Navigare fără urme: cum să folosești modul incognito pe Android

image 5 of cum să folosești modul incognito pe Android

Navigarea pe internet incognito înseamnă că istoricul, cookie-urile și alte date vor dispărea când închizi browserul.

Beneficiile navigării incognito pe un dispozitiv Android (telefon, tabletă, televizor) se întind dincolo de ascunderea unor cadouri pe care vrei să le cumperi pentru cei dragi. Browserul (Chrome) și site-urile pe care le accesezi strâng informații despre tine prin cookies și alte module care, atunci când nu sunt folosite corespunzător, pot cădea în mâinile hackerilor.

Motive pentru care vrei să navighezi incognito

  • Dacă pierzi sau îți este furat telefonul sau tableta, este foarte probabil ca datele tale de navigare să fie accesate de cel care îl găsește. Acestea includ user/parolă de la diferite site-uri, e-mailuri, poze personale și chiar date bancare.
  • Datele tale sunt în pericol atunci când folosești o rețea publică WiFi necriptată.
  • Reclamele care te urmăresc devin repetitive și agasante.
  • Poți folosi mai multe conturi Google în același timp.
  • Dacă nu vrei să îți vadă cineva apropiat istoricul navigării.
  • Pentru a ocoli diferite limite de accesare ale unor site-uri plătite.
  • Pentru a testa un site.

image 2 of cum să folosești modul incognito pe Android

Cum folosești Chrome în modul incognito pe Android

Pentru a deschide o sesiune incognito pe Chrome urmează acești pași:

  • Deschide Chrome.
  • Accesează meniul (apasă cele trei puncte verticale din dreapta sus).
  • Apasă New incognito tab.

Pentru a închide sesiunea de lucru incognito poți apăsa pe pătratul în interiorul căruia ai un număr și să închizi tab-ul dorit sau să tragi în jos bara de notificări și să apeși Close incognito tab.

La închiderea sesiunii incognito, datele tale de navigație vor fi șterse. De asemenea, vei constata că nu poți face screenshot atunci când te afli în modul incognito.

image 3 of cum să folosești modul incognito pe Android

Câteva browsere care folosesc modul incognito

Chrome, Firefox și browserul nativ al Android sunt capabile să funcționeze în mod privat. Însă există și câteva browsere care au setat nativ modul incognito. Iată câteva dintre cele mai bune:

image 1 of cum să folosești modul incognito pe Android

  • DuckDuckGo Privacy Browser: aplicație special realizată pentru navigarea în modul incognito de la compania care a creat primul motor de căutare cu setări de privacy.
  • InBrowser: pentru cei care știu și vor să folosească rețeaua TOR, aceasta poate fi accesată prin Orbot și oferă posibilitatea de a utiliza servicii VPN.
  • Firefox Focus / Firefox Klar: oferă o varietate de opțiuni pentru cei care nu vor să lase urme de navigare pe internet, blochează trackere web și reclame.

Tu ce metodă folosești atunci când vrei să navighezi incognito? Spune-ne într-un comentariu!

  1. Browserul Chrome – Google

    Browserul Chrome – Google

    Google Chrome Browser este o aplicaţie tip browser care îți permite navigarea pe internet. Aceasta are funcții, cum este cea incognito, care îți îmbunătățește experiența de navigare.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…