Cum găsești aplicațiile ascunse pe telefonul cu Android

Faptul că telefonul cu Android are foarte multe posibilități de personalizare este considerat un avantaj major. Însă, pe lângă acest lucru, există situații în care acest lucru poate constitui un dezavantaj sau chiar un risc.

Pe Android există posibilitatea ca anumite aplicații să fie instalate și apoi ascunse, lăsate să ruleze în background fără ca tu să știi. Este cazul aplicațiilor Android pentru urmărirea telefonului sau a celor ce conțin spyware. Iată câteva metode pentru a le identifica.

Găsește aplicațiile ascunse din meniu

Pentru a găsi aplicațiile ascunse în App Drawer, trebuie să urmezi acești pași:

  • Intră în meniul de aplicații – App Drawer.
  • Apasă pe cele trei puncte din dreapta barei de căutare.
  • Apasă Home Screen Settings.
  • Apasă Hide Apps.
  • În următorul ecran, orice aplicație care este bifată, este ascunsă. Debifeaz-o pentru a fi prezentă în App Drawer.

Nu uita că poți să redenumești orice aplicație, și atunci găsirea ei va fi mult mai grea.

Găsește aplicațiile ascunse în setările telefonului

Un alt loc în care poți găsi aplicațiile ascunse sunt setările telefonului. Mergi la Settings – Apps, apasă săgeata de sus și selectează All.

Aici vei găsi toate aplicațiile active și inactive de pe telefonul tău. Vor fi incluse și cele ce țin de funcționarea corectă a sistemului Android, așa că nu trebuie să te sperii dacă vei găsi astfel de aplicații.

Aplicații ascunse mai pot fi găsite grupate în foldere, în Home Screen sau în App Drawer. Iconița acestora îți va arăta doar patru-șase aplicații, însă înăuntru poți avea surpriza să găsești mai multe, uneori întinse pe mai multe pagini. Găsești aici un tutorial despre cum se creează un folder pe Android.

Nu uita, securitatea datelor din telefon este o măsură prin care te protejezi și îi protejezi pe cei apropiați ție.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un share!

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…