Cum pot fi văzute profilurile private de Facebook pe telefonul cu Android

Facebook a implementat foarte multe setări de confidențialitate în ultima vreme. Scandalurile de care a avut parte au accelerat acest lucru.

Dacă ți-ai creat un profil privat pe Facebook, utilizatorii pe care nu-i ai la prieteni nu ar trebui să te vadă. Există, în schimb, câteva metode care pot trece de securitatea oferită de Facebook. Iată cum poate fi văzut un profil privat de Facebook.

Un prieten fals

Ai grijă cu cererile de prietenie. Politica Facebook recomandă ca cei pe care îi ai la prieteni să fie cunoștințele tale din viața reală. Dacă dai accept unor conturi necunoscute, s-ar putea ca printre ele să existe persoane cu intenții rele și conturi false care să urmărească ceea ce postezi.

Pentru protecția comunității tale este bine, de asemenea, să ascunzi lista de prieteni de pe Facebook. Multă lume are setările de confidențialitate bazate pe arătarea pozelor sau informațiilor personale către prietenii prietenilor. De asemenea, identitatea unui prieten cu mai puține interacțiuni poate fi furată pentru a obține acces la contul cuiva.

Aplicații spyware

Aplicațiile spyware pot fi folosite și pentru acces la un cont privat de Facebook. O astfel de aplicație se instalează mai complicat, fiind necesar accesul la telefon sau PC, ori ca victima să acceseze un link care se ascunde sub o formă nevinovată.

Informațiile care sunt strânse de pe contul tău de Facebook, din telefon sau din alte medii sociale pot fi folosite pentru ceea ce se cheamă doxing, adică difuzarea de informații private și confidențiale în scopuri rele, în special shaming. Dacă bănuiești că pe telefonul tău se află o astfel de aplicație,  ai aici un tutorial despre cum detectezi și ștergi aplicațiile spyware din telefonul cu Android.

Ți-a fost furată parola

O parolă slabă, care are legătură cu viața ta personală (data nașterii a ta sau a cuiva drag, numele părinților sau al unui animal de companie etc.) este ușor de ghicit. De aceea, va trebui să o schimbi și să creezi o parolă puternică împotriva hackerilor.

Chiar și un cuvânt corect gramatical din dicționar poate fi spart folosind algoritmi care utilizează forța brută. Dacă bănuiești că ești victima unui furt de parolă, schimb-o imediat și apoi setează să primești alerte atunci când se loghează cineva cu userul tău pe Facebook.

De asemenea, ferește-te de aplicațiile descărcate din surse care nu sunt sigure. Aplicațiile de pe androidliste.ro sau din Play Store sunt verificate înainte de upload, așa că nu ai motive de îngrijorare. Însă site-urile sau aplicațiile obscure care îți promit că trec de setările de securitate ale Facebook de obicei conțin malware.

Fii social, trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook este o aplicație socială pentru Android. Cu ajutorul său te conectezi cu prietenii, ții legătura cu ei și urmărești ceea ce publică aceștia. Pentru cei cu aceleași interese există Facebook groups iar pentru comunicare personală ai la dispoziție Messenger.

Cum folosești WhatsApp în modul invizibil
Cum folosești WhatsApp în modul invizibil

WhatsApp poate fi un instrument foarte bun de comunicare. O lume întreagă îl apreciază și îl folosește. Cu toate acestea poate fi o adevărată bătaie de cap când te vede cineva online și te asaltează cu mesaje. De aceea, este bine să faci câteva setări pentru a-ți asigura conf…

Cum ascunzi statusurile Last Seen și Online pe Instagram
Cum ascunzi statusurile Last Seen și Online pe Instagram

Instagram este o rețea socială excelentă pentru distribuirea de poze și clipuri video. Însă mulți utilizatori tind să fie foarte sâcâitori și te deranjează cu dm-uri și cereri dacă te văd online. Dacă alegi să îți ascunzi statusul pe Instagram, nimeni nu va mai vedea atunci c…

Cum scoți watermark-ul din clipurile TikTok
Cum scoți watermark-ul din clipurile TikTok

Pe TikTok ai posibilitatea să vezi clipuri foarte interesante, pentru toate vârstele și gusturile. Dacă dorești, poți da un share pentru ca și alții să vadă aceste clipuri. Însă dacă dorești să dai share în alte aplicații, clipurile descărcate vor apărea cu un watermark de la…

Cum adaugi muzică la postările şi story-urile de Instagram
Cum adaugi muzică la postările şi story-urile de Instagram

Instagram a ajuns cea mai populară reţea social media pentru sharing de conținut foto și video. Multitudinea de opțiuni pentru editarea postărilor este printre avantajele sale majore. În cele ce urmează îți vom arăta cum să adaugi muzică la postări și story-uri pe Instagram. …