Cum să utilizezi două conturi WhatsApp pe același telefon

WhatsApp oferă acum posibilitatea de a avea două conturi pe un singur telefon. Poți sincroniza contactele și să setezi notificări separate pentru fiecare cont, dar nu poți trimite mesaje și efectua apeluri simultan cu ambele conturi.

Schimbarea între conturi este simplă, doar atinge iconița cu trei puncte din meniu și selectează opțiunea de schimbare a conturilor, eliminând astfel necesitatea unui dispozitiv separat.

Ce este funcția de conturi multiple pe WhatsApp?

WhatsApp a lansat o funcție care îți permite să folosești mai multe numere WhatsApp pe un singur telefon. Această caracteristică este superioară adăugării unui dispozitiv, deoarece contul adițional există pe același telefon cu permisiunea platformei.

Adăugând un cont, poți sincroniza contactele între ambele numere de telefon și să setezi notificări pentru fiecare cont separat. Totuși, trimiterea sau primirea de mesaje și efectuarea sau primirea de apeluri telefonice nu se vor întâmpla simultan.

Odată ce ai adăugat un al doilea cont, trebuie să comuți între ambele pentru a accesa chat-urile, actualizările, comunitățile și apelurile care aparțin fiecăruia. Este similar cu rularea unei instanțe separate de WhatsApp. Partea cea mai bună este că funcția de conturi multiple de pe WhatsApp este rapidă, ușor de utilizat și elimină necesitatea de a avea un dispozitiv suplimentar pentru a contacta diferite persoane.

Avantajele folosirii conturilor multiple WhatsApp pe același dispozitiv

Utilizarea a două conturi WhatsApp pe un singur telefon este o funcție mult așteptată, după ce a fost deja introdusă de Telegram. Poți adăuga un număr complet nou la contul tău de WhatsApp sau poți adăuga un număr care este deja utilizat pentru WhatsApp de pe un alt dispozitiv. Procesul este similar în ambele cazuri.

Există multe motive pentru a avea un al doilea cont pe WhatsApp. Acest lucru poate ajuta la separarea afacerilor de utilizarea personală, poate funcționa ca o rezervă în cazul în care numărul tău principal are probleme, sau chiar ca o modalitate de a păstra anumite conversații secrete. Pentru mai multă intimitate, poți bloca și chat-urile pe WhatsApp pentru a le păstra departe de ochii curioși.

Cum adaugi un cont nou WhatsApp pe același telefon

Înainte de a începe, este important să ții cont de faptul că nu trebuie să elimini un cont existent de pe un alt dispozitiv înainte de a-l adăuga pe un dispozitiv nou, deoarece WhatsApp va solicita un cod de la contul existent de pe celălalt dispozitiv.

Pentru a începe, atinge meniul cu trei puncte din partea dreaptă sus și selectează Settings. Aici, atinge săgeata în jos din partea dreaptă sus, în dreptul imaginii tale de profil și numărului de telefon, pentru a afișa un pop-up în partea de jos a ecranului, apoi atinge opțiunea Add account.

Acest lucru dă drumul unui proces care este aproape identic cu momentul în care te-ai înscris pentru prima dată la WhatsApp. După ce ai acceptat termenii, va trebui să introduci țara urmată de numărul tău de telefon. După ce ai verificat numărul de telefon, ți se va cere dacă vrei să utilizezi un bakcup, să transferi conversațiile dintr-un telefon vechi, sau vei fi dus direct la ecranul de informații de profil pentru a-ți configura noul cont.

Adăugarea numărului pe telefonul tău va elimina acesta de pe orice alte dispozitive. În primul rând, WhatsApp va solicita un cod de pe dispozitivul tău anterior, apoi va elimina contul de pe acel dispozitiv.

Cum să comuți între conturi pe WhatsApp

Comutarea între conturile WhatsApp este ușoară și directă. Odată ce al doilea tău cont WhatsApp este pregătit, o nouă opțiune va apărea în tab-ul de meniu.

Pentru a schimba conturile, atinge iconița cu trei puncte din partea dreaptă sus și atinge opțiunea Switch accounts, acum disponibilă. Și asta e tot, ești pregătit să comuți între conturi WhatsApp oricând dorești! Nu mai trebuie să te bazezi pe legarea unui alt dispozitiv sau crearea unui clone de aplicație WhatsApp pe dispozitivul tău.

Alternativ, poți atinge iconița cu trei puncte și mergi la Settings > Account. Apoi, atinge săgeata în jos. Un pop-up ar trebui să apară în partea de jos a ecranului, unde poți selecta celălalt tău cont.

Utilizarea de conturi multiple

Adăugarea unui alt număr de telefon la WhatsApp este oficial suportată și un proces ușor. Cel mai important, după ce l-ai configurat, comutarea între conturi este foarte simplă. Asigură-te că păstrezi contul tău anterior la îndemână, dacă ai unul, înainte de a-l muta pe un nou dispozitiv.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare. Suportă multiple funcții, de la mesaje și apeluri, la transfer de imagini, video și alte fișiere. Strânge-ți prietenii în grupuri pentru a comunica mai ușor în funcție de interese, și apoi adună-le în Comunități WhatsApp.

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…

Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp
Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp

Cu toții folosim WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii. Dar știai că poți să creezi și să gestionezi evenimente direct din aplicație? Această funcție este extrem de utilă pentru organizarea întâlnirilor, cursurilor online sau altor activități de gru…

Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp
Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de comunicare foarte populară, dar uneori este necesar să păstrezi anumite conversații private și protejate de ochii curioși. WhatsApp îți permite acum să blochezi și să ascunzi conversațiile individuale, ceea ce înseamnă că chiar dacă cineva reușeșt…

Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp
Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp

Dacă ai șters din greșeală istoricul apelurilor pe WhatsApp, nu este o problemă. Vei putea să îl recuperezi dacă ai făcut un back-up al conversațiilor de pe telefonul cu Android, care va include și această listă de apeluri. Iată cum restaurezi apelurile șterse din aplicația W…