Ce este Slack și cum se folosește pe telefonul cu Android

Recent, tot mai multe companii aleg să își mute unele operațiuni exclusiv în zona virtuală. Acest lucru înseamnă că un spațiu de lucru poate fi accesat de oriunde din lume iar membrii unei echipe pot colabora, cu ajutorul aplicațiilor, fără a fi nevoie să se întâlnească fizic.

Una dintre aceste aplicații prezente și pe Android destinate productivității este Slack. Gândit inițial ca un chat pentru locul de muncă, aplicația s-a dezvoltat și acum cuprinde o sumedenie de unelte și funcții fără de care o echipă care lucrează de la distanță ar funcționa mult mai greu. Iată principalele funcții și avantaje ale Slack, pe care le poți accesa inclusiv de pe telefonul cu Android.

Cum intri pe Slack

Ca în orice aplicație de comunicare pentru Android, trebuie să îți faci un cont pe Slack. Acesta va fi adresa de e-mail pe care o folosești pentru proiectul în care ești implicat. De aici, ai două opțiuni:

  • Dacă vrei să creezi un spațiu pentru echipă, urmează instrucțiunile oferite de aplicație. Introdu numele echipei, proiectul la care se lucrează și adaugă adresele de e-mail sau numele de utilizator ale membrilor.
  • Dacă ești invitat, dă click pe link-ul de invitație primit și conectează-te cu colegii.

Slack este o aplicație multiplatformă. Poate fi accesată de pe telefonul cu Android, de pe PC sau direct din browser. Conținutul este accesibil instantaneu.

Ce poți face pe Slack

Slack a fost gândit ca o aplicație de mesagerie cu foarte multe funcții și opțiuni integrate. Iată-le pe cele mai folosite dintre acestea:

  • Creează canale de comunicare. Dacă ești în același grup de lucru, îți poți crea un canal separat în care să implici doar colegii care lucrează pe acel task.
  • File sharing. Alege documente, imagini sau alte fișiere necesare proiectului și trimite-le colegilor pentru a putea integra munca fiecăruia. Acestea pot fi alese din device sau din Google Drive.
  • Mesaje private. Poți vorbi doar cu un coleg, fără ca ceilalți participanți să aibă acces la conversația voastră.
  • Setează notificările. Poți alege să fii notificat atunci când ai un mesaj nou pe grup, poți alege un orar în care să nu fii deranjat sau poți face setări individuale fiecărui canal.
  • Alege-ți conversațiile favorite. Acestea vor fi marcate cu o stea și vor apărea deasupra secțiunii Channels.
  • Mențiuni și reacții. Mențiunile se fac tastând @username în conversații. Reacțiile pot fi date apăsând lung pe un mesaj și apoi alegând simbolul de reacție de pe rândul de sus.
  • Poți folosi Slack și pentru a-ți crea propriile notificări și remindere. Spre exemplu, dacă vrei ca Slack să îți amintească să faci ceva, scrie “/remind me in 10 minutes to chat with @user” iar Slack te va notifica la momentul ales.

Integrează alte aplicații în Slack

Slack este apreciat pentru flexibilitate și pentru că poate integra funcțiile altor aplicații. Câteva exemple sunt Google Drive pentru file sharing, Zoom pentru videoconferință, Google Calendar pentru planificări, Simple Poll pentru sondaje, Zapier pentru automatizări.

Slackbot – un robot la dispoziția ta

Slackbot este un robot care îți administrează fișierele private și pe care îl poți programa să facă notificări, după cum am arătat mai sus, sau diverse răspunsuri automate, care sunt declanșate de anumite cuvinte.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să da un share!

  1. Slack

    Slack

    Slack este o aplicație de comunicare destinată grupurilor de lucru. Aceasta include multe funcții suplimentare și instrumente destinate creșterii productivității și colaborării membrilor unei echipe. Funcționează atât pe Android, cât și pe PC, iOS sau în browser.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…