Cum încarci poze pe Instagram fără pierderi de calitate

Instagram este o rețea socială destinată distribuirii de poze și clipuri video. Însă încărcarea acestora are un cost, și anume pierderea calității.

Imaginile de pe Instagram sunt comprimate pentru a reduce din spațiul de pe servere. Există, însă, câteva posibilități de a le menține la o calitate superioară. Iată câteva tips and tricks ca să încarci fotografii pe Instagram fără să ai pierderi de calitate.

Folosește camera foto a telefonului

Camera foto a sistemului de operare Android este net superioară celei oferite de aplicația Instagram. Pozele făcute de aceasta folosesc la maximum hardware-ul disponibil, fără pierderi de calitate.

Dacă vrei să încarci o fotografie de calitate pe Instagram, asigură-te că folosești o aplicație de aparat foto dedicată.

Nu folosi filtre

Filtrele sunt fun și de multe ori sunt ceea ce fac o fotografie excelentă. Însă acestea vin cu costul pierderii calității. Bineînțeles, dacă vrei să folosești filtre pentru față, va trebui să accepți că poza nu va mai fi atât de expresivă.

Dacă vrei să adaugi alte filtre, poți folosi o aplicație pentru editarea fotografiilor separată. Aceasta te va ajuta să păstrezi imaginea la calitatea inițială chiar dacă adaugi alte elemente.

Evită dimensiunile anormale ale fotografiilor

Imaginile încărcate pe Instagram au ca standarde ale dimensiunilor 600×400 pixeli pentru cele orizontale și 600×749 pentru cele verticale. Orice altă rație în afară de cea de 3:2 va genera tăierea anormală a marginilor.

De aceea, în camera foto trebuie să setezi un aspect ratio de 3:2. Un alt aspect, în cazul în care telefonul nu îți oferă această opțiune, este să alegi o rație cât mai apropiată de aceasta și să ai grijă să păstrezi marginile pozei neocupate. În momentul în care Instagram va tăia din marginile fotografiei, vei pierde doar aspecte neimportante.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media destinată distribuirii de poze și videoclipuri. Încarcă-ți pozele în aplicație și apoi editează-le cu tool-uri, efecte și filtre puse la dispoziție. Alternativ, poți folosi aplicații externe pentru editare și apoi să le încarci ca atare.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…