Ce este Facebook Messenger Kids și cum se folosește

Rețelele social media sunt parte din viața noastră. Chiar dacă termenii și condițiile multora dintre acestea interzic utilizarea lor de către minorii aflați sub vârsta de 13 ani, acestea sunt de multe ori încălcate chiar cu știrea părinților.

Pentru a permite copiilor să comunice, însă sub supravegherea adulților, Facebook a lansat Messenger Kids. Acesta este diferit de Facebook Messenger și Messenger Lite. În cele ce urmează îți vom arăta cum se folosește Facebook Messenger Kids.

Principalele caracteristici ale Messenger Kids

Messenger Kids de la Facebook este o aplicație messenger pentru Android care permite comunicarea copiilor într-un mediu controlat de adulți. Are versiuni pentru Android, iOS și Fire. Poate fi folosită de copii însă lista de prieteni și mesajele pot fi supravegheate de către părinți.

Aceștia pot seta diferite niveluri de control adăugând și ștergând pe cine consideră necesar din lista de contacte a copilului. Tot părinții trebuie să aprobe această listă de contacte. De asemenea, când copii blochează sau raportează un contact nedorit, părinții vor fi notificați.

Ca aplicație de control parental, aceasta poate fi inclusiv închisă de către părinți atunci când copilul trebuie să doarmă, este la școală sau își face temele.

Copii vor putea să își scrie, să trimită mesaje la care să adauge stickere potrivite vârstei lor, cadre sau emoji. De asemenea, sunt permise apelurile video individuale sau de grup precum și filtre sau alte opțiuni ce pot fi folosite împreună. Însă cei mici nu vor putea folosi opțiunea secret conversation.

Cum setezi aplicația Messenger Kids

În cele ce urmează, îți vom arăta ce setări trebuie să faci în Facebook Messenger Kids pentru ca aceasta să fie una potrivită pentru copilul tău:

 • Descarcă Messenger Kids pe telefonul sau tableta copilului și deschide aplicația apoi apasă Next.
 • Confirmă că ești părinte sau tutore al copilului logându-te cu contul tău de Facebook apoi autorizează device-ul introducând parola ta de Facebook.
 • Introdu numele complet al copilului și data nașterii, apoi apasă Create Account.
 • După sincronizare, selectează contactele cu care îi permiți copilului să comunice.
 • Pentru a permite conectarea între copii, aceasta se va face cu un cod unic al fiecăruia. Conexiunea trebuie aprobată de către părinții fiecărui copil.
 • Setează nickname-uri pentru anumite contacte. Acest lucru îi permite copilului să le găsească mai ușor în listă (mama, tata, bunica, mătușa etc.).

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un share!

 1. Facebook Messenger Kids

  Facebook Messenger Kids

  Facebook Messenger Kids este o aplicație instant messenger pentru Android destinată copiilor. Deoarece poate fi folosită numai sub supravegherea unui adult, aplicația creează o zonă sigură în care copiii sub 13 ani pot folosi social media. Acest lucru îi va feri de contacte nedorite, bullying sau alte forme de violență online.

Ce este Instagram Map și cum se folosește
Ce este Instagram Map și cum se folosește

Instagram a implementat o nouă opțiune pentru aplicația sa de Android. Harta pentru Instagram este acum interactivă. Pe ea se pot căuta locațiile populare sau se pot explora categorii specifice precum restaurante sau cafenele. Funcționează inclusiv cu hashtags. Ce sunt Instag…

Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS
Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS

Trecerea de la Android la iOS și viceversa nu mai înseamnă pierderea conversațiilor. WhatsApp a anunțat că acum se pot transfera conversații între ambele platforme cu ușurință. În cele ce urmează îți vom arăta cum transferi conversațiile WhatsApp de pe telefonul cu Android pe…

Cum dai reacție rapidă la Instagram Story
Cum dai reacție rapidă la Instagram Story

Rețeaua socială Instagram a introdus o opțiune pentru reacție rapidă la Instagram story. În cele ce urmează, îți vom arăta trei feluri în care reacționezi la story-urile de pe Instagram. În acest fel, căsuța de mesaje de pe Instagram nu va mai fi aglomerată cu notificări asup…

Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android
Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android

Android este un sistem de operare care poate fi personalizat cu ușurință. Este posibil să schimbi pictogramele sau numele aplicațiilor și să le ascunzi sau să le pui în meniuri secrete. În cele ce urmează, îți vom arăta cum să schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Andro…

Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram
Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram

Dacă ești un utilizator vechi de Instagram, este posibil să fi dat multe like-uri pe care acum le regreți. Dacă vrei să ștergi toate like-urile date pe Instagram, îți arătăm în cele ce urmează cum faci acest lucru. Metoda este foarte bună mai ales când vrei să îți reduci ampr…