Cum să eviți aflarea locației tale de către aplicații

Imagine de la Cum să eviți aflarea locației tale de către aplicații

Oricând instalezi o aplicație, vei vedea o listă cu permisiile pe care le cere. De multe ori nu ne obosim să citim care sunt acestea, dar aplicația îți poate cere accesul la contacte, mesaje sau chiar locație. Dacă îți faci griji cu privire la intimitatea ta, atunci ar trebui să ști care dintre aplicațiile îți urmăresc locația.

Unele aplicații precum aplicațiile de navigare au nevoie de acest lucru ca să funcționeze corect, dar sunt multe aplicații care nu necesită această informație.

Pentru dispozitive cu Android 6.0 sau mai nou

În setările generale ale smartphone-ului vei găsi setările pentru locație. Atinge opțiunea pentru a activa sau dezactiva după cum dorești. Trebuie să iei în considerare faptul că această opțiune va dezactiva locația pentru toate aplicațiile, chiar și Google Maps.

Dacă vrei să dezactivezi locația doar pentru anumite aplicații, atunci intră la setările generale ale aplicațiilor și intră la Configure Apps sau App Setting și apoi apasă pe App Permissions. Aici vei găsi o listă din care poți selecta ce permisii vrei să aibă fiecare aplicației.

Pentru Android 4.3 – 5.1

La fel ca și în versiunile noi de Android, poți schimba locația din Settings > More > Permission. Atunci când ai dezactivat opțiunea, nu se vor mai colecta date cu privire la locația ta. Poți schimba metoda de locație din Location > Mode. O altă opțiune ar fi să intri la Location unde vei vedea o listă cu toate aplicațiile care ți-au cerut locația și să dezactivezi opțiunea pentru fiecare manual.

Este accesarea locației de către aplicații ceva ce te îngrijorează? Spune-ne în comentarii care este părerea ta și ce alte soluții ai găsit.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…