Cum activezi funcția de dictare pe WhatsApp

Scrierea unui text lung pe telefonul cu Android poate fi o experiență obositoare. Fontul este mic, tastele virtuale sunt mici iar posibilitățile de editare sunt reduse.

Aici intervine funcția speech to text. Aceasta scrie automat mesajele dictate de tine. Iată, așadar, cum activezi funcția de dictare pe WhatsApp.

În ce constă funcția de dictare

Dictarea sau voice to text este o funcție care transformă vocea în text scris. Este important să nu confundăm această funcție cu mesajele vocale WhatsApp, care sunt trimise ca înregistrare pentru ca interlocutorul tău să le poată asculta.

De asemenea, nu trebuie confundată nici cu convertirea mesajelor vocale în text. Aceasta se referă la o procedură prin care transformi mesajele vocale deja primite în text.

Cum activezi funcția de dictare

Pentru a dicta un text care să fie transcris, ai nevoie de tastatura Google Gboard. În cazul în care nu este instalată, ai aici un tutorial despre cum se schimbă tastatura la un telefon Android. Alte două tastaturi care suportă această funcție sunt SwiftKey sau Chrooma.

După ce ai instalat tastatura Gboard, urmează acești pași:

  • Intră în WhatsApp și mergi la fereastra de chat dorită.
  • Apasă caseta în care scrii mesaje pentru a apărea tastatura.
  • Apasă simbolul microfonului de pe tastatură (cel care apare, de obicei, sub microfonul verde al WatsApp) și ține apăsat până auzi un semnal sonor.
  • Începe să dictezi mesajul. Vei observa că, pe măsură ce vorbești, acesta va fi transcris în caseta de text a WhatsApp.
  • Apasă butonul Send pentru a trimite textul transcris.

Încă nu știm când va fi integrată această funcție WhatsApp cu Android Auto însă sfatul rămâne același: vorbește direct la telefon folosind un hands-free sau trage pe dreapta pentru a trimite mesaje.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp este o aplicație messenger ușoară și rapidă pentru conectarea cu prietenii și familia. Trimite mesaje, poze, videouri și înregistrează mesaje vocale. Efectuează apeluri audio și video gratuit către orice utilizator WhatsApp din întreaga lume. Are asigurată confidențialitatea prin criptare end-to-end.

Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul
Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie, dar pentru a te asigura că rămâi în siguranță, este important să îți actualizezi parola periodic. În acest ghid, vei învăța cum să schimbi parola pe Telegram și să-ți protejezi contul împotriva accesului neautorizat. De ce …

Cum să faci TikTok sigur pentru copii
Cum să faci TikTok sigur pentru copii

TikTok este rețeaua de socializare care a cucerit lumea, inclusiv pe cei mai mici membri ai familiei tale! Cu toate acestea, dacă ești părinte, probabil că te întrebi cum poți face această aplicație sigură pentru copilul tău, fără să-i furi bucuria de a explora și de a se exp…

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…