Ce poți face atunci când WhatsApp nu descarcă imaginile pe telefonul cu Android

Faptul că WhatsApp nu descarcă imaginile într-un timp scurt poate fi foarte frustrant. Dacă ai de primit un screenshot sau o poză importantă pentru serviciu, este cu atât mai grav.

Din fericire, există o mulţime de lucruri pe care le poți face pentru a remedia această situație atunci când WhatsApp refuză să funcționeze corespunzător. Iată ce poți face atunci când WhatsApp nu descarcă imaginile pe telefonul cu Android.

Verifică setările de conectivitate

De cele mai multe ori, descărcarea imaginilor și a clipurilor video este întârziată de internetul care merge cu întreruperi. Primul pas în diagnosticarea situației este să verifici dacă ai o conexiune bună la internet.

Verifică dacă ai suficient semnal, încearcă să intri pe un site în browser și vezi cât de repede se încarcă imaginile acolo. Când ai conexiune slabă, imaginile se încarcă mai greu. Va trebui să te miști într-o zonă cu semnal mai bun sau, dacă ești pe o rețea wireless, încearcă să muți routerul pentru un semnal Wi-Fi excelent. Totodată, încearcă să accesezi WhatsApp Web, pentru a verifica dacă problema este de la WhatsApp sau de la propriul telefon.

În cazul în care problema este de la telefon, o soluție este să resetezi rețeaua. Pentru acest lucru intră la System & Updates, mergi la Reset, apasă Reset network settings și confirmă în a doua fereastră. Este posibil să ți se ceară parola telefonului pentru a reseta rețeaua.

Verifică dacă serverele sunt căzute

Există situații în care serverele aplicațiilor de comunicare sau social media nu funcționează sau întâmpină probleme. De obicei, problemele sunt localizate geografic, astfel că serverele pentru America pot merge iar cele pentru Europa nu.

Pentru a verifica dacă serviciile WhatsApp funcționează, accesează downdetector.com sau isitdownrightnow.com.

Verifică spațiul de stocare și permisiunile

Dacă spațiul de stocare al telefonului este plin, va trebui să faci loc pentru descărcarea de imagini și clipuri video noi. În cazul în care nu ai cum să ștergi imaginile până ajungi la un laptop pentru a le salva din WhatsApp Web, este bine să oprești descărcarea automată a imaginilor din WhatsApp.

Dacă la instalarea aplicației nu ai setat permisiunile necesare, sistemul de operare Android nu va lăsa WhatsApp să acceseze memoria internă pentru a descărca pozele. Permisiunile se acordă în felul următor. Intră în setările telefonului și mergi la Settings – Apps – WhatsApp – Permissions – Storrage și apoi bifează Allow.

Verifică data și ora telefonului

Dacă telefonul tău nu are data și ora setate pe automat, vei avea o problemă atunci când călătorești și schimbi fusul orar. Dacă ora telefonului nu corespunde cu ora serverului, va trebui să treci data și ora pe automat, altfel WhatsApp nu va funcționa.

Forțează închiderea aplicației și curăță memoria cache

Aplicația poate avea probleme datorită memoriei temporare pe care i-o alocă telefonul. Anumite fișiere temporare salvate aici nu se șterg și atunci WhatsApp funcționează defectuos.

Intră la Settings – Apps – WhatsApp și apasă Force Stop. Apoi, apasă Storage și apoi Clear Cache. Nu apăsa Clear Data, pentru că acest lucru îți va șterge toate mesajele salvate în telefon.

Reinstalează aplicația WhatsApp. Fă update la ultima versiune

Reinstalarea aplicației WhatsApp este rapidă și ușoară, ideală pentru cei care nu doresc să-și piardă mesajele sau alte informații importante.

Înainte de reinstalare, trebuie să faci un backup pentru a nu pierde mesajele și imaginile din WhatsApp. Pentru a fi și mai sigur, activează back-up-ul criptat end-to-end. Cu această ocazie, fă update la ultima versiune pentru a fi sigur că ai conexiunea OK cu serverele WhatsApp.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare prezentă pe toate platformele. Se poate folosi pe Android și iOS, dar și pe sisteme de operare Windows, Mac sau direct în browser prin WhatsApp Web. Trimite mesaje, imagini, clipuri video sau fă apeluri de voce și video. Alătură-te grupurilor pentru a discuta cu mai mulți prieteni în același timp.

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email
Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email

WhatsApp a continuat să îmbunătățească platforma pentru siguranța și securitatea utilizatorilor săi. Serviciul de mesagerie a suportat conversații criptate end-to-end și backup-uri criptate pentru o lungă perioadă, dar din motive de securitate online, aceste măsuri nu sunt su…