Cum să activezi criptarea end-to-end în conversațiile de pe Instagram

Instagram nu este doar o platformă pentru postarea fotografiilor, story-urilor și Reels-urilor, ci și o alternativă bună pentru mesagerie text. Poți menține legătura cu prietenii și poți conecta cu noi utilizatori de profil prin intermediul mesajelor directe de pe Instagram.

Pentru a face conversațiile tale mai sigure, Instagram îți permite să activezi criptarea end-to-end. Acest articol îți va arăta pașii necesari pentru a face acest lucru atât pe Android cât și pe iPhone. În momentul scrierii acestui articol, această funcție nu este disponibilă pentru utilizatorii de desktop ai Instagram.

Ce este criptarea end-to-end

Cu criptarea end-to-end, Instagram securizează conversațiile cu un nivel suplimentar de protecție. Doar tu și celălalt participant la chat puteți vedea și citi mesajele. Toate mesajele tale vor fi private și protejate cu criptare end-to-end. Chiar și apelurile video și mesajele vocale de pe Instagram sunt criptate când folosești un chat criptat end-to-end. Este diferit de mesajele care dispar pe Instagram, care va șterge automat mesajul odată ce toți participanții la conversație l-au citit.

Iată o listă de lucruri importante de reținut:

  • Poți crea o conversație criptată end-to-end doar cu utilizatorii care au primit această funcție pentru contul lor de Instagram.

Cum să activezi criptarea end-to-end pentru conversațiile de pe Instagram

Este destul de ușor să activezi criptarea end-to-end pentru conversațiile tale de pe Instagram. Pe lângă activare, poți verifica și cum să te asiguri că o conversație este criptată end-to-end pe Instagram. Îți sugerăm să actualizezi aplicația la ultima versiune pe dispozitivul tău înainte de a urma pașii.

  • Deschide Instagram pe telefonul tău Android.
  • Atinge Messages din colțul drept-sus și deschide conversația pe care vrei să o criptezi.
  • Atinge numele contactului din partea de sus a ferestrei de chat.
  • Derulează în jos și selectează Use end-to-end encryption.

O nouă fereastră de chat criptată se va deschide pe ecranul tău, unde poți începe conversația. Mesajele tale, apelurile și mesajele vocale vor fi criptate end-to-end cu această conversație.

Verifică criptarea end-to-end

Dacă vrei să folosești criptarea end-to-end, trebuie să te asiguri că această opțiune este activă. Este una dintre măsurile de securitate pe Instagram. Urmează pașii aceștia:

  • În conversația ta criptată de pe Messenger, atinge numele contactului tău din partea de sus.
  • Atinge Privacy and Safety și selectează End-to-end Encryption.
  • Atinge numele tău pentru a vedea cheile alfanumerice de verificare pentru conversația ta criptată. Poți cere contactului tău să facă la fel și să verifice cheile.

Cum să începi o conversație de grup criptată end-to-end pe Instagram

Poți crea și o conversație criptată end-to-end cu mai mulți participanți pe contul tău de Instagram. Iată cum.

  • Deschide Instagram și atinge pictograma Messages din colțul drept-sus.
  • Atinge pictograma cu creion din colțul drept-sus și atinge pictograma cu lacăt pentru a activa criptarea end-to-end.
  • Selectează contactele pe care vrei să le adaugi în grup și atinge pe Create Group Chat din partea de jos.
  • Contactele ale căror nume sunt estompate nu au primit încă funcția de conversații criptate.

Cum să dezactivezi criptarea end-to-end pe Instagram

Nu poți dezactiva criptarea end-to-end, dar poți șterge conversațiile criptate de pe Instagram. Apasă și glisează spre dreapta pe conversația pe care vrei să o ștergi și atinge pe Delete. Reține că acele conversații vor fi șterse doar de pe dispozitivul tău. Contactul tău va trebui să urmeze aceiași pași pentru a șterge complet conversația criptată.

Activează alertele de securitate pentru conversațiile criptate pe Instagram

Instagram oferă opțiunea de a activa alerte de securitate pentru conversațiile criptate end-to-end atunci când cheile de securitate sau dispozitivul se schimbă cu unul nou. Aceasta poate fi activată atât pentru dispozitivul tău cât și pentru cel al contactului tău în conversația criptată.

  • Deschide Instagram și atinge pictograma profilului tău din colțul drept-jos.
  • Atinge meniul hamburger din colțul drept-sus și selectează Settings and Privacy.
  • Derulează în jos și atinge pe Messages and Story Replies.
  • Atinge pe Security Alerts și activează-le fie pentru dispozitivul tău, fie pentru dispozitivul contactului tău.

Folosind criptarea end-to-end pe Instagram, vei ajuta la protejarea conversațiilor tale cu contactele.

Fii social, trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o aplicație de social media unde utilizatorii își pot împărtăși momentele prin fotografii și videoclipuri, pot descoperi conținut nou, interacționa prin comentarii, povești, Reels și mesagerie directă, promovând conectarea și creativitatea.

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…

Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp
Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp

Cu toții folosim WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii. Dar știai că poți să creezi și să gestionezi evenimente direct din aplicație? Această funcție este extrem de utilă pentru organizarea întâlnirilor, cursurilor online sau altor activități de gru…

Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp
Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de comunicare foarte populară, dar uneori este necesar să păstrezi anumite conversații private și protejate de ochii curioși. WhatsApp îți permite acum să blochezi și să ascunzi conversațiile individuale, ceea ce înseamnă că chiar dacă cineva reușeșt…

Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp
Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp

Dacă ai șters din greșeală istoricul apelurilor pe WhatsApp, nu este o problemă. Vei putea să îl recuperezi dacă ai făcut un back-up al conversațiilor de pe telefonul cu Android, care va include și această listă de apeluri. Iată cum restaurezi apelurile șterse din aplicația W…