Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android

Chiar dacă pare demodat sau implică o serie de costuri suplimentare, SMS-ul a rămas una dintre funcțiile de bază ale telefonului cu Android. Întotdeauna poți trimite un mesaj scurt atunci când nu ai acoperire de date.

În schimb, nu este neapărat să păstrezi aplicația Android prin care trimiți și primești SMS-uri preinstalată pe telefon. Dacă vrei să schimbi modul în care trimiți SMS-uri, mai jos detaliem felul în care modifici aplicația implicită precum și o listă de aplicații pentru SMS.

Cum schimbi aplicația pentru SMS pe telefonul cu Android

Pentru a seta o altă aplicație de trimitere și primire a SMS-urilor, urmează acești pași:

 • Intră la setările telefonului cu Android.
 • Mergi la Apps.
 • Mergi la Default Apps.
 • Mergi la SMS App.
 • Bifează aplicația preferată.

Trebuie să știi că noua aplicație nu va prelua arhiva de SMS-uri. Însă, în aplicația nouă, îți poți organiza mai bine conversațiile și poți beneficia de funcții noi.

 1. KakaoTalk: Free Calls & Text

  KakaoTalk: Free Calls & Text

  KakaoTalk: Free Calls & Text este o aplicație pentru apeluri de voce și mesaje. Prin ea poți trimite mesaje care conțin emoticoane și poate prelua funcția de SMS. Printre funcțiile mai puțin obișnuite se numără filtrele vocale pentru apeluri de voce și trimiterea de vouchere sau reduceri prietenilor.

 2. Flychat

  Flychat

  Flychat este aplicația prin care îți organizezi mesajele așa cum vrei tu. Suportă floating widget,  astfel că te poți bucura de ea fără să întrerupi activitatea celorlalte aplicații. Preia mesaje din Messenger, WhatsApp sau Telegram.

 3. Pulse SMS (Phone/Tablet/Web)

  Pulse SMS (Phone/Tablet/Web)

  Pulse SMS este o aplicație prin care îți poți trimite mesajele într-un mod mult mai accesibil. Suportă Dual Sim și este disponibilă și pentru tablete, Android Wear, Chrome, Firefox sau Android TV. Toate conversațiile sunt stocate în cloud.

 4. Messenger

  Messenger

  Messenger este aplicația oficială a Google pentru mesajele text SMS sau MMS. Suportă emoticoane, GIF-uri, emoji sau stickere. Poate fi sincronizată cu PC-ul, similar cu  WhatsApp Web. Căutarea funcționează ireproșabil iar baza de date păstrează toate fișierele trimise sau primite.

 5. Signal

  Signal

  Signal este o aplicație centrată pe protecția datelor utilizatorului. Aceasta poate prelua inclusiv funcția de SMS a telefonului. Se poate accesa de pe telefon sau de pe PC, sincronizarea fiind instantanee.

Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube
Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube

Dependența de telefonul cu Android începe să devină o problemă de sănătate psihică din ce în ce mai prevalentă și este aproape de a fi inclusă în manualele de psihiatrie. Timpul petrecut pe smartphone începe să ocupe din ce în ce mai mult ziua și mintea multora dintre noi. Pe…

Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android
Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android

Chiar dacă pare demodat sau implică o serie de costuri suplimentare, SMS-ul a rămas una dintre funcțiile de bază ale telefonului cu Android. Întotdeauna poți trimite un mesaj scurt atunci când nu ai acoperire de date. În schimb, nu este neapărat să păstrezi aplicația Android …