Cum încarci poze pe Instagram fără pierderi de calitate
Instagram este o rețea socială destinată distribuirii de poze și clipuri video. Însă încărcarea acestora are un cost, și anume pierderea calității.
Imaginile de pe Instagram sunt comprimate pentru a reduce din spațiul de pe servere. Există, însă, câteva posibilități de a le menține la o calitate superioară. Iată câteva tips and tricks ca să încarci fotografii pe Instagram fără să ai pierderi de calitate.
Folosește camera foto a telefonului
Camera foto a sistemului de operare Android este net superioară celei oferite de aplicația Instagram. Pozele făcute de aceasta folosesc la maximum hardware-ul disponibil, fără pierderi de calitate.
Dacă vrei să încarci o fotografie de calitate pe Instagram, asigură-te că folosești o aplicație de aparat foto dedicată.
Nu folosi filtre
Filtrele sunt fun și de multe ori sunt ceea ce fac o fotografie excelentă. Însă acestea vin cu costul pierderii calității. Bineînțeles, dacă vrei să folosești filtre pentru față, va trebui să accepți că poza nu va mai fi atât de expresivă.
Dacă vrei să adaugi alte filtre, poți folosi o aplicație pentru editarea fotografiilor separată. Aceasta te va ajuta să păstrezi imaginea la calitatea inițială chiar dacă adaugi alte elemente.
Evită dimensiunile anormale ale fotografiilor
Imaginile încărcate pe Instagram au ca standarde ale dimensiunilor 600×400 pixeli pentru cele orizontale și 600×749 pentru cele verticale. Orice altă rație în afară de cea de 3:2 va genera tăierea anormală a marginilor.
De aceea, în camera foto trebuie să setezi un aspect ratio de 3:2. Un alt aspect, în cazul în care telefonul nu îți oferă această opțiune, este să alegi o rație cât mai apropiată de aceasta și să ai grijă să păstrezi marginile pozei neocupate. În momentul în care Instagram va tăia din marginile fotografiei, vei pierde doar aspecte neimportante.
Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!
Instagram
Instagram este o rețea social media destinată distribuirii de poze și videoclipuri. Încarcă-ți pozele în aplicație și apoi editează-le cu tool-uri, efecte și filtre puse la dispoziție. Alternativ, poți folosi aplicații externe pentru editare și apoi să le încarci ca atare.