Ce este Slack și cum se folosește pe telefonul cu Android
Recent, tot mai multe companii aleg să își mute unele operațiuni exclusiv în zona virtuală. Acest lucru înseamnă că un spațiu de lucru poate fi accesat de oriunde din lume iar membrii unei echipe pot colabora, cu ajutorul aplicațiilor, fără a fi nevoie să se întâlnească fizic.
Una dintre aceste aplicații prezente și pe Android destinate productivității este Slack. Gândit inițial ca un chat pentru locul de muncă, aplicația s-a dezvoltat și acum cuprinde o sumedenie de unelte și funcții fără de care o echipă care lucrează de la distanță ar funcționa mult mai greu. Iată principalele funcții și avantaje ale Slack, pe care le poți accesa inclusiv de pe telefonul cu Android.
Cum intri pe Slack
Ca în orice aplicație de comunicare pentru Android, trebuie să îți faci un cont pe Slack. Acesta va fi adresa de e-mail pe care o folosești pentru proiectul în care ești implicat. De aici, ai două opțiuni:
- Dacă vrei să creezi un spațiu pentru echipă, urmează instrucțiunile oferite de aplicație. Introdu numele echipei, proiectul la care se lucrează și adaugă adresele de e-mail sau numele de utilizator ale membrilor.
- Dacă ești invitat, dă click pe link-ul de invitație primit și conectează-te cu colegii.
Slack este o aplicație multiplatformă. Poate fi accesată de pe telefonul cu Android, de pe PC sau direct din browser. Conținutul este accesibil instantaneu.
Ce poți face pe Slack
Slack a fost gândit ca o aplicație de mesagerie cu foarte multe funcții și opțiuni integrate. Iată-le pe cele mai folosite dintre acestea:
- Creează canale de comunicare. Dacă ești în același grup de lucru, îți poți crea un canal separat în care să implici doar colegii care lucrează pe acel task.
- File sharing. Alege documente, imagini sau alte fișiere necesare proiectului și trimite-le colegilor pentru a putea integra munca fiecăruia. Acestea pot fi alese din device sau din Google Drive.
- Mesaje private. Poți vorbi doar cu un coleg, fără ca ceilalți participanți să aibă acces la conversația voastră.
- Setează notificările. Poți alege să fii notificat atunci când ai un mesaj nou pe grup, poți alege un orar în care să nu fii deranjat sau poți face setări individuale fiecărui canal.
- Alege-ți conversațiile favorite. Acestea vor fi marcate cu o stea și vor apărea deasupra secțiunii Channels.
- Mențiuni și reacții. Mențiunile se fac tastând @username în conversații. Reacțiile pot fi date apăsând lung pe un mesaj și apoi alegând simbolul de reacție de pe rândul de sus.
- Poți folosi Slack și pentru a-ți crea propriile notificări și remindere. Spre exemplu, dacă vrei ca Slack să îți amintească să faci ceva, scrie “/remind me in 10 minutes to chat with @user” iar Slack te va notifica la momentul ales.
Integrează alte aplicații în Slack
Slack este apreciat pentru flexibilitate și pentru că poate integra funcțiile altor aplicații. Câteva exemple sunt Google Drive pentru file sharing, Zoom pentru videoconferință, Google Calendar pentru planificări, Simple Poll pentru sondaje, Zapier pentru automatizări.
Slackbot – un robot la dispoziția ta
Slackbot este un robot care îți administrează fișierele private și pe care îl poți programa să facă notificări, după cum am arătat mai sus, sau diverse răspunsuri automate, care sunt declanșate de anumite cuvinte.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să da un share!
Slack
Slack este o aplicație de comunicare destinată grupurilor de lucru. Aceasta include multe funcții suplimentare și instrumente destinate creșterii productivității și colaborării membrilor unei echipe. Funcționează atât pe Android, cât și pe PC, iOS sau în browser.