Cele mai bune jocuri roguelike pentru Android pe care să le descarci

Jocurile roguelike au apărut în 1980 cu primul titlu care dă numele genului: Rogue. Personajul principal trebuie să scape dintr-o temniță trecând prin toate nivelurile acesteia. În general, jocul este turn-based și va reacționa la mișcările tale. Jocurile sunt în general complicate, un element de bază fiind moartea permanentă, pierderea personajului și forțarea începerii unui joc nou. Iată, așadar, cele mai bune jocuri roguelike pentru Android.

 1. Dead Cells

  Dead Cells

  Dead Cells este un joc de acțiune pentru Android în care trebuie să explorezi o insulă pe care un experiment a scăpat de sub control. Acțiunea se desfășoară în 2D cu o mare varietate de arme și skill-uri. Va trebui să înveți dinamica jocului pentru a trece nivelurile fără să mori.

 2. Shattered Pixel Dungeon

  Shattered Pixel Dungeon

  Shattered Pixel Dungeon este un joc RPG pentru Android realizat în pixel art. Ai la dispoziție patru personaje dintre care să alegi jucătorul, nivelurile sunt random și va trebui să îți construiești o strategie pentru a supraviețui. Pe măsură ce crești nivelurile, eroul va evolua într-una dintre cele opt subclase, în funcție de skill-urile acumulate.

 3. Caves (Roguelike)

  Caves (Roguelike)

  Caves (Roguelike) este un joc Android în care trebuie să îți croiești drum prin peșteri. Poți săpa galerii noi cu târnăcopul într-o lume dominată de magie și tehnologie. La bază ai un sistem de clonare și o stație de upgrade. Hărțile se generează random iar inamicii sunt pe măsura abilităților tale.

 4. 1 Bit Survivor (Roguelike)

  1 Bit Survivor (Roguelike)

  1 Bit Survivor (Roguelike) este un joc upgrade pentru Android cu grafică stilizată în pixeli și elemente de horror. Trebuie să supraviețuiești celor 28 de zile de apocalipsă pentru a-ți salva pisica. Controalele sunt simple, mișcare și împușcare, însă gameplay-ul te va obliga să gândești o strategie prin care să lupți cu inamicii de nivelul tău și să îi eviți pe cei mai puternici.

 5. Pathos: Nethack Codex

  Pathos: Nethack Codex

  Pathos: Nethack Codex este un joc RPG pentru Android. Îți alegi jucătorul din cele 13 clase de eroi și intri cu el în temniță. Coboară până la ultimul nivel pentru a învinge boss-ul final și ieși de acolo cu toată prada pe care o poți căra.

 6. Dungeon of Gods

  Dungeon of Gods

  Dungeon of Gods este jocul în care vânezi monștrii care au scăpat în temniță. Tot gameplay-ul este generat de alegerile tale, așa că trebuie să îți construiești singur strategia. Ai o singură șansă la viață, dacă ești omorât va trebui să o iei de la început. Nu rata niciun upgrade pentru personaj sau echipament, te vor ajuta mai târziu.

Cele mai bune jocuri multiplayer Android pentru prieteni
Cele mai bune jocuri multiplayer Android pentru prieteni

Jocurile multiplayer sunt întotdeauna un refugiu excelent. Fie că le joci cu prietenii sau cu necunoscuți, acestea îți vor aduce relaxare și te vor deconecta pentru ca tu să-ți refaci puterile. Opțiunile sunt nenumărate, din fiecare gen. RPG, shootere, acțiune, aventură sau c…

Cele mai bune jocuri open world pentru Android
Cele mai bune jocuri open world pentru Android

Jocurile open world sunt excelente pentru cei care iubesc acțiunea și vor să exploreze. Ai o lume întreagă la dispoziție pentru a rezolva taskurile principale ale poveștii, precum și side quests sau pur și simplu să caute abordări noi pentru întreaga acțiune. Acest gen de joc…