Ce poți face atunci când WhatsApp nu descarcă imaginile pe telefonul cu Android
Faptul că WhatsApp nu descarcă imaginile într-un timp scurt poate fi foarte frustrant. Dacă ai de primit un screenshot sau o poză importantă pentru serviciu, este cu atât mai grav.
Din fericire, există o mulţime de lucruri pe care le poți face pentru a remedia această situație atunci când WhatsApp refuză să funcționeze corespunzător. Iată ce poți face atunci când WhatsApp nu descarcă imaginile pe telefonul cu Android.
Verifică setările de conectivitate
De cele mai multe ori, descărcarea imaginilor și a clipurilor video este întârziată de internetul care merge cu întreruperi. Primul pas în diagnosticarea situației este să verifici dacă ai o conexiune bună la internet.
Verifică dacă ai suficient semnal, încearcă să intri pe un site în browser și vezi cât de repede se încarcă imaginile acolo. Când ai conexiune slabă, imaginile se încarcă mai greu. Va trebui să te miști într-o zonă cu semnal mai bun sau, dacă ești pe o rețea wireless, încearcă să muți routerul pentru un semnal Wi-Fi excelent. Totodată, încearcă să accesezi WhatsApp Web, pentru a verifica dacă problema este de la WhatsApp sau de la propriul telefon.
În cazul în care problema este de la telefon, o soluție este să resetezi rețeaua. Pentru acest lucru intră la System & Updates, mergi la Reset, apasă Reset network settings și confirmă în a doua fereastră. Este posibil să ți se ceară parola telefonului pentru a reseta rețeaua.
Verifică dacă serverele sunt căzute
Există situații în care serverele aplicațiilor de comunicare sau social media nu funcționează sau întâmpină probleme. De obicei, problemele sunt localizate geografic, astfel că serverele pentru America pot merge iar cele pentru Europa nu.
Pentru a verifica dacă serviciile WhatsApp funcționează, accesează downdetector.com sau isitdownrightnow.com.
Verifică spațiul de stocare și permisiunile
Dacă spațiul de stocare al telefonului este plin, va trebui să faci loc pentru descărcarea de imagini și clipuri video noi. În cazul în care nu ai cum să ștergi imaginile până ajungi la un laptop pentru a le salva din WhatsApp Web, este bine să oprești descărcarea automată a imaginilor din WhatsApp.
Dacă la instalarea aplicației nu ai setat permisiunile necesare, sistemul de operare Android nu va lăsa WhatsApp să acceseze memoria internă pentru a descărca pozele. Permisiunile se acordă în felul următor. Intră în setările telefonului și mergi la Settings – Apps – WhatsApp – Permissions – Storrage și apoi bifează Allow.
Verifică data și ora telefonului
Dacă telefonul tău nu are data și ora setate pe automat, vei avea o problemă atunci când călătorești și schimbi fusul orar. Dacă ora telefonului nu corespunde cu ora serverului, va trebui să treci data și ora pe automat, altfel WhatsApp nu va funcționa.
Forțează închiderea aplicației și curăță memoria cache
Aplicația poate avea probleme datorită memoriei temporare pe care i-o alocă telefonul. Anumite fișiere temporare salvate aici nu se șterg și atunci WhatsApp funcționează defectuos.
Intră la Settings – Apps – WhatsApp și apasă Force Stop. Apoi, apasă Storage și apoi Clear Cache. Nu apăsa Clear Data, pentru că acest lucru îți va șterge toate mesajele salvate în telefon.
Reinstalează aplicația WhatsApp. Fă update la ultima versiune
Reinstalarea aplicației WhatsApp este rapidă și ușoară, ideală pentru cei care nu doresc să-și piardă mesajele sau alte informații importante.
Înainte de reinstalare, trebuie să faci un backup pentru a nu pierde mesajele și imaginile din WhatsApp. Pentru a fi și mai sigur, activează back-up-ul criptat end-to-end. Cu această ocazie, fă update la ultima versiune pentru a fi sigur că ai conexiunea OK cu serverele WhatsApp.
Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare prezentă pe toate platformele. Se poate folosi pe Android și iOS, dar și pe sisteme de operare Windows, Mac sau direct în browser prin WhatsApp Web. Trimite mesaje, imagini, clipuri video sau fă apeluri de voce și video. Alătură-te grupurilor pentru a discuta cu mai mulți prieteni în același timp.