Cum să repari un telefon Android care funcționează prea încet
Este o situație des întâlnită. Achiziționezi un dispozitiv Android nou care poate face de toate, de la verificatul email-ului, la navigarea pe internet. Este frumos, nou și foarte rapid în executarea sarcinilor de care avem nevoie. Totul este minunat până peste un an când pe lângă urmele fizice de uzură, lucrurile nu mai stau chiar asa roz. Aplicațile se deschid și funcționează mai greu și trazițile între ecrane durează mai mult. Viteaza cu care funcționa adineaori a dispărut, lucru care poate fi frustrant.
Nu îți face griji, deoarece acest lucru se întâmplu oricărui dispozitiv. Există mai mult lucruri pe care le poți face pentru a rezolva problema. Încearcă aceste soluții ușoare și redă dispozitivul din viteza inițială.
1. Șterge toate aplicațiile pe care nu le folosești
Cu toții descărcăm aplicații pe care le încerăm odată sau de două ori și apoi uităm că există. Tot ce fac aceste aplicații este să folosească resursele precum ciclurile CPU, ocupă blocuri de memorie si fragmentează spațiul de stocare. Pentru a șterge aceste aplicații, intră la setările dispozitivului la Managerul de aplicații. Aici vei vedea o listă cu aplicații care trebuie să dispară. Apasă pe aplicație pentru a obține mai multe informații despre ea și sus vei vedea un buton pentru dezinstalare. Doar apasă și aplicația va dispărea.
2. Curăță spațiul de stocare
După o anumită perioadă de timp vei găsi o grămadă de „gunoi” în spațiul de stocare. Toate acele poze care le-ai facut dar nu ți-au reușit sunt tot acolo. La fel și screenshot-urile care le-ai trimis prietenilor, iar în folderul pentru descărcări vei găsi un haos. Aceste lucruri se rezolvă ușor. Pentru a șterge pozele de care nu mai ai nevoie, intră în galerie și selecrează pozele și clipurile de care nu mai ai nevoie. După aceea intră la Descărcări și alege din nou fișierele nefolositoare. În final intră la Stocare, Altele unde vei găsi o mulțime de fișiere create de aplicații. Dacă vezi ceva care nu îți mai este folositor, doar ștergele, dar fi atent să nu ștergi fișiere importante.
3. Șterge datele cache
Datele cache sunt un în general un lucru bun, păstrând unele lucruri în spațiul de stocare pentru a nu fi nevoi să de descarci mereu când deschizi o aplicație. Din păcate și aplicațiile pe care le folosești rar au date cache care ocupă spațiu și care fi cauza aplicațile să nu funcționeze corect. Poți ori să ștergi datele pentru o aplicație individuală din pagina de informații sau toate datele cache odată. Doar deschide Setările și mergi la pagina de stocare. Apasă pe Datele Cache și vei putea alege să le ștergi.
4. Verifică cardul SD
Dacă ai un card SD care este încet, acesta poate afecta dispozitivul Android. Pentru a repara acest lucru trebuie să faci copii de rezervă la card, să îl formatezi și apoi să pui fișierele la loc. Cel mai ușor este printr-un cablu USB conectat la calculator. Închide telefonul, scoate cardul și introdu-l într-un adaptor. Fă un folder în calculator unde vei pune fișierele. După ce ai copiat toate fișierele, introdu cardul înapoi, deschide telefonul și intră la Setări. Formatează cardul SD, și nu uita că toate fișiere de pe el se vor șterge. Repetă procesul anterior și copiază fișierele înapoi. În același timp poți șterge datele de care nu mai ai nevoie.
5. Revino la setările din fabrică
Dacă niciuna din variantele prezentate anterior nu funcționeză, va trebui să revi la setările din fabrică. Cu toate că poate dura ore să faci copii de rezervă și s-ar putea să pierzi anumite date și progresul din jocuri, uneori nu există altă soluție. Revenind la setările din fabrică, telefonul tău se va reîntoarce la starea sa inițială. Vei putea face acest lucru intrând la Setări, uitându-te după cuvinte precum copii de reverză, restaurare sau intimitate pentru a găsi opțiunea. După acest proces telefonul tău va fi ca nou!