Ziua mondială a muzicii: câteva ponturi pentru folosirea YouTube Music

YouTube Music, aplicația specială de muzică a YouTube, are câteva setări care o vor face mult mai prietenoasă și mai utilă pentru tine.

YouTube Music este un serviciu de muzică nou, care îți permite să găsești albume, single-uri, live-uri, coveruri sau remixuri. Noul serviciu este foarte bun datorită faptului că separă partea de muzică și videoclipuri muzicale de restul filmelor prezente pe YouTube. Mai mult decât atât, se pare că aici găsești doar melodii ale canalelor oficiale deținute de artiști sau case de discuri.

Iată câteva opțiuni prezente în noua aplicație Android. Acestea îți vor face experiența de utilizare mult mai plăcută, unele dintre ele fiind chiar necesare unei mai bune funcționări.

Caută melodia folosind versurile

Exact! Nu mai trebuie să intri pe Google pentru a căuta melodia căreia i-ai uitat titlul. Dacă ești în club sau pur și simplu îți amintești doar câteva cuvinte dintr-o piesă care ți-a plăcut, nu mai este o problemă. Cu un vers scris în bara de căutare, găsești piesa preferată.

Playlisturi offline

În cazul în care ai uitat să îți descarci în telefon playlistul preferat pentru atunci când rămâi fără internet, nu trebuie să îți faci probleme. Funcția Offline Mixtape a YouTube Music descarcă automat, în funcție de setările făcute de tine, un playlist bazat pe istoricul tău de piese ascultate anterior, de preferințe și căutări, etc. Are între una și o sută de piese și se găsește, pe telefoanele Android, în Library => Downloads.

„Double tap to seek” poate fi configurat

În playerul YouTube, un dublu-tap în stânga sau în dreapta ferestrei videoclipului înseamnă să sari înapoi sau înainte 10 secunde. YouTube Music păstrează această funcție, însă permite selectarea timpului care să fie sărit atunci când dai dublu tap. Acesta este inițial de 10 secunde însă poate fi setat între 5 și 60 de secunde.

Oprește istoricul de căutare

Pentru a-ți face recomandări inteligente, YouTube Music îți înregistrează în fișiere cookie muzica pe care o asculți, dar și ceea ce cauți. Dacă ai o problemă cu faptul că îți sunt reținute datele de navigare, poți dezactiva acest lucru din setări.

Însă această opțiune dezactivată mai este bună la ceva. Atunci când vrei să experimentezi, să cauți muzică nouă pentru tine, însă nu vrei ca aceste căutări să îți afecteze sugestiile oferite de către YouTube Music, poți dezactiva serviciul acesta și îl poți reactiva când revii la melodiile tale obișnuite.

Folosește YouTube Music pe post de ceas deșteptător

Dacă te-ai plictisit să te trezești pe aceeași melodie, poți lega YouTube Music de aplicația de ceas a telefonului Android. Nu funcționează decât cu aplicațiile de ceas deșteptător ale Google și Android. În momentul în care pornește alarma, aceasta va suna cu playlistul tău preferat.

Filtrează conținutul explicit

Dacă vrei ca fiul sau fiica ta să nu aibă acces la muzică violentă, erotică sau orice alt fel de conținut despre care consideri că nu este potrivit pentru copilul tău, activează Restricted Mode din setări.

Scrie-ne mai jos și spune-ne: tu ce aplicație de muzică folosești pe telefonul cu Android?

  1. YouTube Music

    YouTube Music

    YouTube Music este un serviciu de muzică oferit de către Google prin care poți căuta, asculta sau viziona clipuri audio și video de pe conturile oficiale ale artiștilor și caselor de discuri.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…