Cum îți verifici și ștergi autentificările din Instagram

Securitatea proprie pe social media a devenit un factor esențial. Furtul de date personale sau de identitate a devenit o realitate.

Autentificarea în Instagram este în sine o soluție de securitate, dacă este făcută corect. Trebuie să activezi autentificarea în doi pași și să ai grijă să dai log out oricând nu folosești Instagram pe un device personal. În cele ce urmează, îți vom arăta cum verifici unde ești logat pe Instagram și cum de deloghezi de pe device-urile unde ai rămas activ.

Verifică unde ești logat pe Instagram

Autentificarea pe Instagram trebuie realizată numai acolo unde ești sigur că device-ul pe care îl folosești nu poate fi accesat de persoane răuvoitoare. De asemenea, ai grijă să nu folosești social media în combinație cu o rețea Wi-Fi fără parolă. Pentru a scăpa de multe griji legate de protecția contului, îți recomandăm să faci o verificare a securității contului de Instagram.

Istoricul logărilor active pe Instagram îl vezi în felul următor:

  • Intră pe Instagram.
  • Mergi la profil.
  • Apasă butonul meniu și mergi la Settings.
  • Mergi la Security.
  • Intră la Login Activity.

Apăsând pe una dintre intrările de aici vei putea vedea locul din care te-ai logat precum și când ai făcut asta. De asemenea, locația îți va fi oferită pe Instagram Map, pentru a vedea mai bine contextul în care a fost realizată autentificarea.

În cazul în care nu recunoști una dintre autentificări, este necesar să dai Log out, pentru a opri orice utilizare neautorizată a contului tău. Imediat după aceasta, schimbă parola. Ai aici un tutorial despre cum creezi o parolă sigură împotriva hackerilor.

După ce ai schimbat parola, continuă să monitorizezi logările, pentru a vedea dacă nu cumva altcineva are acces chiar la device-ul tău. În orice caz, va trebui să îți securizezi contul de Instagram împotriva atacurilor.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea socială prin care distribui clipuri video sau poze. Acestea pot fi postări, stories sau reels. Încarcă-ți creațiile în aplicație, editează-le și adaugă filtre și efecte apoi postează-le pentru prieteni sau pentru publicul larg. Poți ține legătura cu urmăritorii tăi în aplicație prin DM.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …