Cum adaugi widgeturile de ceas și vreme pe ecranul de pornire al telefonului cu Android

Un smartphone cuprinde foarte multe aplicații utilitare. Acestea te ajută în diferite aspecte ale vieții de zi cu zi, făcându-ți treaba mai ușoară.

Din această categorie fac parte și widgeturile pentru Android. Cele mai des întâlnite sunt cel de ceas și cel pentru starea vremii, însă foarte multe aplicații îți acordă acces la rapid la funcții printr-un widget. Iată două metode pentru a plasa un widget pe ecranul telefonului cu Android.

Activează un widget din ecranul telefonului

Dacă vrei să personalizezi ecranul telefonului Android cu un widget activ, îl poți plasa din meniul display-ului. Urmează pașii aceștia:

  • Intră în meniul ecranului (sunt diferite metode, în funcție de producător; cele mai comune sunt apăsatul lung pe un spațiu liber al ecranului sau pinch).
  • Apasă Widgets.
  • Alege widget-ul pe care vrei să îl plasezi, în cazul nostru cel pentru ceas și vreme.

Folosește o aplicație dedicată cu widget

De cele mai multe ori, aplicațiile au mai multe widget-uri pe care le poți plasa pe ecran. Acestea sunt aranjate pentru a putea ocupa mai mult sau mai puțin spațiu, în funcție de informațiile pe care ai nevoie să le afișeze. Un exemplu foarte bun este widgetul WhatsApp, care poate fi plasat atât în homescreen, cât și în ecranul de blocare.

Un widget și aplicațe meteo pentru Android foarte bună și foarte căutată este Transparent Clock & Weather. Aceasta îți oferă informațiile de care ai nevoie în 13 formate de widget. Pe lângă ceas și vreme, îți mai poate arăta și prognoza pe zile și ore, precum și starea generală a telefonului. Apăsând pe widget, ești dus direct în aplicație unde informațiile vor fi afișate mult mai în detaliu și unde poți schimba parametrii doriți.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl trimiți și prietenilor tăi!

  1. Transparent clock & weather

    Transparent clock & weather

    Transparent Clock & Weather este o aplicație utilitară Android care conține mai multe widget-uri cu ceas și informații despre starea vremii. Acestea sunt transparente, astfel vei putea observa oricând wallpaper-ul de pe homescreen. Oferă informații detaliate despre vreme, pe ore, locație, precum și o prognoză pe următoarele patru zile.

Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni
Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni

Deși grupurile de WhatsApp sunt locuri excelente pentru a conversa cu familia, cu prietenii sau cu colegii, situația se poate schimba rapid. Pot deveni locuri toxice, în care membrii pot fi abuzați sau discuțiile se pot îndrepta spre subiecte nu tocmai plăcute. Câteodată, chi…

Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde
Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde

WhatsApp a lansat o nouă opțiune la care a lucrat mai bine de doi ani:  arhivarea permanentă a mesajelor. Momentan această funcție nouă se găsește doar în WhatsApp Beta, aplicația de test. Noua funcție are rolul de a clasa și de a trece pe silent toate conversațiile pe care l…

Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android
Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android

YouTube este una dintre aplicațiile care au devenit sinonime cu conținutul video. Este o resursă zilnică de fun, muzică sau de chestii serioase, precum tutoriale sau podcast-uri. Însă există momente în care YouTube nu funcționează pe telefonul cu Android. Iată câteva metode p…