Cum detectezi camerele video ascunse cu ajutorul telefonului cu Android

Dacă suspectezi că cineva a instalat o cameră video pentru a te supraveghea, trebuie să iei măsuri. Pentru a afla dacă este adevărat sau nu, ai la dispoziție telefonul cu Android. Cu ajutorul său poți detecta echipamentele de supraveghere ascunse.

Trebuie să știi de la început că aceste metode nu sunt sută la sută sigure și nu există un algoritm sau o aplicație pentru Android care să îți spună „aici este o cameră video de care nu știai”. Însă, dacă folosești instrumentele necesare, vei putea detecta camerele video ascunse. Să începem!

Metoda 1: Verifică rețeaua Wi-Fi și device-urile conectate la aceasta

Multe camere video de supraveghere nu sunt conectate la rețea cu cablu, ci prin Wi-Fi. Dacă vrei să afli care sunt conexiunile la o rețea wireless, mai ales dacă aceasta este publică și nu este protejată cu parolă, îți trebuie o aplicație de test Wi-Fi.

Fing – Network Tools este aplicația potrivită pentru acest lucru. Cu ajutorul ei, afli device-urile legate la Wi-Fi. Recomandarea este să deconectezi de la rețea aparatele tale, pentru a te putea concentra pe cele străine. Pornește aplicația, apasă simbolul Refresh din dreapta sus, acordă permisiile și vezi ce este în plus. De obicei, vei găsi numele producătorului în titlu și îți vei da seama despre ce este vorba.

Mai mult, dacă vei apăsa pe unul dintre device-urile suspecte și apoi apeși Find open ports, vei putea accesa feed-ul camerei care funcționează, copiind adresa de IP în bara de adresă a Chrome, după care adaugi două puncte și scrii numele portului (exemplu: 192.168.100.1:80)

Prietenul nostru extraterestru are în ochiul stâng o sursă de infraroșu. Azi am aflat!

Metoda 2: Caută sursa de infraroșu sau reflecții de lumină

Majoritatea camerelor de supraveghere au și o sursă de radiație infraroșie, destinată vederii în întuneric. Atunci când nivelul ambiental de lumină scade, modul nightvision se activează automat. Ledurile de infraroșu nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber, însă camera din spate a telefonului le poate detecta, deoarece are filtre care blochează acest fel de semnal.

Asigură-te că în cameră este întuneric-beznă și deschide o aplicație de cameră foto pentru Android. Recomandarea noastră este Glint Finder – Camera Detector. Dacă găsești un punct de lumină mov sau chiar alb, cercetează-l, pentru că este posibil să fie un led de la camera de supraveghere. În condiții de lumină, aplicația îți oferă opțiunea de a transforma flash-ul aparatului foto în stroboscop, pentru a putea observa mai ușor reflecțiile.

Metoda 3: detectarea câmpului electromagnetic

Dacă o cameră nu este conectată pe aceeași rețea wireless, poate fi detectată prin câmpul magnetic pe care-l emite, fie că e vorba de Wi-Fi sau 4G. Descarcă Hidden camera detector. Această aplicație utilitară Android folosește senzorul magnetic al busolei din telefon pentru a detecta sursele de câmp magnetic. Este indicat ca, înainte de verificare, să închizi celelalte device-uri electronice, pentru a nu interfera. Apoi, mergi cu telefonul prin cameră.

Atunci când aplicația detectează un câmp magnetic, valoarea indicată va crește iar tu vei vedea un punct roșu pe ecran. Plimbă-te prin cameră și vei putea deduce locația exactă comparând valorile.

Nu uita să îți protejezi identitatea și datele sensibile pe internet.

  1. Fing - Network Tools

    Fing – Network Tools

    Fing – Network Tools este o aplicație utilitară pentru Android cu ajutorul căreia administrezi mai bine rețeaua Wi-Fi. Vezi toate device-urile conectate, vezi cine consumă date mai multe și exclude orice intrus care ți-a aflat parola de la wireless.

  2. Glint Finder - Camera Detector

    Glint Finder – Camera Detector

    Glint Finder – Camera Detector este o aplicație care utilizează flash-ul telefonului pe post de stroboscop. Când acesta luminează puternic încăperea, îți va fi foarte ușor să detectezi reflecțiile blițului din lentila obiectivului unei camere video ascunse.

  3. Hidden camera detector

    Hidden camera detector

    Hidden Camera Detector te ajută să găsești camere video de supraveghere ascunse. Folosește senzorul magnetic al telefonului pentru a căuta câmpuri electromagnetice și camera telefonului cu diferite filtre pentru a căuta leduri de infraroșu.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum creezi și folosești colecțiile pe Instagram
Cum creezi și folosești colecțiile pe Instagram

Instagram îți permite să organizezi și să salvezi postările preferate folosind funcția Collections. Poți păstra fotografii, clipuri și alte postări într-o ordine clară, împărțindu-le în colecții tematice. În acest articol, vei învăța cum să creezi și să folosești colecțiile p…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…