Cum știi că mesajele de pe WhatsApp au fost citite, chiar dacă bifa albastră este dezactivată

Atunci când a fost introdusă, bifa albastră care confirmă că mesajul de pe WhatsApp a fost trimis și citit, a generat reacții negative din partea comunității utilizatorilor. De aceea, în scurt timp dezvoltatorii au introdus și posibilitatea ca această funcție să fie dezactivată.

Este foarte posibil să folosești WhatsApp în modul privat, pot fi trimise mesaje fără poză de profil și informații personale. Ce poți face, în schimb, când vrei să afli dacă cineva a văzut și a citit mesajele tale? În cele de mai jos îți vom explica tot procesul.

Folosește mesaje vocale în chatul privat

Pe WhatsApp, regula cu dezactivarea bifelor albastre nu se aplică mesajelor audio. Acestea nu pot fi ascultate în secret, ci în momentul în care au fost descărcate în telefon spre a fi ascultate, expeditorul va ști acest lucru.

Deși primești raport de trimitere asupra mesajului vocal, dezactivarea bifelor nu este afectată. Nu vei ști starea mesajelor scrise și dacă destinatarul a făcut deja acest lucru. De aceea, trimite din când în când mesaje vocale, pentru a verifica starea lucrurilor.

Bifele albastre nu pot fi dezactivate pe grupuri

Rapoartele de trimitere și citire sunt întotdeauna active pe grupurile de WhatsApp. De aceea, chiar și când nu funcționează mesajele vocale pe WhatsApp, poți trimite un mesaj text într-un grup. Pentru a vedea statusul acelui mesaj:

  • Apasă lung pe mesajul respectiv.
  • Apasă pe meniu în dreapta sus.
  • Apasă Info.

În raport îți va apărea separat cine a citit mesajul și cine doar îl are în aplicație, fără să fi deschis grupul.

WhatsApp poate avea multe utilizări, chiar și pentru a afla cine are numărul tău de telefon, însă trebuie să îl folosești responsabil. Un comportament de stalker, care verifică mereu dacă mesajele sale au fost citite sau nu, va fi interpretat drept abuziv și va crea probleme pe termen scurt și pe termen lung cu persoana în cauză.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un share!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android pentru comunicare. Folosită în egală măsură de firme și de persoane fizice, această aplicație te ajută să ții legătura cu cei dragi sau cu colegii. Prin ea poți trimite mesaje, audio, video sau poți face transfer de fișiere și apeluri video.

Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni
Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni

Deși grupurile de WhatsApp sunt locuri excelente pentru a conversa cu familia, cu prietenii sau cu colegii, situația se poate schimba rapid. Pot deveni locuri toxice, în care membrii pot fi abuzați sau discuțiile se pot îndrepta spre subiecte nu tocmai plăcute. Câteodată, chi…

Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde
Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde

WhatsApp a lansat o nouă opțiune la care a lucrat mai bine de doi ani:  arhivarea permanentă a mesajelor. Momentan această funcție nouă se găsește doar în WhatsApp Beta, aplicația de test. Noua funcție are rolul de a clasa și de a trece pe silent toate conversațiile pe care l…

Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android
Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android

YouTube este una dintre aplicațiile care au devenit sinonime cu conținutul video. Este o resursă zilnică de fun, muzică sau de chestii serioase, precum tutoriale sau podcast-uri. Însă există momente în care YouTube nu funcționează pe telefonul cu Android. Iată câteva metode p…