Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicare, pierzi poze și clipuri video adunate în ani de zile.

Pentru a te ajuta să recuperezi contul dezactivat de Instagram, am scris acest mic ghid. Tot procesul poate dura câteva zile sau săptămâni, însă va trebui să respecți pașii pentru a putea avea acces, din nou, la platforma ta preferată.

De ce este dezactivat un cont de Instagram

De cele mai multe ori, te poți trezi cu contul de Instagram dezactivat. Moderatorii dezactivează contul fără să avertizeze în prealabil. Vei ști că ai contul suspendat în momentul în care vei încerca să te loghezi. Atunci vei primi un pop-up cu vestea proastă.

Motivele pentru dezactivarea contului sunt, de obicei, încălcarea termenilor și condițiilor, sau a ghidului de comportament în comunitate. Cele mai dese abateri se referă la instigare la ură și violență, promovarea ideologiilor rasiste sau xenofobe, activități ilegale, nuditate sau postarea de scene violente. Dacă ai postat astfel de lucruri în mod repetat, este posibil ca dezactivarea contului să fie permanentă. Conturile se dezactivează și pentru folosirea aplicațiilor third party care automatizează sau încearcă să treacă de unele niveluri de securitate ale Instagram.

Mai este posibil ca moderatorul să creadă că ai un cont fals de Instagram. În acest caz, recuperarea va avea loc rapid.

Cum se recuperează un cont dezactivat de Instagram

Ca și în cazul recuperării unui cont de WhatsApp suspendat, va trebui să faci apel la moderatori. Când ai primit mesajul de cont dezactivat, apasă Learn More și apoi urmează instrucțiunile.

Ține minte că recuperarea contului ține de judecata unui moderator. Acesta, de obicei, îți va reda accesul în cazul în care dezactivarea s-a produs din greșeală. Dacă spui că îți pare rău pentru ce ai postat este echivalent cu recunoașterea vinovăției.

O altă metodă de apel privind dezactivarea este prin pagina oficială de contact a Instagram. Completează toate câmpurile și apasă Send. La un moment dat ți se va cere să îți confirmi identitatea printr-un selfie.

Procesul de apel se poate repeta de mai multe ori, până ajungi la un moderator mai indulgent. Dacă greșeala nu a fost una majoră, procesul poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

Cum obții accesul dacă ți-a fost furat contul de Instagram

Conturile de Instagram sunt o țintă frecventă pentru hackeri. Dacă ți-ai pierdut accesul în urma unui atac, va trebui să încerci să schimbi parola folosind adresa de mail cu care ți-ai creat contul.

În cazul în care a fost deja schimbată, cere ca link-ul de logare să îți fie trimis pe numărul de telefon asociat contului. În ecranul de logare apasă Get help signing in și introdu numărul de telefon, apoi urmează instrucțiunile.

Imediat ce ți s-a restabilit accesul, schimbă parola și apoi verifică securitatea contului de Instagram folosind acest ghid. Revocă accesul oricărei aplicații, una dintre acestea a fost cauza pentru care hackerii au reușit să îți fure contul. Vei observa apoi că de pe contul tău s-a dat follow altor conturi pe care nu le recunoști, este timpul să le dai unfollow sau block. În cele din urmă, trebuie să introduci autentificarea în doi pași pentru o securitate sporită.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media care se bazează pe distribuirea de imagini și clipuri video. Publică-ți poveștile în mod vizual: încarcă creațiile tale, editează-le cu filtre și efecte direct în aplicație și apoi postează în timeline sau sub formă de story și reel.

Cum postezi clipuri lungi pe Instagram
Cum postezi clipuri lungi pe Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare platforme de social media, fiind lansată în 2010. Utilizatorii apreciază în mod deosebit faptul că Instagram se axează pe comunicarea prin imagini și videoclipuri, iar aplicația este optimizată pentru dispozitivele mobile. Cu toate …

Cum adaugi subtitrări pe TikTok pas cu pas
Cum adaugi subtitrări pe TikTok pas cu pas

Dacă ești creator sau marketer pe rețelele sociale, vrei să oferi audienței tale o experiență completă. Pentru a captura atenția oamenilor, conținutul tău trebuie să fie accesibil pentru toate audiențele. Aici intervin subtitrările automate TikTok. TikTok a introdus funcția d…

Cum să te ferești de înșelăciuni pe Instagram
Cum să te ferești de înșelăciuni pe Instagram

Rețelele sociale sunt o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Instagram, una dintre cele mai populare platforme, nu face excepție. Cu toate acestea, creșterea popularității sale atrage și numeroși escroci care încearcă să profite de utilizatori neatenți. În acest art…