spațiu de stocare. Aplicațiile pe care nu le dezinstala se numesc bloatware. Cu sfaturile noastre vei putea șterge, dezinstala sau ascunde aplicațiile și bloatware-ul preinstalat.

Multe aplicații continuă să consume resurse în timp ce nu sunt în utilizare. De asemenea, acestea ocupă mult spațiu în memorie. Pentru a le dezinstala, intră la Settings > Apps/Applications și selectează toate cele trei tab-uri Downloaded, Running și All. Aici vei vedea că unele aplicații pot fi dezinstalate, însă unele nu. Acestea sunt aplicații esențiale pentru sistemul Android. Unele aplicații pot fi dezactivate, sau să dezinstalezi actualizările.

Pentru aplicațiile preinstalate de pe Samsung, intră la Aplicații și la Editare. Aplicațiile vor avea acum semnul „” lângă ele, și apăsând pe el, aplicațiile nu vor mai funcționa în fundal și nu vei mai primi actualizări pentru ele.

Pentru a șterge aplicațiile preinstalate, precum Samsung Pay, poți roota dispozitivul Android. Apoi vei putea dezinstala orice aplicație. Trebuie totuși să ai grijă când faci asta, deoarece s-ar putea ca alte aplicații să nu mai funcționeze corect.

Dacă vrei să dezinstalezi aplicațiile Google, trebuie să fi atent să nu șterge componentele importante pentru software. Aplicațiile pe le poți dezinstala sunt: Browser, Downloads, E-mail, Gallery, Camera, SMS/MMS, Sound Recorder, Voice Dialer, Voice Studio.

Odată dezactivate, aplicațiile vor dispărea și nu vei mai primi actualizări pentru ele. În plus, orice aplicație care depinde de aplicația dezactivată, nu va mai funcționa. Dacă, spre exemplu, vei dezactiva serviciile Google Play, mai multe aplicații vor înceta să funcționeze complet sau să funcționeze corect. Așadar, trebuie să fi foarte atent la ce tip de aplicații dezactivezi.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…