Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău.
Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram, care devin o parte permanentă a paginii tale (cu excepția cazului în care le arhivezi sau le ștergi manual), stories au o durată de viață mult mai scurtă – dispar automat după 24 de ore. Din fericire, faptul că un story a dispărut din feed nu înseamnă că s-a dus pentru totdeauna. În acest articol, îți vom arăta cum să accesezi story-urile tale chiar și după ce acestea au expirat, astfel încât să poți rămâne la curent cu social media indiferent de situație.
De ce trebuie să păstrezi conținutul din stories
Instagram Stories sunt un instrument de marketing critic, dar doar dacă le salvezi înainte ca durata lor de 24 de ore să se termine. Poți vizualiza propriile tale story-uri după ce dispar datorită funcției de arhivă integrate în aplicația Instagram. Nu poți vizualiza poveștile altor persoane după ce acestea dispar, decât dacă sunt salvate într-un Highlight.
În medie, brandurile postează aproximativ 10 Insta stories pe lună, ceea ce înseamnă cam una la fiecare trei zile. Nu este surprinzător că rata de retenție (capacitatea de a menține spectatorii implicați de la un cadru la altul) scade pe măsură ce numărul de cadre postate crește. Astfel, deși din ce în ce mai multe branduri folosesc stories ca parte a strategiilor lor de marketing, nu postează neapărat mai des mai multe cadre.
Păstrarea conținutului unui story îți maximizează investiția creativă. Poți să îl transformi lejer într-un reel pe Instagram sau să îl repostezi pe altă platformă. Nu va trebui să pierzi iarăși timpul pentru a edita și a adăuga elementele necesare. În plus, vei economisi și spațiu de stocare pe telefon sau pe PC.
Cum accesezi story-urile care au expirat pe Instagram
Funcția esențială pe care trebuie să o cunoști este arhiva Instagram. Aceasta îți păstrează conținutul expirat, astfel încât îl poți accesa oricând. Funcția de arhivă integrată a Instagram salvează automat toate story-urile tale în aplicație. De obicei, este activată implicit, dar iată un tutorial despre cum găsești setările de confidențialitate și să verifici dacă folderul tău de arhivă este activat:
- Deschide Instagram și atinge meniul ☰ din colțul din dreapta sus al profilului tă
- Derulează în jos până la secțiunea Your app and media.
- Atinge Archiving and downloading.
- Activează butonul Save story to archive.
Partea cea mai bună despre arhiva Instagram este că funcția este disponibilă doar pentru tine; poți răsfoi toate story-urile tale arhivate și să refolosești conținutul. Nimeni altcineva nu poate vedea story-urile tale după limita de 24 de ore, deci este practic un spațiu de stocare privat în aplicația Instagram. Iată cum să vezi Poveștile din arhiva ta Instagram:
- Deschide Instagram și atinge meniul ☰ din colțul din dreapta sus al profilului tă
- Apasă Archive.
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram postate de altcineva
Din păcate, nu poți vizualiza story-urile altor persoane după ce acestea expiră. Dacă un cont de Instagram îți dă tag și nu vezi sau salvezi story-ul înainte ca aceasta să dispară, va fi pierdut pentru totdeauna.
Deși acest lucru nu este ideal, mai ales pentru conturile care folosesc User Generated Content, există câteva trucuri care te pot ajuta să vezi poveștile vechi de pe Instagram fără a încălca regulile:
- Verifică highlights-urile celor care au postat. Este posibil ca aceștia să fi salvat story-ul la highlights pentru a fi văzut și după ce expiră.
- Roagă utilizatorii să îți dea conținutul. Este foarte probabil să dai de o persoană cumsecade, care îți va trimite story-ul din propria arhivă sau memorie a telefonului.
Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!
Instagram
Instagram este o aplicație de social media care permite utilizatorilor să distribuie fotografii și videoclipuri, să creeze povești de 24 de ore și să descopere conținut de la alți utilizatori prin feed-uri personalizate. Oferă funcții precum mesageria directă, reels pentru videoclipuri lungi și opțiuni de editare foto.