Cum știi dacă ți-a fost spart contul de TikTok și cum îl recuperezi

TikTok este o aplicație excelentă pentru conținut video. Utilizatorii distribuie în general conținut de mici dimensiuni, amuzant. Din păcate, și pe TikTok ne confruntăm cu aceleași probleme de securitate cibernetică prezente și pe alte rețele sociale.

În cele ce urmează îți vom arăta cum să afli dacă ți-a fost hăcuit contul de TikTok și ce poți face pentru a-l recupera.

Cum este spart un cont de TikTok

Cei care se ocupă cu spargerea conturilor folosesc vulnerabilități diverse, în primul rând ale utilizatorului. Așadar, primul pas este să afli dacă parola ta a fost hack-uită.

De asemenea, aceștia mai folosesc malware (instalează acum o aplicație antimalware pentru a fi în siguranță) sau aplicații third party deghizate în utilitare inocente, precum un joc sau un editor video pentru TikTok.

Cum știi dacă ți-a fost spart contul de TikTok

Există câteva indicii sigure care spun că pagina ta de TikTok este pe mâna hackerilor. În primul rând, ți-a fost schimbată parola și nu te mai poți loga. Apoi, poți observa că a fost schimbat username-ul sau numărul de telefon. În al treilea rând, vei vedea că sunt trimise mesaje ciudate de pe contul tău sau, pur și simplu, încep să fie șterse clipurile.

Cum recuperezi un cont de TikTok spart

Prima mișcare pe care trebuie să o faci este recuperarea contului prin metoda parolei uitate. Intră în TikTok, mergi la Log In și apoi apasă Forgot Password?. Selectează livrarea link-ului de resetare a parolei prin SMS sau prin email, urmează pașii și apoi creează o parolă puternică împotriva hackerilor.

Poți reseta parola pentru TikTok chiar dacă nu ai, momentan, contul în pericol. Este mai bine să ai o parolă puternică, greu de ținut minte și greu de spart. Sistemul Android o va reține în contul tău de Google și te poți loga cu ea oriunde.

Cum securizezi contul de TikTok

Pentru a proteja contul de TikTok este necesar să elimini dispozitivele care au acces. Urmează pașii aceștia:

 

  • Intră în aplicația TikTok și mergi la profil.

 

  • Mergi la Meniu – Settings and privacy – Security and Login.

 

  • Apasă Manage devices.

 

  • Șterge orice alt dispozitiv în afară de cel pe care ești logat.

Următorul pas este să folosești telefonul cu Android ca pe o cheie de securitate. În meniul Security and Login apasă 2-step verification și apoi selectează una dintre metodele recomandate, SMS sau email. Vei primi un cod de confirmare a logării prin metoda selectată, astfel încât doar tu vei mai putea intra în contul de TikTok.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok este o rețea socială pentru clipuri video scurte. Distribuie prietenilor sau publicului larg creațiile tale ca să faci rost de followeri și like-uri. Editează-ți video-urile folosind instrumentele interne puse la dispoziție sau aplicații profesionale.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…