Ce să faci atunci când nu funcționează notificările WhatsApp

Deși este cea mai folosită aplicație Android pentru mesaje, WhatsApp are foarte multe neajunsuri. Unele dintre ele vin din cauza multitudinii de setări iar altele sunt din cauza dezvoltatorului.

WhatsApp trimite notificări în mod implicit prin sunet și pop-up în sertarul de notificări. Ce faci însă când nu funcționează notificările WhatsApp? În cele ce urmează îți vom arăta câteva soluții. Primele și cele mai la îndemână sunt să restartezi telefonul și să ai aplicația cu ultimul update.

Scoate telefonul din modul silențios

Dacă telefonul a fost trecut pe silent, WhatsApp nu va mai trimite notificări audio. Vor rămâne doar cele vizuale sau, dacă telefonul este setat de așa natură, va trimite și vibrații.

De aceea, este necesar ca în primul rând telefonul să fie dat tare. De asemenea, trebuie ca telefonul să nu fie trecut în modul Do Not Disturb. Găsești scurtătura spre această setare în meniul de notificări.

Tot acum, este cazul să verifici și dacă WhatsApp nu a fost trecut în modul de vacanță. Ai aici un scurt tutorial despre cum activezi și folosești modul de vacanță în WhatsApp.

Verifică-ți conexiunea la Internet

Dacă internetul nu funcționează, dacă nu ai datele mobile activate sau dacă nu ești conectat la Wi-Fi, nu vei primi mesajele pe WhatsApp. Conexiunile sunt oprite complet și atunci când ești în airplane mode.

Adițional, dacă ai un VPN, te poți conecta la internet fără un abonament de date și fără Wi-Fi. Însă ai grijă că foarte multe astfel de servicii au probleme de funcționare dacă sunt gratuite, iar acest lucru se traduce în neprimirea mesajelor la timpul lor.

Verifică setările pentru notificări la contactele din WhatsApp

Atunci când îți dai seama că primești mesaje de la un prieten pe WhatsApp, însă nu ai notificări, verifică setările individuale. După cum știm, se pot dezactiva notificările de la un contact sau grup pentru totdeauna.

Intră la contactul respectiv și urmează pașii aceștia:

  • Intră în fereastra de chat și apasă pe profilul respectivului contact.
  • Debifează Mute notifications.
  • Mergi la Custom notifications.
  • Debifează Custom notifications.

Schimbă setările notificărilor WhatsApp

Și setările notificărilor WhatsApp din sistemul Android îți pot da bătăi de cap. Dacă sunt oprite complet, ai șansa să nu auzi când vine un mesaj important. Urmează pașii aceștia:

  • În telefon, mergi la Settings – Apps – WhatsApp.
  • Apasă Notifications.
  • Ai grijă ca Allow notifications să fie bifat.
  • Verifică și restul de opțiuni, e posibil ca una dintre acestea să nu fie bifată.

WhatsApp trebuie să lucreze în background

Câtă vreme nu sunt utilizate, aplicațiile Android de comunicare trebuie să țină permanent legătura cu serverul pentru a primi mesajele instantaneu. Dacă această opțiune nu este activă, nu vei primi mesajele decât atunci când ești în aplicație.

  • În telefon, mergi la Settings – Apps – WhatsApp.
  • Apasă Battery Usage.
  • Bifează Allow background activity.
  • Mergi înapoi.
  • Intră la Data Usage Details.
  • Bifează Background Data.

Dacă toate cele de mai sus nu funcționează, este recomandat să dezinstalezi și apoi să reinstalezi aplicația WhatsApp. Nu uita, înainte de dezinstalare trebuie să faci un backup complet pentru a nu pierde toate datele.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă îl consideri util, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android destinată comunicării. Poți face conversații cu cei al căror număr se află în agenda telefonului tău sau poți intra pe grupuri cu maximum 256 de participanți. Le poți trimite mesaje, poze, clipuri video sau tot felul de fișiere. De asemenea, poți face apeluri audio, video sau teleconferințe.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…