Ziua Protecției Datelor: Oprește aplicațiile Android să te localizeze

image for protectia datelor 3

Pe 28 ianuarie se celebrează Ziua europeană a protecţiei datelor.

După ce instalăm aplicațiile noi pe dispozitivele mobile, înainte să le folosim ni se cer mai multe permisiuni. În cazul în care nu sunteți atent la permisiunile acordate, vei activa utilizarea locației de către dezvoltatorii aplicațiilor.

Pe lângă motivele de securitate care nu recomandă să permiți tuturor aplicațiilor să îți acceseze locația, această setare îți consumă și din baterie. Dacă dorești să dezactivezi această opțiune pe dispozitivele Android, urmează pașii prezentați în acest articol.

Cum dezactivezi localizarea

Urmează pașii de mai jos pentru dezactivarea locației.

  • Intră la Settings, iar apoi accesează Connections.
  • Selectează Location. Poți dezactiva direct localizarea dispozitivului sau poți intra în setare pentru a vedea care sunt aplicațiile care folosesc această funcție.

image for protectia datelor localizare

Cum dezactivezi localizarea pe calculator

  • Aici accesează din meniu Location History, iar apoi Manage Activity 
  • Pune pe pauză localizarea: Pause Location History și un pop-up în care vei fi informat despre setările pe care le dezactivezi. Totodată, vei putea accesa un link de unde să ștergi istoricul locațiilor.

image for dezactivare locatie android

Cum să ștergi istoricul locațiilor pe Android

  • Pentru a fi sigur că datele tale de localizare nu sunt stocate, poți să ștergi tot istoricul acestora. Intră Location History apasă pe cele trei puncte din colțul ecranului, iar apoi View/Manage
  • Apasă cele trei puncte încă o dată, apoi intră la Settings  
  • De aici vei putea șterge toate datele de localizare sau poți opta pentru a șterge doar o parte din ele. Trebuie să iei în considerare că după ce ai șters datele acestea nu mai pot fi recuperate.
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…