Cum crești numărul de followeri pe Instagram

Dacă ești utilizator de Instagram, sunt șanse îți dorești ca numărul de urmăritori să crească. La urma urmei, a avea un număr mare de urmăritori poate fi grozav pentru crearea de rețele și pentru a-ți face cunoscut mesajul. Dar cum poți construi această prezență online? Există strategii sau sfaturi specifice care te vor ajuta să obții mai mulți urmăritori pe Instagram mai repede? Răspunsul este da – cu abordările potrivite, nu ar trebui să fie deloc greu! În cele ce urmează îți vom oferi câteva strategii utile pentru a crește numărul de followeri pe Instagram.

Construiește-ți audiența și nu sări etape

Cu toții ne dorim o audiență mai mare. Atunci când dorești să aduni urmăritori pe Instagram, este important să faci acest lucru organic, chiar dacă este mai greu. În acest fel vei forma o comunitate în pagina ta, oameni care împărtășesc aceleași dorințe și valori cu tine, cu care vei putea conversa. De la ei vei obține atât feedback real cât și o distribuire a conținutului în propriile lor pagini.

Dacă vei crește pagina doar din campanii plătite, ai șanse foarte mari să aduni ghost followers. Aceștia nu vor reacționa la conținutul tău. Mai mult, printre ei este foarte ușor să se strecoare și conturi false, trolli sau răufăcători.

Folosește cuvinte cheie pentru a apărea în căutări

Pe Instagram, la căutări contribuie doar numele și username-ul. De aceea, atunci când construiești un profil, va trebui să te gândești la domeniul de interes al paginii tale.

Un exemplu bun îl constituie paginile fotografilor. Aceștia își pun un username care include termenul de fotografie, iar numele conține un termen conex artei fotografice pentru a fi mai ușor de găsit. Nu schimba, însă, username-ul prea des, deoarece acesta este semn de neseriozitate iar istoricul de username pe Instagram se găsește ușor.

La postări, folosește hashtag-urile relevante pentru a apărea în feed-urile celor interesați. Atunci când scrii hashtag-ul îți va apărea de câte ori a fost utilizat acesta în postări. Ia acele cifre pentru a-ți putea face o idee dacă topicul este hot sau este de nișă.

Definește bine fiecare pas al strategiei de creștere

Pe pagina de Instagram nu poți arunca conținut la întâmplare și apoi să te aștepți să crească de la sine. Măsoară-ți audiența și caracteristicile principale: cine te urmărește, de unde sunt majoritatea, în ce intervale orare obișnuiesc să intre pe Instagram sau ce obiceiuri comerciale au. Aceste date te vor ajuta și atunci când vei rula campanii plătite.

Desigur, aceste lucruri iau timp și bani, însă o pagină bine crescută este un motor foarte bun pentru afacerea ta. În afară de faptul că este una dintre cărțile tale de vizită, poate genera și vânzări. Ideea este să ai așteptări realiste și să te adaptezi cerințelor.

Pentru a identifica aspecte cheie ale audienței, trebuie să verifici și cine ți-a dat unfollow pe Instagram. De aici poți să afli ce fel de conținut nu funcționează pentru fanii tăi sau chiar îi ofensează.

Conținut vizual de calitate

Instagram este, prin excelență, o rețea socială destinată comunicării prin imagini statice sau video. De aceea, conținutul urcat de tine trebuie să fie la o calitate profesională.

Chiar și când ești pe fugă, dacă vrei să încarci un material, trebuie să-l treci măcar printr-o aplicație Android de editare video. Lungimea nepotrivită, calitatea imaginii, calitatea sunetului și luminozitatea slabă sunt principalele motive pentru care utilizatorii de Instagram ignoră clipuri cu un mesaj bun.

Și stories în fiecare zi, chiar și când ești liber, dacă vrei ca fanii să nu uite de tine!

Fii ușor de găsit și de interacționat

Interacțiunea cu followerii este esențială. Oricând există comentarii, va trebui să te implici și să răspunzi, să aplanezi eventualele conflicte între fani sau să moderezi propriul conținut. Atunci când comentariul este drăguț însă nu merită un reply, dă un like. Va fi apreciat.

De asemenea, folosește Instagram Map cu încredere. Este harta cu locurile hot din oraș, de unde postează lumea. Vei fi mai ușor de găsit în locurile mișto, ai șansa de a-ți întâlni fanii acolo sau îi poți direcționa spre tine și spre locația fizică a afacerii tale.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea socială destinată postării de conținut foto și video. Creează-ți propria comunitate în jurul paginii tale distribuind poze și clipuri de calitate bună, cu care să îți impresionezi prietenii și cu care să atragi noi like-uri și followeri.

Cum dai mute unui utilizator pe Instagram
Cum dai mute unui utilizator pe Instagram

Ai în listă un cont în lista de Instagram cu ale cărui postări nu rezonezi. Este în regulă – cu toții cunoaștem un asemenea personaj. Din fericire, poți da mute utilizatorilor de Instagram ale căror postări te deranjează sau îți poluează lista. Din câteva click-uri nu î…

Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram
Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicar…

Cum afli când ai început să urmărești pe cineva pe Instagram
Cum afli când ai început să urmărești pe cineva pe Instagram

Te trezești uneori parcurgând feed-ul tău de Instagram și întrebându-te: „Stai – când am început să urmăresc acest user?” Cu toții am trecut prin asta! Este ușor să uiți detaliile în timp, dar dacă vrei să știi exact cât timp a trecut de când ai început să u…

Cum trimiţi mesaje goale pe WhatsApp
Cum trimiţi mesaje goale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicaţie cu miliarde de utilizatori. Popularitatea i se datorează atât utilizării facile cât şi opţiunilor utile şi interesante integrate. În cele ce urmează îți vom arăta cum să trimiți mesaje blank pe WhatsApp, dar și alte trick-uri. Este un mod interesant …

Cum crești numărul de followeri pe Instagram
Cum crești numărul de followeri pe Instagram

Dacă ești utilizator de Instagram, sunt șanse îți dorești ca numărul de urmăritori să crească. La urma urmei, a avea un număr mare de urmăritori poate fi grozav pentru crearea de rețele și pentru a-ți face cunoscut mesajul. Dar cum poți construi această prezență online? Exist…