Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicare, pierzi poze și clipuri video adunate în ani de zile.

Pentru a te ajuta să recuperezi contul dezactivat de Instagram, am scris acest mic ghid. Tot procesul poate dura câteva zile sau săptămâni, însă va trebui să respecți pașii pentru a putea avea acces, din nou, la platforma ta preferată.

De ce este dezactivat un cont de Instagram

De cele mai multe ori, te poți trezi cu contul de Instagram dezactivat. Moderatorii dezactivează contul fără să avertizeze în prealabil. Vei ști că ai contul suspendat în momentul în care vei încerca să te loghezi. Atunci vei primi un pop-up cu vestea proastă.

Motivele pentru dezactivarea contului sunt, de obicei, încălcarea termenilor și condițiilor, sau a ghidului de comportament în comunitate. Cele mai dese abateri se referă la instigare la ură și violență, promovarea ideologiilor rasiste sau xenofobe, activități ilegale, nuditate sau postarea de scene violente. Dacă ai postat astfel de lucruri în mod repetat, este posibil ca dezactivarea contului să fie permanentă. Conturile se dezactivează și pentru folosirea aplicațiilor third party care automatizează sau încearcă să treacă de unele niveluri de securitate ale Instagram.

Mai este posibil ca moderatorul să creadă că ai un cont fals de Instagram. În acest caz, recuperarea va avea loc rapid.

Cum se recuperează un cont dezactivat de Instagram

Ca și în cazul recuperării unui cont de WhatsApp suspendat, va trebui să faci apel la moderatori. Când ai primit mesajul de cont dezactivat, apasă Learn More și apoi urmează instrucțiunile.

Ține minte că recuperarea contului ține de judecata unui moderator. Acesta, de obicei, îți va reda accesul în cazul în care dezactivarea s-a produs din greșeală. Dacă spui că îți pare rău pentru ce ai postat este echivalent cu recunoașterea vinovăției.

O altă metodă de apel privind dezactivarea este prin pagina oficială de contact a Instagram. Completează toate câmpurile și apasă Send. La un moment dat ți se va cere să îți confirmi identitatea printr-un selfie.

Procesul de apel se poate repeta de mai multe ori, până ajungi la un moderator mai indulgent. Dacă greșeala nu a fost una majoră, procesul poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

Cum obții accesul dacă ți-a fost furat contul de Instagram

Conturile de Instagram sunt o țintă frecventă pentru hackeri. Dacă ți-ai pierdut accesul în urma unui atac, va trebui să încerci să schimbi parola folosind adresa de mail cu care ți-ai creat contul.

În cazul în care a fost deja schimbată, cere ca link-ul de logare să îți fie trimis pe numărul de telefon asociat contului. În ecranul de logare apasă Get help signing in și introdu numărul de telefon, apoi urmează instrucțiunile.

Imediat ce ți s-a restabilit accesul, schimbă parola și apoi verifică securitatea contului de Instagram folosind acest ghid. Revocă accesul oricărei aplicații, una dintre acestea a fost cauza pentru care hackerii au reușit să îți fure contul. Vei observa apoi că de pe contul tău s-a dat follow altor conturi pe care nu le recunoști, este timpul să le dai unfollow sau block. În cele din urmă, trebuie să introduci autentificarea în doi pași pentru o securitate sporită.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media care se bazează pe distribuirea de imagini și clipuri video. Publică-ți poveștile în mod vizual: încarcă creațiile tale, editează-le cu filtre și efecte direct în aplicație și apoi postează în timeline sau sub formă de story și reel.

Cum dai mute unui utilizator pe Instagram
Cum dai mute unui utilizator pe Instagram

Ai în listă un cont în lista de Instagram cu ale cărui postări nu rezonezi. Este în regulă – cu toții cunoaștem un asemenea personaj. Din fericire, poți da mute utilizatorilor de Instagram ale căror postări te deranjează sau îți poluează lista. Din câteva click-uri nu î…

Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram
Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicar…

Cum afli când ai început să urmărești pe cineva pe Instagram
Cum afli când ai început să urmărești pe cineva pe Instagram

Te trezești uneori parcurgând feed-ul tău de Instagram și întrebându-te: „Stai – când am început să urmăresc acest user?” Cu toții am trecut prin asta! Este ușor să uiți detaliile în timp, dar dacă vrei să știi exact cât timp a trecut de când ai început să u…

Cum trimiţi mesaje goale pe WhatsApp
Cum trimiţi mesaje goale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicaţie cu miliarde de utilizatori. Popularitatea i se datorează atât utilizării facile cât şi opţiunilor utile şi interesante integrate. În cele ce urmează îți vom arăta cum să trimiți mesaje blank pe WhatsApp, dar și alte trick-uri. Este un mod interesant …

Cum crești numărul de followeri pe Instagram
Cum crești numărul de followeri pe Instagram

Dacă ești utilizator de Instagram, sunt șanse îți dorești ca numărul de urmăritori să crească. La urma urmei, a avea un număr mare de urmăritori poate fi grozav pentru crearea de rețele și pentru a-ți face cunoscut mesajul. Dar cum poți construi această prezență online? Exist…