Ce este Facebook Messenger Kids și cum se folosește

Rețelele social media sunt parte din viața noastră. Chiar dacă termenii și condițiile multora dintre acestea interzic utilizarea lor de către minorii aflați sub vârsta de 13 ani, acestea sunt de multe ori încălcate chiar cu știrea părinților.

Pentru a permite copiilor să comunice, însă sub supravegherea adulților, Facebook a lansat Messenger Kids. Acesta este diferit de Facebook Messenger și Messenger Lite. În cele ce urmează îți vom arăta cum se folosește Facebook Messenger Kids.

Principalele caracteristici ale Messenger Kids

Messenger Kids de la Facebook este o aplicație messenger pentru Android care permite comunicarea copiilor într-un mediu controlat de adulți. Are versiuni pentru Android, iOS și Fire. Poate fi folosită de copii însă lista de prieteni și mesajele pot fi supravegheate de către părinți.

Aceștia pot seta diferite niveluri de control adăugând și ștergând pe cine consideră necesar din lista de contacte a copilului. Tot părinții trebuie să aprobe această listă de contacte. De asemenea, când copii blochează sau raportează un contact nedorit, părinții vor fi notificați.

Ca aplicație de control parental, aceasta poate fi inclusiv închisă de către părinți atunci când copilul trebuie să doarmă, este la școală sau își face temele.

Copii vor putea să își scrie, să trimită mesaje la care să adauge stickere potrivite vârstei lor, cadre sau emoji. De asemenea, sunt permise apelurile video individuale sau de grup precum și filtre sau alte opțiuni ce pot fi folosite împreună. Însă cei mici nu vor putea folosi opțiunea secret conversation.

Cum setezi aplicația Messenger Kids

În cele ce urmează, îți vom arăta ce setări trebuie să faci în Facebook Messenger Kids pentru ca aceasta să fie una potrivită pentru copilul tău:

  • Descarcă Messenger Kids pe telefonul sau tableta copilului și deschide aplicația apoi apasă Next.
  • Confirmă că ești părinte sau tutore al copilului logându-te cu contul tău de Facebook apoi autorizează device-ul introducând parola ta de Facebook.
  • Introdu numele complet al copilului și data nașterii, apoi apasă Create Account.
  • După sincronizare, selectează contactele cu care îi permiți copilului să comunice.
  • Pentru a permite conectarea între copii, aceasta se va face cu un cod unic al fiecăruia. Conexiunea trebuie aprobată de către părinții fiecărui copil.
  • Setează nickname-uri pentru anumite contacte. Acest lucru îi permite copilului să le găsească mai ușor în listă (mama, tata, bunica, mătușa etc.).

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un share!

  1. Facebook Messenger Kids

    Facebook Messenger Kids

    Facebook Messenger Kids este o aplicație instant messenger pentru Android destinată copiilor. Deoarece poate fi folosită numai sub supravegherea unui adult, aplicația creează o zonă sigură în care copiii sub 13 ani pot folosi social media. Acest lucru îi va feri de contacte nedorite, bullying sau alte forme de violență online.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…