Ce e de făcut când WhatsApp nu trimite mesajele

WhatsApp a ajuns să joace un rol foarte mare în viețile noastre. Cu ajutorul lui ținem legătura cu colegii, cu prietenii sau cu familia.

Însă când WhatsApp începe să aibă probleme, începem să simțim o presiune. Iată câteva metode simple ce pot fi folosite atunci când WhatsApp nu trimite mesajele.

Updatează aplicația WhatsApp

În unele cazuri, versiunile mai vechi ale WhatsApp încep să nu mai funcționeze. Datorită potențialelor riscuri de securitate, serverele refuză accesul mesajelor plecate de pe versiunile mai vechi.

Trebuie să fii la curent cu ultima versiune a WhatsApp pentru a fi ferit de aceste riscuri de scurgeri de date și să poți trimite mesaje fără probleme.

Ieși din programul WhatsApp Beta

În unele cazuri, versiunile de test pe care le folosesc cei înscriși în programul beta al WhatsApp nu funcționează cum ar trebui. Fie au probleme de conexiune, fie au bug-uri și erori, fie pur și simplu nu sunt în totalitate compatibile cu modelul tău de telefon.

Dacă ești înscris în acest program îl poți părăsi. Ca să faci acest lucru, mergi în Play Store, caută WhatsApp, iar sub Youre a beta tester apasă Leave. Accesează următorul link pentru a afla cum descarci aplicația WhatsApp Beta.

Verifică dacă serverele WhatsApp sunt picate

Câteodată este posibil să fi picat serverele WhatsApp responsabile de regiunea în care te afli. Pentru a afla dacă problema este din cauza lor, intră pe Downdetector. Site-ul de obicei va avertiza chiar fără să dai o căutare că un serviciu atât de popular precum WhatsApp este inactiv.

Permite WhatsApp să consume date în fundal

Pentru a primi și a trimite mesajele la timp, este necesar ca WhatsApp să mențină o legătură permanentă cu serverul chiar și atunci când aplicația nu este folosită. Pentru a dezactiva opțiunea care blochează traficul de date în fundal:

  • Mergi la Settings – Apps în telefon.
  • Mergi la WhatsApp.
  • Apasă Data Usage.
  • Bifează Background Data.

Dezactivează Smart Data Saver

Ca să reducă traficul de date pe Android, telefonul va face limitări în transmisia de date pentru a limita consumul iar tu nu vei avea o factură scumpă de plătit. Pentru a dezactiva Smart Data Saver urmează pașii aceștia:

  • Intră la setările telefonului.
  • Mergi la Mobile network.
  • Mergi la Data Usage.
  • Mergi la Smart Data Saver.
  • Scroll în jos la lista de aplicații până la WhatsApp și debifează switch-ul din dreptul lui.

Dezactivează Power Saving Mode

Dacă telefonul tău se află în modul de economisire a bateriei, este posibil să limiteze traficul de date pentru a păstra telefonul deschis mai mult timp. Dacă vrei să dezactivezi această opțiune, mergi la setările telefonului, accesează Battery și debifează Power Saving Mode. Dacă, totuși, ești interesat, poți opta pentru launchere Android cu caracteristici de optimizare a bateriei.

Golește cache-ul aplicației

Câteodată, fișierele temporare adunate în memoria cache și neșterse la timp pot cauza probleme. Mergi la Settings – Apps, selectează WhatsApp și mergi la Storage apoi apasă Clear cache.

Acest lucru nu va șterge datele personale sau conversațiile, ci doar fișierele temporare. În timpul folosirii, aplicația va trage un set nou de astfel de fișiere iar tu nu vei mai avea probleme cu trimiterea mesajelor.

Dezinstalează și reinstalează

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a dat rezultate, îți mai rămâne doar să dezinstalezi și să reinstalezi WhatsApp. În primul rând trebuie să faci un backup pentru a putea recupera datele de pe WhatsApp. Dezinstalează aplicația, restartează telefonul și apoi instalează WhatsApp.

Dacă ți s-a părut util acest articol, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android cu ajutorul căreia poți trimite mesaje, clipuri video, poze și poți efectua apeluri audio și video. Dacă vrei să comunici cu mai multe persoane o poți face cu ajutorul grupurilor.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…