Cum faci live streaming pe Instagram

Dacă vrei să îți crești audiența pe Instagram sau să interacționezi cu followerii, trebuie să folosești  funcția live streaming. Fie că ești la un concert, la o ieșire cu prietenii, în vacanță sau pur și simplu acasă, streamingul live este o modalitate excelentă de a ține urmăritorii la curent cu ceea ce se întâmplă în viața ta sau cu abordarea ta asupra unor probleme sau evenimente curente. În acest articol îți vom arăta cum să faci live streaming pe Instagram.

Ce este Instagram Live și cum îl pregătești

Instagram live este o funcție introdusă în 2016. Ea ajută utilizatorii să transmită în timp real conținut video. Ușurința setării și a utilizării funcției face din Instagram una din cele mai bune aplicații de streaming.

Ține cont că poți face streaming doar de pe telefonul cu Android sau iOS. Pentru a face streaming pe Instagram de pe desktop sau laptop există aplicații third party, însă acestea sunt interzise pe platformă și este posibil să te alegi cu contul suspendat dacă le folosești.

Aici ai un tutorial în detaliu despre cum să planifici un video live pe Instagram. Alege setup-ul potrivit, nu uita să verifici unghiul, încadrarea, luminile. Va fi necesar și un microfon extern, eventual lavalieră dacă vorbești, pentru ca sunetul să fie de calitate. Verifică setările video de pe Instagram pentru ca urmăritorii tăi să aibă o experiență plăcută și să revină. Un video live bine făcut este o metodă excelentă pentru a aduna like-uri și urmăritori.

Nu în ultimul rând, fă un scenariu, scrie-ți temele pe care le abordezi în cazul în care faci ceva mai lung și încearcă să nu suprapui prea multe. Fii concis, interacționează cu cei care te urmăresc și, eventual, fă un Q&A sau răspunde la câteva întrebări puse de dinainte.

Cum intri live pe Instagram

Pentru a începe transmisiunea live pe Instagram, urmează pașii aceștia:

  • Intră pe Instagram.
  • Apasă simbolul + din susul ecranului.
  • swipe în partea de jos până ajungi la Live.
  • Apasă butonul din mijloc pentru a începe.

Dacă vrei să verifici setările sau să te familiarizezi cu filmarea, pe partea din stânga ai butonul Audience. Acesta îți permite să selectezi opțiunea Practice pentru a face setările necesare.

Când ești gata, mergi înapoi la Audience și apasă apoi Public. Din păcate, într-un live nu poți folosi opțiunea dual camera, însă poți schimba oricând sursa video între camera de selfie și camera principală a telefonului.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o aplicație de photo și video sharing pentru Android. Încarcă pozele și clipurile tale video, editează-le cu instrumentele din aplicație și apoi arată-le prietenilor sau lumii întregi. Poți opta între story, post, reels sau live video pentru distribuirea conținutului.

Cele mai bune aplicații de control la distanță pentru Android
Cele mai bune aplicații de control la distanță pentru Android

Capacitatea de a accesa și controla un computer de la distanță folosind un dispozitiv Android nu este doar o comoditate, ci o necesitate pentru mulți profesioniști și utilizatori obișnuiți. Fie că este vorba de asistență tehnică, accesarea fișierelor de la birou de pe dispozi…