Cum primești alerte atunci când se loghează cineva cu userul tău pe Facebook

Securitatea cibernetică și protecția datelor cu caracter personal sunt probleme din ce în ce mai apăsătoare. În 2020 au fost expuse 164,7 de milioane de conturi (user și parolă) doar în SUA.

Din aceste cauze, rețelele social media au implementat instrumente pentru a contracara furtul de date. În cazul Facebook, vorbim despre un sistem de raportare, direct către utilizator, a tentativelor de logare din browsere neautorizate. Iată cum primești alerte atunci când se face un login neautorizat pe contul tău de Facebook.

Cum setezi alertele de logare neautorizată pe Facebook

Securitatea contului de Facebook poate fi îmbunătățită prin setarea de alerte la logarea într-un browser necunoscut. Acestea îți vor veni în aplicația Facebook de pe Android, de unde poți aproba sau interzice noua logare. Astfel, vei folosi Facebook de pe telefon ca pe o cheie de securitate.  Pentru a activa această funcție, trebuie să parcurgi următorii pași:

 • Intră în Facebook pe Android.
 • Mergi la meniu (trei linii orizontale în dreapta sus).
 • Mergi în jos la Settings & Privacy.
 • Apasă Settings.
 • Apasă Security and Login.
 • Apasă Get alerts about unrecognized logins.

În momentul în care cineva va încerca să intre pe contul tău de Facebook, vei primi o notificare în care vei fi avertizat de acest lucru. Dacă ești tu și te loghezi în altă parte, apasă This was me. Vei fi întrebat, apoi, dacă vrei să salvezi ca recunoscut noul device de pe care te-ai logat. Aprobă doar dacă ești singurul care folosește device-ul în mod permanent.

Dacă vrei să blochezi această tentativă, apasă This wasnt me. În acest moment vei anula intruziunea și vei fi trecut printr-un proces de resetare a parolei și securizare a contului de Facebook. Este cazul să creezi o parolă puternică împotriva hackerilor.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l și prietenilor tăi!

 1. Facebook

  Facebook

  Facebook este una dintre cele mai apreciate și folosite rețele social media. Conectează-te cu prieteni noi și vezi ce a mai făcut fiecare în feed sau în fotografiile postate. Postează statusuri, poze sau găsește evenimente sociale din zona în care te afli.

Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi
Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi

Instagram este platforma (aproape) perfectă pentru postarea de imagini și clipuri. Folosită de persoane fizice, companii sau guverne, această rețea socială a depășit un miliard de utilizatori activi pe lună. Instagram a implementat sistemul de Instagram Stories, postări care …