Cum să te deconectezi de pe WhatsApp pe Android

Deconectarea de pe WhatsApp poate fi necesară dacă dorești o pauză de la mesaje sau dacă vrei să protejezi datele tale personale. Deși WhatsApp nu oferă o opțiune directă de deconectare în aplicația mobilă, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a te deconecta atât de pe dispozitivul mobil, cât și de pe WhatsApp Web. Acest articol îți va arăta cum să te deconectezi de pe WhatsApp dacă folosești un dispozitiv Android.

Backup pentru Chat-urile WhatsApp

Înainte de a șterge datele aplicației WhatsApp de pe dispozitivul tău mobil, este important să faci un backup al chat-urilor. Acest lucru va ajuta la restabilirea datelor atunci când te vei reconecta la contul tău WhatsApp.

Iată cum să faci backup pentru chat-urile WhatsApp pe un telefon Android:

  • Deschide aplicația WhatsApp pe smartphone-ul tău Android.
  • În colțul din dreapta sus, selectează pictograma cu trei puncte verticale pentru a deschide meniul.
  • Selectează Settings.
  • Din meniu selectează Chat.
  • Selectează Chat backup.
  • Apasă butonul verde Backup pentru a iniția backup-ul.

Deconectare de pe WhatsApp Mobil

Pe dispozitivele Android, va trebui să ștergi datele de stocare ale WhatsApp pentru a te deconecta de la contul tău.

Pentru a face asta, deschide Settings pe telefon și urmează calea Apps > WhatsApp > Storage > Clear Data.

Acest lucru va șterge toate datele tale WhatsApp (însă la care ai făcut back-up) și te va deconecta, de asemenea, de la contul tău. Vei vedea ecranul de autentificare când deschizi aplicația WhatsApp data viitoare.

Descarcă WhatsApp Messenger din magazinul de aplicații și reinstalează-l pe telefonul tău. Aplicația se va deschide apoi pe ecranul de autentificare, și va trebui să introduci numărul de telefon și alte detalii pentru a te conecta la contul tău. După ce restaurezi cel mai recent backup, vei vedea din nou lista ta veche de chat-uri.

Cum să te deconectezi de pe WhatsApp Web

WhatsApp îți permite să-l folosești ușor pe desktop fără aplicații terțe, datorită WhatsApp Web. Totuși, dacă nu te deconectezi de la sesiunea activă WhatsApp Web, riști ca alte persoane să acceseze informații sensibile de pe computerul tău personal. Iată, așadar, un truc pentru a păstra confidențialitatea pe WhatsApp.

Există două moduri de a te deconecta de pe WhatsApp Web – folosind smartphone-ul și folosind computerul.

WhatsApp Web se va deconecta automat după 30 de minute de inactivitate. Totuși, când te conectezi, poți bifa o căsuță care spune Păstrează-mă conectat. În acest caz, vei rămâne conectat pe WhatsApp Web chiar și după acele 30 de minute de inactivitate.

Pentru a te conecta la WhatsApp pe computer, trebuie să folosești telefonul pentru a scana codul QR și a lega dispozitivele – telefonul tău și computerul. Odată ce ești conectat pe aplicația desktop WhatsApp, urmează pașii de mai jos pentru a te deconecta.

  • Deschide WhatsApp Web pe computerul tău.
  • Selectează pictograma în formă de roată dințată pentru a deschide Meniul.
  • Apasă Log Out.

Dacă ești deja departe de computerul tău și trebuie să te deconectezi de pe WhatsApp Web, o poți face folosind o sesiune activă WhatsApp pe smartphone-ul tău.

Pentru a te deconecta de pe WhatsApp Web folosind telefonul, intră în WhatsApp, apoi la Meniu și apasă Linked devices. Apoi selectează computerul tău și apasă Log Out.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare prezentă pe toate sistemele de operare și poate fi accesată din orice browser web. Trimite mesaje, imagini, video sau orice fel de fișier și fă apeluri de voce sau video. Suportă teleconferințe și grupuri de discuție.

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…

Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp
Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp

Cu toții folosim WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii. Dar știai că poți să creezi și să gestionezi evenimente direct din aplicație? Această funcție este extrem de utilă pentru organizarea întâlnirilor, cursurilor online sau altor activități de gru…

Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp
Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de comunicare foarte populară, dar uneori este necesar să păstrezi anumite conversații private și protejate de ochii curioși. WhatsApp îți permite acum să blochezi și să ascunzi conversațiile individuale, ceea ce înseamnă că chiar dacă cineva reușeșt…

Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp
Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp

Dacă ai șters din greșeală istoricul apelurilor pe WhatsApp, nu este o problemă. Vei putea să îl recuperezi dacă ai făcut un back-up al conversațiilor de pe telefonul cu Android, care va include și această listă de apeluri. Iată cum restaurezi apelurile șterse din aplicația W…