Adio spam: Funcție de ștergere automată a mesajelor din grupurile WhatsApp
Grupurile sunt o caracteristică importantă a WhatsApp. Folosind această opțiune te poți conecta și poți purta discuții cu colegii de muncă sau de clasă, cu familia, cu prietenii sau chiar cu partenerii de jocuri video.
Din păcate, arhivele generate de grupurile de WhatsApp sunt în continuă creștere, iar mesajele nu sunt întotdeauna atât de interesante. Plus că unii membri au tendința să intre în discuții unu la unu, care nu interesează pe toată lumea și pe care le-ar discuta, mai degrabă, în conversații private.
O nouă funcție în curs de implementare în aplicația WhatsApp pentru Android este aceea de ștergere automată a mesajelor din grupuri. Prezentă, momentan, doar în versiunea beta, această opțiune pare că ar semăna cu story-urile de pe Facebook sau Instagram.
Cum funcționează noua versiune de ștergere automată din WhatsApp
Față de Instagram Stories, unde postările se șterg în mod automat după 24 de ore, în cazul WhatsApp durata de viață a mesajelor din grupuri este stabilită de cel care le postează. Astfel, ai opțiunea de a selecta între o oră, o zi, o săptămână, o lună sau un an ca timp după care mesajul tău să se autodistrugă. Însă poți opta și ca mesajul tău să rămână neșters.
Rațiunea din spatele acestei noi opțiuni în curs de implementare în populara aplicație de mesagerie se pare că ar fi economia de spațiu din telefoanele utilizatorilor. Deși comprimate și optimizate, fișierele multimedia (foto, video, mesaje vocale) trimise în grupurile de WhatsApp, mai ales în cele cu foarte mulți utilizatori, tind să ocupe inutil spațiu în memoria telefonului cu Android.
Tu care crezi că sunt cele mai interesante opțiuni pe care ți le oferă WhatsApp? Răspunde-ne într-un comentariu, mai jos!
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger este o aplicație Android destinată mesageriei. Prin ea poți trimite text, apeluri de voce sau video, imagini, videoclipuri sau poți face chiar transfer de fișiere. Pentru prieteni, colegi sau familie există posibilitatea de a crea grupuri de discuție, cu până la 250 de participanți.