Cum distribui poze și reels pe Instagram cu ajutorul unui cod QR

Instagram evoluează și lansează opțiuni noi. Astăzi vom vorbi despre distribuirea unei imagini, a unui clip video sau a unei locații de pe Instagram cu ajutorul unui cod QR.

Opțiunea este recent introdusă și ajută utilizatorii să își promoveze conținutul. Vestea bună este că un astfel de cod QR se poate imprima și afișa oriunde crezi că are vizibilitate maximă, mutând promovarea contului tău de Instagram și în offline.

Dă share unei imagini sau unui reel cu cod QR

Ca și în cazul contactelor WhatsApp pe care le poți adăuga prin scanarea unui cod, și postările de pe Instagram pot fi distribuite. Codul QR practic este o scurtătură către adresa URL a conținutului pe care îl distribui.

Este necesar ca cel care dorește să acceseze conținutul tău, să scaneze codul QR cu sau fără o aplicație dedicată. Metoda este bună pentru promovarea offline sau în media clasice (print, carte, sticker). Iată cum generezi un cod QR al unei postări pe Instagram:

  • Intră pe Instagram și mergi la profilul tău.
  • Deschide post-ul sau reel-ul dorit.
  • Apasă butonul de meniu.
  • Selectează simbolul QR code din zona mijloc dreapta a ecranului.
  • Apasă Save QR code.

Cum distribui locația cu ajutorul unui QR code

Noua opțiune Instagram Map devine din ce în ce mai populară. Poți da un share location pe harta Instagram cu ajutorul codului QR în felul următor:

  • Intră în Instagram și apoi în Instagram Map folosindu-te de locația afișată la postare.
  • Apasă butonul de meniu din dreapta al locației.
  • Apasă Show QR code.

Codul generat te va ajuta să promovezi un loc anume de pe harta Instagram iar cei ce intră acolo vor vedea pe o hartă interactivă hotspot-urile și activitatea din zonă.

Este bine să știi că un cod QR pentru o postare îți va expune profilul. De aceea, dacă nu dorești să îți expui profilul, este bine să ascunzi locația postărilor de pe Instagram.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media pe care postezi imagini și clipuri video. Înainte să le încarci, editează-le folosind instrumentele din aplicație care îți permit să adaugi efecte și filtre. Observă locurile în care există activitate cel mai des pe harta Instagram.

Cum să te ferești de înșelăciuni pe Instagram
Cum să te ferești de înșelăciuni pe Instagram

Rețelele sociale sunt o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Instagram, una dintre cele mai populare platforme, nu face excepție. Cu toate acestea, creșterea popularității sale atrage și numeroși escroci care încearcă să profite de utilizatori neatenți. În acest art…

Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp
Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp

Cu toții folosim WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii. Dar știai că poți să creezi și să gestionezi evenimente direct din aplicație? Această funcție este extrem de utilă pentru organizarea întâlnirilor, cursurilor online sau altor activități de gru…

Cum îți transformi contul de TikTok în cont privat pe Android
Cum îți transformi contul de TikTok în cont privat pe Android

TikTok este o rețea socială extrem de populară, dar uneori ai nevoie de puțină intimitate. Dacă vrei să-ți ascunzi complet contul de alți utilizatori, TikTok îți oferă o funcție specifică pentru a face acest lucru. Iată cum să activezi această funcție pe un dispozitiv Android…

Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp
Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de comunicare foarte populară, dar uneori este necesar să păstrezi anumite conversații private și protejate de ochii curioși. WhatsApp îți permite acum să blochezi și să ascunzi conversațiile individuale, ceea ce înseamnă că chiar dacă cineva reușeșt…