Cum setezi controlul parental pe TikTok

TikTok este o aplicație social media excelentă. Însă nu tot conținutul este potrivit pentru copii. De aceea, pentru binele copilului tău, este necesar să setezi anumite limite pentru control parental în aplicație. Iată cum faci acest lucru.

Family pairing

Family Pairing presupune asocierea contului copilului cu al unuia dintre părinți. Printre setările pe care le poți controla se numără următoarele:

  • Mesaje directe: copilul nu va putea trimite un mesaj direct către alt user până nu împlinește 16 ani.
  • Comentarii moderate: vei putea decide cine comentează la clipurile copilului tău.
  • Vizibilitate (Discoverability): contul va putea fi găsit în căutări sau nu, în funcție de ce ai setat.
  • Căutări: vei putea seta ce tipuri de conținut va fi ascuns de căutările copilului.
  • Mod restricționat: clipurile pe anumite subiecte vor fi ascunse.
  • Screen Time Management: decide cât timp va petrece copilul în aplicație, în fiecare zi.
  • Suggest account to others: dacă blochezi această opțiune, contul copilului nu va fi sugerat altor utilizatori.
  • Liked videos: decide cine poate vedea clipurile cărora copilul le-a dat like.

Pentru a activa Family Pairing, intră pe TikTok, mergi la profilul copilului, apasă cele trei puncte din dreapta sus, apasă Family Pairing și urmează instrucțiunile.

Pentru a seta timpul petrecut în aplicație, mergi la profilul copilului, apasă cele trei puncte verticale din dreapta sus, apasă Digital Wellbeing și apoi apasă Screen Time Management. În acest fel poți și reduce consumul de date pe TikTok.

Alte setări pentru protecția copilului pe TikTok

Este o idee bună ca tipul de cont al copilului să fie privat, mai ales dacă este un utilizator începător. Totuși, un cont privat nu ascunde poza de profil, userul și bio, de aceea este bine să îți educi copilul să nu își dezvăluie datele personale pe internet.

Restricțiile pentru comentarii pot fi setate de la pagina de profil a copilului, meniu, Privacy, Comments, apoi se alege nivelul: Everyone, Friends sau Off.

O altă metodă de protejare a copilului este interzicerea duetelor. Un duet este un clip video făcut de alt utilizator care include una dintre creațiile copilului tău. Deși este o metodă foarte bună de colaborare, a fost deseori folosită pentru bullying, hazing sau shaming. Pentru a restricționa duetele, mergi la pagina de profil a copilului, meniu, Privacy, Duet și alege nivelul: Everyone, Friends sau Off.

Dacă setezi aceste interdicții la nivel maxim, copilul tău nu va mai putea face rost de like-uri și followeri. De aceea, este bine să îl educi în privința autoprotecției pe internet, pentru ca apoi să le reduci încet-încet.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok este o aplicație social-media destinată distribuirii clipurilor video scurte. Uimește-ți colegii și prietenii cu clipuri amuzante, apoi colaborează cu aceștia folosind funcția Duet. Descoperă trendurile zilnice sau abonează-te la creatorii care îți plac.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…