Cum setezi controlul parental pe TikTok

TikTok este o aplicație social media excelentă. Însă nu tot conținutul este potrivit pentru copii. De aceea, pentru binele copilului tău, este necesar să setezi anumite limite pentru control parental în aplicație. Iată cum faci acest lucru.

Family pairing

Family Pairing presupune asocierea contului copilului cu al unuia dintre părinți. Printre setările pe care le poți controla se numără următoarele:

  • Mesaje directe: copilul nu va putea trimite un mesaj direct către alt user până nu împlinește 16 ani.
  • Comentarii moderate: vei putea decide cine comentează la clipurile copilului tău.
  • Vizibilitate (Discoverability): contul va putea fi găsit în căutări sau nu, în funcție de ce ai setat.
  • Căutări: vei putea seta ce tipuri de conținut va fi ascuns de căutările copilului.
  • Mod restricționat: clipurile pe anumite subiecte vor fi ascunse.
  • Screen Time Management: decide cât timp va petrece copilul în aplicație, în fiecare zi.
  • Suggest account to others: dacă blochezi această opțiune, contul copilului nu va fi sugerat altor utilizatori.
  • Liked videos: decide cine poate vedea clipurile cărora copilul le-a dat like.

Pentru a activa Family Pairing, intră pe TikTok, mergi la profilul copilului, apasă cele trei puncte din dreapta sus, apasă Family Pairing și urmează instrucțiunile.

Pentru a seta timpul petrecut în aplicație, mergi la profilul copilului, apasă cele trei puncte verticale din dreapta sus, apasă Digital Wellbeing și apoi apasă Screen Time Management. În acest fel poți și reduce consumul de date pe TikTok.

Alte setări pentru protecția copilului pe TikTok

Este o idee bună ca tipul de cont al copilului să fie privat, mai ales dacă este un utilizator începător. Totuși, un cont privat nu ascunde poza de profil, userul și bio, de aceea este bine să îți educi copilul să nu își dezvăluie datele personale pe internet.

Restricțiile pentru comentarii pot fi setate de la pagina de profil a copilului, meniu, Privacy, Comments, apoi se alege nivelul: Everyone, Friends sau Off.

O altă metodă de protejare a copilului este interzicerea duetelor. Un duet este un clip video făcut de alt utilizator care include una dintre creațiile copilului tău. Deși este o metodă foarte bună de colaborare, a fost deseori folosită pentru bullying, hazing sau shaming. Pentru a restricționa duetele, mergi la pagina de profil a copilului, meniu, Privacy, Duet și alege nivelul: Everyone, Friends sau Off.

Dacă setezi aceste interdicții la nivel maxim, copilul tău nu va mai putea face rost de like-uri și followeri. De aceea, este bine să îl educi în privința autoprotecției pe internet, pentru ca apoi să le reduci încet-încet.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok este o aplicație social-media destinată distribuirii clipurilor video scurte. Uimește-ți colegii și prietenii cu clipuri amuzante, apoi colaborează cu aceștia folosind funcția Duet. Descoperă trendurile zilnice sau abonează-te la creatorii care îți plac.

Cum să faci TikTok sigur pentru copii
Cum să faci TikTok sigur pentru copii

TikTok este rețeaua de socializare care a cucerit lumea, inclusiv pe cei mai mici membri ai familiei tale! Cu toate acestea, dacă ești părinte, probabil că te întrebi cum poți face această aplicație sigură pentru copilul tău, fără să-i furi bucuria de a explora și de a se exp…

Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas
Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas

TikTok este o platformă gratuită unde poți încărca și viziona videoclipuri scurte, poți face live și poți întâlni oameni cu aceleași interese. Deși este gratuită, aplicația are propria sa monedă virtuală, cunoscută sub numele de TikTok Coins. Aceste monede pot fi folosite pen…

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…