Cum să utilizezi două conturi WhatsApp pe același telefon

WhatsApp oferă acum posibilitatea de a avea două conturi pe un singur telefon. Poți sincroniza contactele și să setezi notificări separate pentru fiecare cont, dar nu poți trimite mesaje și efectua apeluri simultan cu ambele conturi.

Schimbarea între conturi este simplă, doar atinge iconița cu trei puncte din meniu și selectează opțiunea de schimbare a conturilor, eliminând astfel necesitatea unui dispozitiv separat.

Ce este funcția de conturi multiple pe WhatsApp?

WhatsApp a lansat o funcție care îți permite să folosești mai multe numere WhatsApp pe un singur telefon. Această caracteristică este superioară adăugării unui dispozitiv, deoarece contul adițional există pe același telefon cu permisiunea platformei.

Adăugând un cont, poți sincroniza contactele între ambele numere de telefon și să setezi notificări pentru fiecare cont separat. Totuși, trimiterea sau primirea de mesaje și efectuarea sau primirea de apeluri telefonice nu se vor întâmpla simultan.

Odată ce ai adăugat un al doilea cont, trebuie să comuți între ambele pentru a accesa chat-urile, actualizările, comunitățile și apelurile care aparțin fiecăruia. Este similar cu rularea unei instanțe separate de WhatsApp. Partea cea mai bună este că funcția de conturi multiple de pe WhatsApp este rapidă, ușor de utilizat și elimină necesitatea de a avea un dispozitiv suplimentar pentru a contacta diferite persoane.

Avantajele folosirii conturilor multiple WhatsApp pe același dispozitiv

Utilizarea a două conturi WhatsApp pe un singur telefon este o funcție mult așteptată, după ce a fost deja introdusă de Telegram. Poți adăuga un număr complet nou la contul tău de WhatsApp sau poți adăuga un număr care este deja utilizat pentru WhatsApp de pe un alt dispozitiv. Procesul este similar în ambele cazuri.

Există multe motive pentru a avea un al doilea cont pe WhatsApp. Acest lucru poate ajuta la separarea afacerilor de utilizarea personală, poate funcționa ca o rezervă în cazul în care numărul tău principal are probleme, sau chiar ca o modalitate de a păstra anumite conversații secrete. Pentru mai multă intimitate, poți bloca și chat-urile pe WhatsApp pentru a le păstra departe de ochii curioși.

Cum adaugi un cont nou WhatsApp pe același telefon

Înainte de a începe, este important să ții cont de faptul că nu trebuie să elimini un cont existent de pe un alt dispozitiv înainte de a-l adăuga pe un dispozitiv nou, deoarece WhatsApp va solicita un cod de la contul existent de pe celălalt dispozitiv.

Pentru a începe, atinge meniul cu trei puncte din partea dreaptă sus și selectează Settings. Aici, atinge săgeata în jos din partea dreaptă sus, în dreptul imaginii tale de profil și numărului de telefon, pentru a afișa un pop-up în partea de jos a ecranului, apoi atinge opțiunea Add account.

Acest lucru dă drumul unui proces care este aproape identic cu momentul în care te-ai înscris pentru prima dată la WhatsApp. După ce ai acceptat termenii, va trebui să introduci țara urmată de numărul tău de telefon. După ce ai verificat numărul de telefon, ți se va cere dacă vrei să utilizezi un bakcup, să transferi conversațiile dintr-un telefon vechi, sau vei fi dus direct la ecranul de informații de profil pentru a-ți configura noul cont.

Adăugarea numărului pe telefonul tău va elimina acesta de pe orice alte dispozitive. În primul rând, WhatsApp va solicita un cod de pe dispozitivul tău anterior, apoi va elimina contul de pe acel dispozitiv.

Cum să comuți între conturi pe WhatsApp

Comutarea între conturile WhatsApp este ușoară și directă. Odată ce al doilea tău cont WhatsApp este pregătit, o nouă opțiune va apărea în tab-ul de meniu.

Pentru a schimba conturile, atinge iconița cu trei puncte din partea dreaptă sus și atinge opțiunea Switch accounts, acum disponibilă. Și asta e tot, ești pregătit să comuți între conturi WhatsApp oricând dorești! Nu mai trebuie să te bazezi pe legarea unui alt dispozitiv sau crearea unui clone de aplicație WhatsApp pe dispozitivul tău.

Alternativ, poți atinge iconița cu trei puncte și mergi la Settings > Account. Apoi, atinge săgeata în jos. Un pop-up ar trebui să apară în partea de jos a ecranului, unde poți selecta celălalt tău cont.

Utilizarea de conturi multiple

Adăugarea unui alt număr de telefon la WhatsApp este oficial suportată și un proces ușor. Cel mai important, după ce l-ai configurat, comutarea între conturi este foarte simplă. Asigură-te că păstrezi contul tău anterior la îndemână, dacă ai unul, înainte de a-l muta pe un nou dispozitiv.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare. Suportă multiple funcții, de la mesaje și apeluri, la transfer de imagini, video și alte fișiere. Strânge-ți prietenii în grupuri pentru a comunica mai ușor în funcție de interese, și apoi adună-le în Comunități WhatsApp.

Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email
Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email

WhatsApp a continuat să îmbunătățească platforma pentru siguranța și securitatea utilizatorilor săi. Serviciul de mesagerie a suportat conversații criptate end-to-end și backup-uri criptate pentru o lungă perioadă, dar din motive de securitate online, aceste măsuri nu sunt su…

Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android
Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android

Memoria cache a Telegram reprezintă un spațiu destinat stocării temporare a informațiilor pentru a evita descărcarea lor repetată și costurile de date. Totuși, memoria cache poate ocupa mult spațiu pe telefon și poate încetini performanța acestuia. Prin urmare, este important…

Cum creezi un chat AI pe Instagram
Cum creezi un chat AI pe Instagram

Instagram este o platformă cunoscută pentru modul său de a conecta oameni din întreaga lume. Acum există o noutate interesantă: posibilitatea de a crea un chat AI pe Instagram. Fie că dorești un asistent virtual sau pur și simplu vrei să te distrezi, Instagram îți oferă acum …