Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicare, pierzi poze și clipuri video adunate în ani de zile.

Pentru a te ajuta să recuperezi contul dezactivat de Instagram, am scris acest mic ghid. Tot procesul poate dura câteva zile sau săptămâni, însă va trebui să respecți pașii pentru a putea avea acces, din nou, la platforma ta preferată.

De ce este dezactivat un cont de Instagram

De cele mai multe ori, te poți trezi cu contul de Instagram dezactivat. Moderatorii dezactivează contul fără să avertizeze în prealabil. Vei ști că ai contul suspendat în momentul în care vei încerca să te loghezi. Atunci vei primi un pop-up cu vestea proastă.

Motivele pentru dezactivarea contului sunt, de obicei, încălcarea termenilor și condițiilor, sau a ghidului de comportament în comunitate. Cele mai dese abateri se referă la instigare la ură și violență, promovarea ideologiilor rasiste sau xenofobe, activități ilegale, nuditate sau postarea de scene violente. Dacă ai postat astfel de lucruri în mod repetat, este posibil ca dezactivarea contului să fie permanentă. Conturile se dezactivează și pentru folosirea aplicațiilor third party care automatizează sau încearcă să treacă de unele niveluri de securitate ale Instagram.

Mai este posibil ca moderatorul să creadă că ai un cont fals de Instagram. În acest caz, recuperarea va avea loc rapid.

Cum se recuperează un cont dezactivat de Instagram

Ca și în cazul recuperării unui cont de WhatsApp suspendat, va trebui să faci apel la moderatori. Când ai primit mesajul de cont dezactivat, apasă Learn More și apoi urmează instrucțiunile.

Ține minte că recuperarea contului ține de judecata unui moderator. Acesta, de obicei, îți va reda accesul în cazul în care dezactivarea s-a produs din greșeală. Dacă spui că îți pare rău pentru ce ai postat este echivalent cu recunoașterea vinovăției.

O altă metodă de apel privind dezactivarea este prin pagina oficială de contact a Instagram. Completează toate câmpurile și apasă Send. La un moment dat ți se va cere să îți confirmi identitatea printr-un selfie.

Procesul de apel se poate repeta de mai multe ori, până ajungi la un moderator mai indulgent. Dacă greșeala nu a fost una majoră, procesul poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

Cum obții accesul dacă ți-a fost furat contul de Instagram

Conturile de Instagram sunt o țintă frecventă pentru hackeri. Dacă ți-ai pierdut accesul în urma unui atac, va trebui să încerci să schimbi parola folosind adresa de mail cu care ți-ai creat contul.

În cazul în care a fost deja schimbată, cere ca link-ul de logare să îți fie trimis pe numărul de telefon asociat contului. În ecranul de logare apasă Get help signing in și introdu numărul de telefon, apoi urmează instrucțiunile.

Imediat ce ți s-a restabilit accesul, schimbă parola și apoi verifică securitatea contului de Instagram folosind acest ghid. Revocă accesul oricărei aplicații, una dintre acestea a fost cauza pentru care hackerii au reușit să îți fure contul. Vei observa apoi că de pe contul tău s-a dat follow altor conturi pe care nu le recunoști, este timpul să le dai unfollow sau block. În cele din urmă, trebuie să introduci autentificarea în doi pași pentru o securitate sporită.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media care se bazează pe distribuirea de imagini și clipuri video. Publică-ți poveștile în mod vizual: încarcă creațiile tale, editează-le cu filtre și efecte direct în aplicație și apoi postează în timeline sau sub formă de story și reel.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…