Ce poți face atunci când nu funcționează mesajele vocale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de mesagerie foarte populară datorită funcțiilor variate pe care le înglobează. Una dintre acestea este cea de mesaje vocale.

Aceste mesaje vocale pot fi înregistrate și trimise atunci când ești ocupat și nu vrei să tastezi un mesaj scris. Din păcate, această opțiune a WhatsApp nu funcționează prin Android Auto, însă poți dicta mesajele Asistentului Google, care să le scrie și să le trimită pentru tine.

Există situații în care mesajele vocale pe WhatsApp nu funcționează din diferite cauze. Iată câteva rezolvări pentru această problemă

Fă update aplicației

Funcțiile WhatsApp (dar și ale altor aplicații) tind să nu funcționeze tocmai bine dacă aplicațiile nu sunt actualizate cu ultimele versiuni. De aceea, asigură-te că ai descărcat ultimul release de pe Play Store sau de pe AndroidListe.ro.

Dă un restart telefonului

De multe ori, aceasta este soluția cea mai la îndemână atunci când primești eroarea „This voice message is unavailable”, însă și pentru alte probleme.

Dacă nu îți rezolvă problema, sunt și alte opțiuni pe care să le încerci.

Acordă permisiunile necesare aplicației pentru a funcționa

Noile politici de securizare a datelor personale obligă dezvoltatorii aplicațiilor să ceară permisiuni utilizatorilor înainte de a le accesa memoria telefonului. WhatsApp nu face excepție. Pentru a trimite mesaje fără să te atingi de telefon, trebuie să-i acorzi aplicației permisiunea de a-ți accesa microfonul:

  • Mergi la SettingsAppsApps.
  • Selectează WhatsApp.
  • Mergi la Permissions.
  • Mergi la Microphone.
  • Bifează opțiunea Allow.

Dezactivează aplicațiile de înregistrare voce

Dacă ai pe telefon aplicații care înregistrează convorbirile telefonice, acestea vor interacționa cu funcțiile WhatsApp, încercând să folosească microfonul în același timp. Cum acest lucru nu este posibil, soluția va fi să dezactivezi, temporar aceste aplicații.

Folia de pe ecran poate interfera

WhatsApp folosește senzorul de proximitate al telefonului (acela care dezactivează touchscreen-ul atunci când duci telefonul la ureche) în momentul în care vrei să asculți mesaje audio în secret. Dacă folia este prea groasă, murdară sau prea tocită în dreptul senzorului, acesta va funcționa defectuos iar mesajele audio vor oferi erori.

Pentru a rezolva problema, încearcă să cureți folia sau să o înlocuiești cu una care este creată pentru telefonul tău. Aceasta va avea găuri în dreptul senzorilor sau este îndeajuns de subțire încât să nu perturbe funcționarea optimă a acestora.

Verifică dacă nu este plină memoria telefonului

În cazul în care spațiul de stocare este insuficient pentru a descărca un mesaj audio, vei primi eroarea „Sorry, this audio cannot be loaded, please try later”. În acest caz, trebuie să cureți memoria telefonului.

Șterge din spațiul de stocare elemente mari, precum episoade de serial sau descărcări vechi, care nu îți mai trebuie, și încearcă din nou să descarci mesajul audio.

Șterge datele din memoria cache a WhatsApp

Memoria cache păstrează date de care a avut nevoie aplicația pentru a funcționa rapid, însă acestea nu mai sunt utile după ceva vreme. În acest caz, memoria alocată aplicației va fi plină de inutilități, perturbând funcționarea.

Pentru a șterge memoria Cache:

  • Mergi la SettingsApps.
  • Selectează WhatsApp.
  • Selectează Storage.
  • Apasă Clear Cache.
  • Dă un restart telefonului.

În cazul în care niciuna dintre aceste metode nu funcționează, pur și simplu dezinstalează aplicația WhatsApp și instaleaz-o din nou. Nu uita să faci un backup în cloud, pentru a nu pierde mesajele și ca să poți să accesezi din nou informațiile.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i un share și către prietenii tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare ce înglobează numeroase funcții. Printre acestea se numără trimiterea de mesaje text, audio, video, transfer de fișiere sau apeluri audio și video. Grupurile sunt excelente pentru discuțiile pe subiecte comune cu familia, prietenii sau colegii.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…