Cum să te deconectezi de pe WhatsApp pe Android

Deconectarea de pe WhatsApp poate fi necesară dacă dorești o pauză de la mesaje sau dacă vrei să protejezi datele tale personale. Deși WhatsApp nu oferă o opțiune directă de deconectare în aplicația mobilă, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a te deconecta atât de pe dispozitivul mobil, cât și de pe WhatsApp Web. Acest articol îți va arăta cum să te deconectezi de pe WhatsApp dacă folosești un dispozitiv Android.

Backup pentru Chat-urile WhatsApp

Înainte de a șterge datele aplicației WhatsApp de pe dispozitivul tău mobil, este important să faci un backup al chat-urilor. Acest lucru va ajuta la restabilirea datelor atunci când te vei reconecta la contul tău WhatsApp.

Iată cum să faci backup pentru chat-urile WhatsApp pe un telefon Android:

 • Deschide aplicația WhatsApp pe smartphone-ul tău Android.
 • În colțul din dreapta sus, selectează pictograma cu trei puncte verticale pentru a deschide meniul.
 • Selectează Settings.
 • Din meniu selectează Chat.
 • Selectează Chat backup.
 • Apasă butonul verde Backup pentru a iniția backup-ul.

Deconectare de pe WhatsApp Mobil

Pe dispozitivele Android, va trebui să ștergi datele de stocare ale WhatsApp pentru a te deconecta de la contul tău.

Pentru a face asta, deschide Settings pe telefon și urmează calea Apps > WhatsApp > Storage > Clear Data.

Acest lucru va șterge toate datele tale WhatsApp (însă la care ai făcut back-up) și te va deconecta, de asemenea, de la contul tău. Vei vedea ecranul de autentificare când deschizi aplicația WhatsApp data viitoare.

Descarcă WhatsApp Messenger din magazinul de aplicații și reinstalează-l pe telefonul tău. Aplicația se va deschide apoi pe ecranul de autentificare, și va trebui să introduci numărul de telefon și alte detalii pentru a te conecta la contul tău. După ce restaurezi cel mai recent backup, vei vedea din nou lista ta veche de chat-uri.

Cum să te deconectezi de pe WhatsApp Web

WhatsApp îți permite să-l folosești ușor pe desktop fără aplicații terțe, datorită WhatsApp Web. Totuși, dacă nu te deconectezi de la sesiunea activă WhatsApp Web, riști ca alte persoane să acceseze informații sensibile de pe computerul tău personal. Iată, așadar, un truc pentru a păstra confidențialitatea pe WhatsApp.

Există două moduri de a te deconecta de pe WhatsApp Web – folosind smartphone-ul și folosind computerul.

WhatsApp Web se va deconecta automat după 30 de minute de inactivitate. Totuși, când te conectezi, poți bifa o căsuță care spune Păstrează-mă conectat. În acest caz, vei rămâne conectat pe WhatsApp Web chiar și după acele 30 de minute de inactivitate.

Pentru a te conecta la WhatsApp pe computer, trebuie să folosești telefonul pentru a scana codul QR și a lega dispozitivele – telefonul tău și computerul. Odată ce ești conectat pe aplicația desktop WhatsApp, urmează pașii de mai jos pentru a te deconecta.

 • Deschide WhatsApp Web pe computerul tău.
 • Selectează pictograma în formă de roată dințată pentru a deschide Meniul.
 • Apasă Log Out.

Dacă ești deja departe de computerul tău și trebuie să te deconectezi de pe WhatsApp Web, o poți face folosind o sesiune activă WhatsApp pe smartphone-ul tău.

Pentru a te deconecta de pe WhatsApp Web folosind telefonul, intră în WhatsApp, apoi la Meniu și apasă Linked devices. Apoi selectează computerul tău și apasă Log Out.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare prezentă pe toate sistemele de operare și poate fi accesată din orice browser web. Trimite mesaje, imagini, video sau orice fel de fișier și fă apeluri de voce sau video. Suportă teleconferințe și grupuri de discuție.

Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email
Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email

WhatsApp a continuat să îmbunătățească platforma pentru siguranța și securitatea utilizatorilor săi. Serviciul de mesagerie a suportat conversații criptate end-to-end și backup-uri criptate pentru o lungă perioadă, dar din motive de securitate online, aceste măsuri nu sunt su…

Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android
Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android

Memoria cache a Telegram reprezintă un spațiu destinat stocării temporare a informațiilor pentru a evita descărcarea lor repetată și costurile de date. Totuși, memoria cache poate ocupa mult spațiu pe telefon și poate încetini performanța acestuia. Prin urmare, este important…

Cum creezi un chat AI pe Instagram
Cum creezi un chat AI pe Instagram

Instagram este o platformă cunoscută pentru modul său de a conecta oameni din întreaga lume. Acum există o noutate interesantă: posibilitatea de a crea un chat AI pe Instagram. Fie că dorești un asistent virtual sau pur și simplu vrei să te distrezi, Instagram îți oferă acum …