Cum creezi un avatar pe Instagram și cum îl folosești

Instagram a introdus de curând avatarurile. Acestea sunt deja prezente în celelalte aplicații Meta și există previziuni cu privire la faptul că vor fi folosite și în Metavers.

În cele ce urmează îți vom arăta cum se creează și cum se folosește un avatar pe Instagram. E funny și îl poți face după chipul și asemănarea ta.

Ce este un avatar

Avatarul este o imagine creată special pentru tine, o reprezentare a ta pe care o poți folosi în mediul virtual. Deja din 2020 îți puteai crea propriul personaj emoji pe Android în aplicația Facebook.

Această imagine reprezentativă a ta este complet personalizabilă. De la trăsături faciale la hainele și accesoriile pe care le porți, totul se poate schimba. De aceea, în viitor este posibil ca ea să reprezinte identitatea ta virtuală.

În aplicațiile Meta, avatarul este deja transferabil. Spre exemplu, poți să folosești Facebook Avatar pe WhatsApp și pe Instagram, după cum vom vedea în continuare.

Cum creezi un avatar pe Instagram

Pentru a crea propriul avatar pe Instagram, urmează pașii aceștia:

 • Intră în aplicația Instagram pe Android.
 • Intră la profil.
 • Apasă pe butonul de meniu din dreapta sus.
 • Mergi la Settings.
 • Mergi la Account.
 • Selectează Avatars.

Începând cu acest moment poți crea un avatar nou sau îl poți folosi pe cel de pe Facebook, dacă l-ai creat deja. Personalizează trăsăturile faciale, tunsoarea, statura și elementele specifice. De asemenea, poți purta orice te reprezintă, inclusiv accesorii la modă sau retro.

Există destule alte aplicații Android pentru crearea de avataruri, ce îți oferă mai multe opțiuni de personalizare. Printre acestea se numără Bitmoji sau Avatoon. În viitor însă avatarurile de la Meta ar putea căpăta funcții complexe, precum animarea sau interacțiunea, ceea ce înseamnă că nu le vei putea folosi pe cele create în alte aplicații.

 1. Instagram

  Instagram

  Instagram este o aplicație social media pentru distribuirea de poze și clipuri video. Folosește-ți propriile creații pentru a-ți surprinde prietenii și pentru a căpăta noi fani sau followeri. Distribuie conținutul original sub formă de postare, story sau reel.

Ce este Instagram Map și cum se folosește
Ce este Instagram Map și cum se folosește

Instagram a implementat o nouă opțiune pentru aplicația sa de Android. Harta pentru Instagram este acum interactivă. Pe ea se pot căuta locațiile populare sau se pot explora categorii specifice precum restaurante sau cafenele. Funcționează inclusiv cu hashtags. Ce sunt Instag…

Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS
Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS

Trecerea de la Android la iOS și viceversa nu mai înseamnă pierderea conversațiilor. WhatsApp a anunțat că acum se pot transfera conversații între ambele platforme cu ușurință. În cele ce urmează îți vom arăta cum transferi conversațiile WhatsApp de pe telefonul cu Android pe…

Cum dai reacție rapidă la Instagram Story
Cum dai reacție rapidă la Instagram Story

Rețeaua socială Instagram a introdus o opțiune pentru reacție rapidă la Instagram story. În cele ce urmează, îți vom arăta trei feluri în care reacționezi la story-urile de pe Instagram. În acest fel, căsuța de mesaje de pe Instagram nu va mai fi aglomerată cu notificări asup…

Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android
Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android

Android este un sistem de operare care poate fi personalizat cu ușurință. Este posibil să schimbi pictogramele sau numele aplicațiilor și să le ascunzi sau să le pui în meniuri secrete. În cele ce urmează, îți vom arăta cum să schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Andro…

Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram
Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram

Dacă ești un utilizator vechi de Instagram, este posibil să fi dat multe like-uri pe care acum le regreți. Dacă vrei să ștergi toate like-urile date pe Instagram, îți arătăm în cele ce urmează cum faci acest lucru. Metoda este foarte bună mai ales când vrei să îți reduci ampr…