Cele mai bune aplicații deepfake pentru Android

Fenomenul deepfake a apărut de ceva vreme, însă aplicațiile de Android lansate recent i-au crescut popularitatea. Deepfake este o manipulare a conținutului multimedia (în special video) în care trăsăturile faciale (dar și vocea) unui personaj sunt schimbate cu ale altuia.

Acest fel de conținut a apărut, inițial, pentru cercetarea inteligenței artificiale, însă a evoluat inclusiv spre aplicații care îți oferă un prilej de distracție prin înlocuirea fețelor unor personaje cu fețele prietenilor sau ale apropiaților. Atenție, deepfake se poate folosi și cu scopuri rele, precum schimbarea percepției publice sau diseminarea de mesaje false / dăunătoare, lucru profund ilegal și imoral. Iată și o listă mai lungă cu aplicații video pentru Android.

 1. FaceApp

  FaceApp

  FaceApp este o aplicație foarte apreciată prin care îți poți schimba trăsăturile. Cu ajutorul inteligenței artificiale poți să adaugi zâmbete, să vezi versiuni mai tinere sau mai bătrâne, să schimbi genul sau să adaugi filtre dedicate editării fotografiilor de Instagram pentru a îmbunătăți un selfie.

 2. Morphin – CGI GIF Studio

  Morphin – CGI GIF Studio

  Morphin – CGI GIF Studio îți permite să schimbi fața unui personaj cu a ta dintr-un clip video și să îl transformi într-un GIF. Folosește tehnologie CGI pentru a modela trăsăturile feței în funcție de mișcarea executată de personajul din clip.

 3. REFACE: face swap videos

  REFACE: face swap videos

  REFACE: face swap videos îți permite să îți adaugi fața într-o scenă de film. Astfel, îți vei crea un deepfake pe telefonul cu Android în care tu vei apărea în locul eroului preferat. Beneficiază de o galerie impresionantă de clipuri pe care să le editezi.

 4. FaceSwap - Photo Face Swap

  FaceSwap – Photo Face Swap

  FaceSwap – Photo Face Swap te ajută să schimbi fețele din fotografii pentru a obține efecte amuzante sau interesante. Înlocuiește-ți fața cu cea a prietenului sau cu a animalului de companie sau pur și simplu pune aceeași față tuturor celor care au participat la o poză de grup.

 5. Deep Art Effects - Photo Art

  Deep Art Effects – Photo Art

  Deep Art Effects – Photo Art este aplicația prin care schimbi fotografiile sau selfie-urile în opere de artă cu ajutorul AI-ului. Folosește filtre și efecte gratuite pentru a realiza „picturi” în stilul marilor clasici.

 6. Reflect: Realistic Face Swap

  Reflect: Realistic Face Swap

  Reflect: Realistic Face Swap te ajută să combini două fotografii pentru a obține rezultate impresionante sau amuzante. Poți înlocui fețele din poze sau poți pur și simplu să suprapui două fețe pentru a observa rezultatele. Este un editor foto care utilizează tehnologia AI.

Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube
Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube

Dependența de telefonul cu Android începe să devină o problemă de sănătate psihică din ce în ce mai prevalentă și este aproape de a fi inclusă în manualele de psihiatrie. Timpul petrecut pe smartphone începe să ocupe din ce în ce mai mult ziua și mintea multora dintre noi. Pe…

Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android
Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android

Chiar dacă pare demodat sau implică o serie de costuri suplimentare, SMS-ul a rămas una dintre funcțiile de bază ale telefonului cu Android. Întotdeauna poți trimite un mesaj scurt atunci când nu ai acoperire de date. În schimb, nu este neapărat să păstrezi aplicația Android …