Aplicații Android pentru traducere: folosește camera telefonului pentru a traduce un text

Nu întotdeauna ai la dispoziție limba română sau o limbă de circulație internațională atunci când mergi undeva în călătorie sau pe eticheta unui produs. De multe ori, vei primi instrucțiuni în limba locală sau în limba țării de unde vine produsul pe care vrei să îl folosești.

Din fericire, există aplicații de recunoaștere text pentru Android. Cu acestea, trebuie doar să faci o poză textului pe care vrei să îl traduci iar aplicația îl va recunoaște și îl va traduce într-o limbă care îți este la îndemână.

Cu unele aplicații mai avansate nici măcar nu ai nevoie să mai faci o poză, ci doar să plasezi camera în dreptul textului, să focalizezi, iar traducerea se va efectua instant.

Cum folosesc camera telefonului pentru a face traduceri

În primul rând, instalează o aplicație Android pentru traduceri, cum ar fi Google Translate. Dacă vrei să o folosești offline, va trebui să descarci dicționarul limbii de care ai nevoie. Urmează, apoi, acești pași:

  • Pornește Google Translate.
  • În stânga sus selectează limba din care se traduce sau bifează Detect language dacă nu ești sigur.
  • În dreapta sus selectează limba în care vrei să fie tradus textul.
  • Apasă pe Camera, în stânga ecranului, partea centrală.
  • Plasează camera în dreptul textului.
  • Poți opta pentru traducere instant sau pentru fotografie. Alege fotografie apăsând Scan în centru jos.
  • Fă o poză textului de tradus.
  • Selectează cu degetul textul pe care vrei să îl traduci sau apasă Select All
  • Apasă pe săgeata din partea dreaptă sus a ecranului pentru a merge la traducere.

Felicitări, acum ai textul tradus și îți poți face o idee foarte bună despre informația pe care vrei să o afli. Iată cinci aplicații pentru traducere instant folosind camera foto a telefonului cu Android.

  1. Google Traducere

    Google Traducere

    Google Translate este o aplicație esențială pentru traduceri instant din aproape orice limbă. Ai la dispoziție pachete de limbă pe care le poți descărca și apoi utiliza în modul offline. Poți să faci traducere instant, plasând camera telefonului în dreptul textului de tradus sau poți încărca o imagine din memoria telefonului pentru a fi tradusă.

  2. iTranslate - free translator

    iTranslate – free translator

    iTranslate – free translator este o unealtă esențială pentru traduceri, având incluse traducerea instant cu camera sau traducerea instant a unui mesaj sau înregistrări audio. Știe să conjuge verbe la timpuri și moduri diferite și are suport offline. Este un instrument neprețuit atunci când vrei să pleci în vacanță.

  3. Yandex.Translate

    Yandex.Translate

    Yandex.Translate știe să traducă instant din mai mult de 90 de limbi atunci când ești online. Când ești offline, traduce limbile de circulație internațională. Știe să redea audio mesaje în rusă, ucraineană, engleză sau turcă și îți citește un text în limba în care vrei să îl traduci. Este o aplicație predictivă, are integrată traducerea instant cu camera foto și oferă sugestii de traducere bazate pe context.

  4. Microsoft Translator

    Microsoft Translator

    Microsoft Translator te ajută să elimini barierele lingvistice atunci când ești în vacanță. Traduce online și offline din peste 60 de limbi, suportă o multitudine de alfabete, are traducere de voce, traducere cu ajutorul camerei foto și face transliterații pentru a te ajuta să pronunți mai bine.

  5. Camera Translator for languages 2019

    Camera Translator for languages 2019

    Camera Translator for languages 2019 are dicționare instalate pentru mai mult de 150 de limbi străine, folosește camera foto pentru a traduce instant texte și are integrată funcția text to speech.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…