Cum încarci poze pe Instagram fără pierderi de calitate

Instagram este o rețea socială destinată distribuirii de poze și clipuri video. Însă încărcarea acestora are un cost, și anume pierderea calității.

Imaginile de pe Instagram sunt comprimate pentru a reduce din spațiul de pe servere. Există, însă, câteva posibilități de a le menține la o calitate superioară. Iată câteva tips and tricks ca să încarci fotografii pe Instagram fără să ai pierderi de calitate.

Folosește camera foto a telefonului

Camera foto a sistemului de operare Android este net superioară celei oferite de aplicația Instagram. Pozele făcute de aceasta folosesc la maximum hardware-ul disponibil, fără pierderi de calitate.

Dacă vrei să încarci o fotografie de calitate pe Instagram, asigură-te că folosești o aplicație de aparat foto dedicată.

Nu folosi filtre

Filtrele sunt fun și de multe ori sunt ceea ce fac o fotografie excelentă. Însă acestea vin cu costul pierderii calității. Bineînțeles, dacă vrei să folosești filtre pentru față, va trebui să accepți că poza nu va mai fi atât de expresivă.

Dacă vrei să adaugi alte filtre, poți folosi o aplicație pentru editarea fotografiilor separată. Aceasta te va ajuta să păstrezi imaginea la calitatea inițială chiar dacă adaugi alte elemente.

Evită dimensiunile anormale ale fotografiilor

Imaginile încărcate pe Instagram au ca standarde ale dimensiunilor 600×400 pixeli pentru cele orizontale și 600×749 pentru cele verticale. Orice altă rație în afară de cea de 3:2 va genera tăierea anormală a marginilor.

De aceea, în camera foto trebuie să setezi un aspect ratio de 3:2. Un alt aspect, în cazul în care telefonul nu îți oferă această opțiune, este să alegi o rație cât mai apropiată de aceasta și să ai grijă să păstrezi marginile pozei neocupate. În momentul în care Instagram va tăia din marginile fotografiei, vei pierde doar aspecte neimportante.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o rețea social media destinată distribuirii de poze și videoclipuri. Încarcă-ți pozele în aplicație și apoi editează-le cu tool-uri, efecte și filtre puse la dispoziție. Alternativ, poți folosi aplicații externe pentru editare și apoi să le încarci ca atare.

Ce este Instagram Map și cum se folosește
Ce este Instagram Map și cum se folosește

Instagram a implementat o nouă opțiune pentru aplicația sa de Android. Harta pentru Instagram este acum interactivă. Pe ea se pot căuta locațiile populare sau se pot explora categorii specifice precum restaurante sau cafenele. Funcționează inclusiv cu hashtags. Ce sunt Instag…

Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS
Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS

Trecerea de la Android la iOS și viceversa nu mai înseamnă pierderea conversațiilor. WhatsApp a anunțat că acum se pot transfera conversații între ambele platforme cu ușurință. În cele ce urmează îți vom arăta cum transferi conversațiile WhatsApp de pe telefonul cu Android pe…

Cum dai reacție rapidă la Instagram Story
Cum dai reacție rapidă la Instagram Story

Rețeaua socială Instagram a introdus o opțiune pentru reacție rapidă la Instagram story. În cele ce urmează, îți vom arăta trei feluri în care reacționezi la story-urile de pe Instagram. În acest fel, căsuța de mesaje de pe Instagram nu va mai fi aglomerată cu notificări asup…

Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android
Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android

Android este un sistem de operare care poate fi personalizat cu ușurință. Este posibil să schimbi pictogramele sau numele aplicațiilor și să le ascunzi sau să le pui în meniuri secrete. În cele ce urmează, îți vom arăta cum să schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Andro…

Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram
Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram

Dacă ești un utilizator vechi de Instagram, este posibil să fi dat multe like-uri pe care acum le regreți. Dacă vrei să ștergi toate like-urile date pe Instagram, îți arătăm în cele ce urmează cum faci acest lucru. Metoda este foarte bună mai ales când vrei să îți reduci ampr…